Casa cu zorele, experiente autentice în Transilvania

Casa cu zorele, experiente autentice în Transilvania

Casa cu zorele, experiente autentice în Transilvania 1024 683 Wildventure

Casa cu zorele, Criț

viziteaza transilvania

 

Astăzi continuăm alături de voi să descoperim farmecul pitoresc al satelor din Transilvania.

Suntem tot în satul Criț, județul Brașov, dar la Casa cu zorele.

Vă invităm să experimentați traiul de odinioară în mai multe gospodări tradiționale. De ce? Pentru că deși regiunea e aceeași, fiecare casă are trecutul ei. E uimitor să îl aflați, să locuiți pentru o vreme de la un vecin la altul. Zilele trecute erați La Hansi, acum vă îndreptați spre Casa cu zorele.

Călătoriți în timp, dormiți într-o casă veche de peste 200 de ani. Plimbați-vă cu căruța, mâncați produse din ogradă și fiți un localnic, nu un turist . Vă veți simți chiar ca altădată, pentru că în casă nu există televizoare. Elementele din exterior și interior au fost restaurate cu grijă pentru a reda autentic atmosfera casei țărănești transilvănene.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veti putea rezerva cele mai frumoase experiente din Trasnilvania, fara taxe si comisioane suplimentare. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politica de rezervare. In plus, veti putea intra in contact direct cu gazda.

CONECTAȚI-VĂ CU NATURA

În Transilvania natura face legea, nu Internetul. Încercați cele mai palpitante activități: o zi în căruță, cu destinația la meșterii și gospodarii transilvăneni. Pe drumuri de țară, falnici și cu un mers elegant sunt caii la căruță. I-ați auzit și văzut pretutindeni de când ați ajuns la Criț. V-ați dorit să simțiți cum e să mergeți cu căruță? Haideți luați loc și plimbați-vă!

Din toate timpurile se știe că cel mai bun prieten al omului, pe lângă câine, a fost calul. El vă va fi alături în drumeție. Mergeți peste deal, prin fânețe și păduri până la satele din vecinătate, admirați și stați la o vorbă cu localnicii, iar spre seară întoarceți-vă acasă, la Casa cu zorele.

Vorbeam despre activități palpitante, ce spuneți, descoperiți viața albinelor? Cu zumzet vă cheamă la apicultorul din sat. Aici veți primi un echipament special pentru a nu risca să fiți înțepați. Fiecare albină va face cunoștință cu voi, iar apicultorul vă va relata detalii despre uimitoarea lor viață. La finalul experienței veți gusta una dintre cele mai delicioase lingurițe de miere. Achiziționați un borcan cu miere drept suvenir.

EXPERIENȚE CULINARE DIN GRĂDINA PROPRIE

crit transilvania

gospodarie transilvaneana

slowfood transilvania

La Casa cu zorele, bucatele sunt din grădina proprie sau preluate de la localnici. Iată ce delicii bucură papilele gustative: plăcintă cu varză, pregătită după rețeta bunicii; sărmăluțe în foi de viță, suc de mere din producție proprie, ștrudel de mere cu dulceață de afine.

Micul dejun arată savuros și cuprinde: trei tipuri de brânză din zonă, lapte proaspăt muls de la văcuță, pâine de casă unsă cu unt, miere, dulceață de afine, zmeură, frăguțe, ou, fructe și legume proaspete.

mic dejun casa cu zorele

CASA CU ZORELE, TRAIUL DE ODINIOARĂ

În Casa cu zorele din satul Criț se simte traiul de odinioară. Casa simplă, vopsită în alb, cu decorațiuni pictate manual pe fațada de la intrare, cu o poartă din lemn și obloane tradiționale. Intrând pe poartă pătrundeți într-o lume a tradițiilor.

casa cu zorele crit

casa cu zorele crit

Casa cu zorele pune la dispoziție călătorilor patru camere, în două case autentic transilvănene cu cerdac. Una dintre acestea are o vechime de peste 100 de ani, iar în interiorul ei se află trei camere. Cealaltă casă datează din anul 1780 și are o singură cameră de închiriat, un spațiu de socializare, unul de servit masa și bucătăria. Interiorul camerelor dezvăluie mobilierul din lemn masiv, pictat, obiecte arhaice și țesături autentic transilvănene. Băile sunt moderne, spațioase, oferind tot confortul căutat de drumeți. Ineditul e redat prin plăcile de faianță asemeni unui brâu, pictate chiar de proprietari.

cazare casa cu zorele

cazare casa cu zorele

cazare casa cu zorele

cazare casa cu zorele

cazare casa cu zorele

cazare case traditionale crit

cazare case traditionale crit

cazare case traditionale crit

casa cu zorele crit

Călătorul descoperă în șopronul, unde cândva erau crescute animalele, cuptorul de pâine. Vă amintiți de vremea copilăriei când pâinea caldă era cea mai mare bucurie? Întoarceți-vă în timp și savurați o pâine autentică în Transilvania. Luați pâinea în mână, haideți să culegeți legume și fructe proaspete din grădină. Învățați cum se sădesc ele, aflați despre traiul de odinioară.

Experiența în satele din Transilvania e unică. Porniți la drum și creați amintiri!

cazare sate medievale transilvania

REZERVați singuri experiența

Vreți să experimentați traiul de odinioară din Transilvania? Să mâncați bucate gătite după rețete din străbuni, pregătite cu legume din grădina, să mergeți cu căruța și să aflați istoria Transilvaniei? Haideți la Casa cu zorele!  

Cu ajutorul Travlocals.com, cea mai moderna platforma destinata eco-turismului din Romania, veti putea rezerva experiente unice, direct de la gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism!

rezerva acumTradiția trebuie dusă mai departe. Asta se poate face doar cu ajutorul vostru! Acordați-ne sprijin printr-o distribuire a articolului. Locurile tradiționale din România trebuie văzute de cât mai mulți călători! Puteți opta să ne sprijiniți desfășurarea proiectului printr-o donație. În doar câteva secunde prin butonul de mai jos, donați orice sumă. Donația acordată e un semn de cinste a locurilor pe care ne străduim să le descoperim doar pentru voi! 

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…