Pensiunea Pajiști Verzi, descoperă farmecul unei case tradiționale din Maramureș

Pensiunea Pajiști Verzi, descoperă farmecul unei case tradiționale din Maramureș

Pensiunea Pajiști Verzi, descoperă farmecul unei case tradiționale din Maramureș 960 640 Wildventure

Pensiunea Pajiști Verzi

viziteaza maramuresul

 

Astăzi vă invităm să descoperiți tradițiile din Maramureș.

Căutați o casă tradițională ascunsă în munte? Pensiunea Pajiști Verzi, din Vișeu de Sus, se află chiar în Parcul Natural Munții Maramureșului.

Dacă mereu ați visat să înnoptați într-o casă maramureșeană asemeni celor de la Muzeul Satului, acum aveți ocazia. Cu o istorie de peste 100 de ani, prispa, decorațiunile, obiectele de uz casnic, camerele sunt toate piese din trecut, păstrate cu drag pentru călători. 

Ospățul este bazat pe bucate din producție proprie sau locală: pâine de casă, slănină, caș, urdă, brânză, ouă, lapte, colțunași, scrijele. Deliciul autentic și ambianța trecutului clasează această pensiune tradițională din Maramureș într-o experiență de neratat.

Cu ajutorul noii noastre paltforme, Travlocals.com, veti putea rezerva de acum, necomisionat, cele mai frumoase experiente din Maramures. O veti face direct de la gazda, fara intermediari. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politica de rezervare.

Descoperiți tradițiile din Maramureș

Imaginați-vă această vacanță în Maramureș, închideți ochii și creați scenarii. E dis-de-dimineață, v-ați trezit, iar aerul de munte vă înviorează. Se aude doar natura, sufletul dansează și mintea vă e liniștită. Trăiți pentru un timp într-o altă lume, cea a tradițiilor bine conservate.

Ce activității au în program maramureșeni? Hrănesc animalele din ogradă, udă, îngrijesc pământurile și culeg recolta. Veți observa că majoritatea localnicilor își realizează activitățile zilnice îmbrăcați în straie populare. Haideți să fiți unul dintre ei! Îmbrăcați portul popular, fiecare zi aici e o sărbătoare.

viseu de sus

Orice dimineață aici începe cu un mic dejun copios. În Maramureș, bucatele sunt ecologice, din producție proprie sau locală. Aici sunteți localnici, nu turiști. Munca ogorului sau meșteșugul necesită putere, așa că trebuie să respectați cum se cuvine obiceiurile. Hrăniți-vă la micul dejun cu ouă, lapte, brânză, slănină, legume proaspete și pâine de casă.

Experimentați vremurile de altădată când localnicii se adunau la șezătoare. Învățați de la meșterii maramureșeni arta sculpturii în lemn și arta țesutului de pieptare sau cămăși.

Munca făcută cu pasiune pentru tradiție nu iscă foame, dar hrana e esențială. Continuați să pregătiți prânzul alături de gospodine. Aflați de la ele secrete din bucătăria străbunilor. Printre preparatele de seamă ale zonei sunt: colțunași cu magiun, scrijele (felii de cartof prăjite pe plita sobei), caș, urdă, mămăliguță cu ceapă friptă și ciorbele delicioase.

Și dacă tot ajungeți la Vișeu de Sus, nu uitați de plimbările cu MocănițaSunt minunate indiferent de anotimp.

Pensiunea Pajiști Verzi, cazare tradițională în Maramureș

Pensiunea Pajiști Verzi, este o casă tradițională ascunsă în munte. Aceasta pune la dispoziție drumeților patru dormitoare, fiecare cu grup sanitar propriu. În incintă, asemeni unui beci încărcat cu mistere, se află bucătăria. Gătiți bucate din zonă și desfătați-vă papilele gustative cu licori alese. Tot la demisol se află și o încăpere destinată relaxării și istorisirilor despre trecut, prezent și viitor.

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale viseu de sus

cazare case traditionale viseu de sus

Fiecare cameră dezvăluie mobilier din lemn, ștergare țesute manual, farfurii din ceramică pictate după tehnică străveche, obiecte de uz casnic, adevărate piese de muzeu. Încăperile emană liniște. Pereți de culoare albă, profund purificatoare, tavanul, pardoseala din lemn, fâșia de lumină naturală care pătrunde prin geamurile mici cu margini verzi, toate conturează acest tablou de basm.

pensiunea pajisti verzi

pensiunea pajisti verzi

pensiunea pajisti verzi

pensiunea pajisti verzi

pensiunea pajisti verzi

cazare maramures

cazare maramures

pensiunea pajisti verzi

pensiunea pajisti verzi

Analizând în profunzime culorile și obiectele autentic maramureșene veți stabili o conexiune cu natura chiar în interiorul căsuței tradiționale. Chiar dacă astăzi legătura cu mediul online este foarte puternica, profitați de aceste momente offline și conectați-vă la ce e esențial, la tradiție și la împlinirea sufletească.

Rezervați-vă singuri experiența

Ideea să călătoriți în lumea tradițiilor vă pasionează? Nu mai stați pe gânduri! Haideți la Pensiunea Pajiști Verzi să descoperiți tradițiile din Maramureș, să înnoptați într-o casă tradițională ascunsă în munte și să învățați rețete din străbuni!

Pe Travlocals.com, cea mai moderna platforma destinata eco-turismului din Romania, veti gasi multe alte experiente unice, pe care le puteti rezerva fara taxe si comisioane suplimentare.

rezerva acumTransmiteți mai departe această lume frumoasă a tradițiilor! Alegeți să împărtășiți experiența cu prietenii printr-o distribuie a articolului. Munca noastră de a descoperi în fiecare zi locuri tradiționale din țară e o adevărată provocare. Treptat, tradiția e lăsată într-o lădiță a uitării, noi o scoatem la iveală. Luăm la pas sate din România în care autenticitatea a rămas vie, relatăm trăirea și creăm o speranță a viitorului prin tradiție. 

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…