Casa de oaspeți Tabaluga: Povestea magică din Roadeș, Transilvania

Casa de oaspeți Tabaluga: Povestea magică din Roadeș, Transilvania

Casa de oaspeți Tabaluga: Povestea magică din Roadeș, Transilvania 619 399 Wildventure

Casa de oaspeți Tabaluga – Rezervă acum 

viziteaza transilvania

 

Astăzi vă invităm ca de fiecare dată într-un loc deosebit din frumoasa Transilvanie, la Casa de oaspeți Tabaluga.

Complexul aflat în satul Roadeș, reprezintă pentru cei mici un univers magic, creat de Fundația Peter Maffay, care începând cu anul 2011 primește cu ușile larg deschise copiii din medii defavorizate pentru a se bucura de vacanță.

Pitorescul sat transilvănean a devenit pentru cei mici o doză de inspirație și voie-bună. Aici, câteva gospodării din sat își asumă rolul de a-i angrena pe copii în activități rurale, care mai de care mai frumoase.

Micuții au la dispoziție în Roadeș o mini fermă agricolă, un atelier de tâmplărie și o casă de cultură. Învață de la meșteri pricepuți sau de la sătenii cunoscători de tradiție despre trecutul înfloritor.

Copiii sunt speranța unui viitor prosper, iar sătenii le explică cu drag fiecare meșteșug știut de ei. În gospodăria țărănească ecologică, animalele prind parcă glas și îi însoțesc pe cei mici în cele mai frumoase experiențe de vacanță: echitație, hrănirea animalelor, îngrijirea lor, chiar și realizarea unor împletituri deosebite coamelor cailor.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Fiți o sursă de inspirație în fiecare zi! Fiți voluntari!

Turiștii care adoră să fie în preajma celor mici, să îi învețe și să le ofere un zâmbet pe buze pot susține proiectul alăturându-se ca voluntari. Iată ce veți găsi dacă mergeți în satul Roadeș, din Transilvania: o casă de vacanță pentru copii Tabaluga, o casă de oaspeți, o mini fermă agricolă, un atelier de tâmplărie, o casă destinată cazării meșterilor și voluntarilor, o casă de cultură, un cabinet medical.

Toate sunt așezate armonios pentru a reda traiul liniștit, la țară, cu miros de fân proaspăt, cu râsete peste tot și cu îndeletniciri care mai de care mai fascinante. Învațați alături de cei mici despre animalele din mini fermă, despre arta lemnului.

casa de oaspeti tabaluga

casa de oaspeti tabaluga

casa de oaspeti tabaluga

casa de oaspeti tabaluga

Creați împreună opere de artă din lemn, pietre, nasturi, hârtie, care să dăinuie o veșnicie. Sculptura în lemn relaxează, necesită migală și atenție la orice detaliu. De aceea, e o activitate benefică în sejururile terapeutice ale copiilor, dar și ale adulților.

Mâncare te ajută să crești mare, sănătos și frumos. Acest principiu îl cunoaște și Fundația Peter Maffay, care pregătește bucate din produse proprii sau procurate de pe plan local. Legumele din grădină, brânza și laptele proaspăt de la văcuțe, slănina, babicul și zacusca pregătită din toamnă sunt adevărate medicamente ale gustului.

Ce activități puteți face în Roadeș?

Alegeți să fiți voluntari sau simpli turiști la Casa de oaspeți Tabaluga? Haideți să vedeți ce activități fascinante vă așteaptă.

Puteți să descoperiți frumusețea satelor transilvănene în plimbările cu căruța. Puteți realiza drumeții cu ghid, descoperind bisericile fortificate din Transilvania și castelele aflate pe o rază de 20 km.

Călătorii mai pot explora sanctuarul de urși Libearty, din Zărnești.

activitati roades

Casa de oaspeți Tabaluga: Sufeltul unei gospodării din Transilvania

În satul Roadeș vă așteaptă un loc deosebit, Casa de oaspeți Tabaluga. Frumusețea, liniștea, tradiția și pitorescul au lăsat intactă zona, care acum este o oază de terapie pentru cei mici și mari deopotrivă.

cazare roades tabaluga

cazare roades tabaluga

cazare roades tabaluga

cazare roades tabaluga

cazare roades tabaluga

Călătorii sunt așteptați în vechea șură, care, devenită o ruină nu cu mult timp in urmă, și-a găsit un alt țel – o construcție cu șase apartamente spațioase. În interior simplitatea și bunul gust rămân cheia unui trai deosebit în Transilvania.

Fiecare apartament cuprinde un living, dotat cu canapea, unde se poate înnopta, dar servi și masa, un grup sanitar modern și o mansardă tranformată într-un dormitor spațios cu balcon. Cei mici au la dispoziție, din partea gazdelor un pătuț de voiaj.

casa de oaspeti tabaluga

tabaluga gaesthaus

cazare roades

În apartamente se regăsește tot confortul căutat de drumeți: televizoare, pentru a ramane la curent cu noile informații, minibaruri, unde se țin fructele proaspete, uscătoare de păr și altele.

De ce experiența la Casa de oaspeți Tabaluga este deosebită?

Înainte de a porni la drum trebuie să știți că în satul Roadeș, Casa de oaspeți Tabaluga reprezintă un Univers magic pentru copii, creat de Fundația Peter Maffay.

fundatia tabaluga

Fondatorul fundației, născut la Brașov, a căutat în 2008 un loc special unde să construiască o casă de vacanță pentru copii. Proiectul cu principalul scop – casă de vacanță terapeutică pentru copii din medii defavorizate se desfășoară deja în Spania, Bavaria, Germania și Austria.

În vacanța inedită cei mici învață cum să aibă din nou curaj și încredere. Activitățile realizate aici le aduc liniște, iar experiența cu natura le dezvoltă un concept de viață sănătos.

Fiți parte din schimbare! 

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Dacă și pentru voi fericirea copiilor e importantă, haideți la Casa de oaspeți Tabaluga. Creați alături de cei mici, într-un loc deosebit din Transilvania o speranță a viitorului de mâine!

Text: Alice Cazan

Un comentariu
  • Elisabeta Sebestyen iulie 12, 2022 at 12:30 pm

    Suntem 3 drumeți pe Via Transilvanica. Am găsit în Ghidul Via Transilvanica posibilitatea de cazare la Dvs.
    Ne-ar interesa 3 paturi pentru duminică 17 spre 18 iulie.
    Vă rog frumos să mă contactați la telefon 0744194604.

    Multumesc

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…