Casa Criț 164, cazare în satele medievale din Transilvania

Casa Criț 164, cazare în satele medievale din Transilvania

Casa Criț 164, cazare în satele medievale din Transilvania 1000 667 Wildventure

Casa Criț 164 – Rezervă acum

viziteaza transilvaniaAstăzi vă prezentăm o nouă căsuță tradițională în care vă puteți caza dacă doriți să vizitați satele medievale din Transilvania.

Cărările vă poartă la Casa Criț 164, situată în satul Criț, din județul Brașov.

Casa bătrânească, o veritabilă piesă de muzeu, e un loc în care cu tot dragul ați vrea să înnoptați. Aici autenticitatea tradițională s-a păstrat vie. Mobilierul din lemn pictat manual, grinzile cu povești de peste 200 de ani, încăperile răcoroase vara și ambianța foarte plăcută pe timp de iarnă vă vor transpune într-o lume de mult timp apusă.

O plăcere să meditezi la relaxare în satele din Transilvania. E liniște, se aude cântecul păsărelelor și al cailor ce galopează pe ulițele satului. Haideți la pas și transpuneți trecutul în prezent!

Rezervati aceasta experienta prin intermediul celei mai moderne platforme turistice din Romania, Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia veți putea verifica preturile si disponibilitatea sau veti putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

rezerva acumSIMȚIȚI FERICIREA ÎN TRANSILVANIA

Casa Criț 164 emană fericire prin toți porii. Aflăm de ce bucuria și tihna sufletului se resimt așa puternic în Transilvania. Vinovată pentru acest sentiment e culoarea albastră a casei. Conform studiilor, albastrul reprezintă veșnicia apelor, infinitul văzduhului și libertatea simțurilor. Totodată simbolizează armonia, unitatea, încrederea și siguranța. De aceea Casa Criț 164 o puteți considera acasă în această vacanță.

crit 164

Mergeți pe drumurile medievale, aflați de la bătrâni istoria varului albastru. E fascinantă! Vă oferim doar un pont: se realiza din substanțe naturale. În timpul poveștii spuse pe banca din fața casei se aude în surdină un zgomot de clopoței. Priviți spre înserate cireada care vine de la păscut. Dimineața, cu puțin noroc, gustați lapte proaspăt muls de la vaci.

DESCOPERIȚI POVEȘTILE ȘI TRADIȚIILE COMUNITĂȚII SĂSEȘTI

Descoperiți poveștile și tradițiile comunității săsești la unul dintre cele mai fascinante festivaluri din zonă, Festivalul Haferland. În acea perioadă, în fiecare dintre satele medievale are loc câte un eveniment. Vă așteaptă ateliere de olărit și pictură, expoziție documentară cu meserii uitate, dansuri folclorice, proiecții de film și vizualizarea machetei în miniatură a satului Criț. Punctul culminant e marcat de un bal în satul Criț. Parcă vă și imaginați domnițe ce poartă rochii cu crinolină, dansând cu eleganță. Vă alăturați? Festivalul Haferland se desfășoară, anul acesta în perioada 25-29 iulie.

CASA CRIȚ 164, INSPIRAȚIE PENTRU O VACANȚĂ DE SUFLET

Casa Criț 164 pune la dispoziție drumeților trei spații de cazare . Acestea sunt o inspirație pentru o vacanță de suflet. Plimbați-vă pe alei, până ce zăriți o casă albastră uitată de timp. O casă din satele medievale ce se contopește cu cerul în zilele senine. Casa Criț 164 este o casă bătrânească cu elemente decorative de peste 200 de ani. Armonia și liniștea se resimt doar când o privești, un loc de tihnă cu încărcătură religioasă. 

crit 164

satele transilvanene

gospodarii sasesti

lavanda transilvania

cazare gospodarii sasesti

Căsuța

Interiorul tradițional îmbină confortul căutat de orice călător. Casa a fost restaurată păstrându-se linia autenticității. Se descrie cu un hol mare, o cameră de dormit și baie. Mobilierul din lemn, pictat manual, soba bătrânească, geamurile mici care revarsă soarele de la răsărit și pâna la apus conturează acest decor de basm. 

crit 164

crit 164

crit 164

sopron transilvania

casa traditionala restaurata

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare case traditionale

case traditionale restaurate

cazare case traditionale restaurate

Căsuța din spate

Pare desprinsă din basme când o zărești. Are două camere (camera galbenă, camera albastră) și o baie. Interiorul surprinde prin podele și pereți din cărămidă veche, tavan cu grinzi, sobă din fontă și lămpi țărănești. Într-o cameră predomină simplitatea prin nuanțe de alb și maro, iar în alta rafinamentul și liniștea oferită de culoarea albastru.

cazare crit 164

cazare case sasesti transilvania

cazare case traditionale transilvania

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare crit 164

cazare transilvania crit

cazare transilvania crit

cazare transilvania crit

cazare transilvania crit

Șura

Vechea șură a casei este acum un spațiu ideal de conectare cu tradiția din Transilvania. La prima impresie pare de neînchipuit că puteți înnopta aici. 

Încăperea abundă în piese de mobilier autentic: un pat ce vă cheamă la odihnă, un birou unde să scrieți istoria experienței din satele medievale, o bancă săsească pe care să contemplați la trecut și o zonă de living unde împărtășiți povești.

hambar crit 164

hambar crit 164

hambar crit 164

Grădina dezvăluie o terasă cu briză florală, un loc în care verdeața domină și țesătura viu colorată completează decorul. De la terasă se vede o ușa albastră împodobită cu usturoi și ceapă românească. Pătrundeți într-o bucătărie de-un secol și gătiți rețete tradiționale. Bucătăria are un farmec aparte, îți e mai mare dragul să gătești aici. Micile secrete ale utilității îmbinate cu tradiția sunt plita electrică, frigiderul și mașina de spălat vase.

bucatarie transilvanenana

bucatarie transilvanenana

Experiența în satele medievale din Transilvania e unică. Porniți la drum și creați amintiri!

Rezervați singuri experiența

Vreți să experimentați câteva nopti de cazare în casele autentice din Transilvania? Să descoperiți istoria medievală a locului? Haideți la Casa Criț 164! 

rezerva acum

Prin intermediul link-ului de mai sus, veți putea verifica pretul si disponibilitatea sau veți putea contacta gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism!

crit 164

Doriți să promovați tradiția și autenticitate locurilor românești? Acordați-ne sprijin printr-o distribuire a articolului. Locurile unice din România trebuie văzute de cât mai mulți călători. Totodată puteți dona orice sumă, în doar câteva secunde prin butonul de mai jos. Donația acordată e un semn de cinste a locurilor pe care ne străduim să le descoperim doar pentru voi!

Text: Alice Cazan

Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…