Satul Prunilor: vacanță în case tradiționale boierești și festinuri culinare în Muntenia

Satul Prunilor: vacanță în case tradiționale boierești și festinuri culinare în Muntenia

Satul Prunilor: vacanță în case tradiționale boierești și festinuri culinare în Muntenia 960 960 Wildventure

Satul Prunilor – Rezervă acum

Astăzi vă invităm la Satul Prunilor, să înnoptați în case boierești tradiționale și să vă ospătați cu preparate locale, în Muntenia, chiar la poalele Bucegilor. 

Pașii vă duc în comuna Pietroșita, județul Dâmbovița. Undeva departe, într-un loc mistic, se revarsă uimirea privitorilor. Ați putea crede că doar natură viețuiești aici, însă veți descoperi traiul pur al comunităților rurale de odinioară.

Ați ajuns într-un sat tradițional românesc, cu case boierești, transpuse în lumea contemporană. Din zare vedeți acoperișurile caselor îmbinate în culorile pădurii, se cotește un râu și o șosea și iată-vă singuri într-un tărâm al liniștii. Cele 7 case boierești vă vor întoarce în timp pentru o vreme, fără a va priva de confortul zilelor noastre.

satul prunilor

Interiorul camerelor surprinde viața nobiliară din trecut. Luați pulsul vremii de odinioară prin mobilierul din lemn masiv, tavanul impresionant cu grinzi, împodobit cu candelabre. Culorile eleganței, maro și alb, creează o ambianță deosebită, de unde nu ați mai vrea să plecați.

Înnoptați într-un complex tradițional românesc, Satul Prunilor, nominalizat în 2019 la o competiție de prestigiu din domeniul turistic, TopHotel Awards,  la secțiunea „Pensiunea anului în stil tradițional”.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

La pas prin Muntenia: muzee, chei, peșteri, cetăți și castele

Haideți la pas prin Muntenia. Delectați-vă cu peisajele și cultura românească. Trăiți timpurile din trecut.

Iată ce obiective turistice merită vizitate în zonă:

Muzeul Etnografic „Nicolae Ulieru”, din comuna Pietroșița. Aici iubitorii de tradiție vor găsi cea mai mare colecție etnografică și folclorică din județul Dâmbovița. Încăperile casei datează din anul 1870, păstrând și astăzi vie amprenta trecutului prin decorațiuni autentic românești.

Masive muntoase cu formațiuni impresionante. În apropiere de Satul Prunilor se zăresc trei masive muntoase: Bucegi, Leaota și Baiului. Le priviți și vreți parcă să zburați peste păduri ca să ajungeți acolo.

Luați mașina și porniți la drum! Vizitați Cheile Zănoagei, Platoul Bucegi, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului și Peștera Ialomiței. Toate sunt obiective turistice cu peisaje inedite, care oferă relaxare și cunoaștere.

Aflați o parte din istoria României vizitând Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Castelul Cantacuzino și Cetatea de scaun a voievozilor în Târgoviște.

Satul Prunilor, vacanță în case boierești de altădată și mâncare locală unică

Satul Prunilor vă dezvăluie o atmosferă liniștitoare, conectată la tradiția românească. Acolo unde natura a rămas neschimbată de sute de ani, acolo unde priviți muntele și parcă vă zâmbește, acolo într-un mic sat românesc e locul vostru.

Petreceți-vă vacanța lângă pădure, în case tradițional românești, pe prispa unde miroase a brad, unde se aude ciripitul păsărilor și galsul animaleleor domestice din jur.

cazare case boieresti

cazare case boieresti

cazare case boieresti

cazare case boieresti

satul prunilor

satul prunilor

satul prunilor pietrosita

satul prunilor pietrosita

satul prunilor pietrosita

satul prunilor pietrosita

animale satul prunilor

vacanta iarna satul prunilor pietrosita

vacanta iarna satul prunilor pietrosita

vacanta iarna satul prunilor pietrosita

Satul Prunilor este un mic sat românesc format din 7 case boierești. Deschideți ușa și lăsați-vă uimit de eleganța din trecut: încăperi cu paturi din lemn, sculptate special pentru voi, geamuri cu panoramă superbă spre crestele munților, mobilier cu miros pătrunzător de vechi, tavane cu grinzi, împodobite cu candelabre, în care seara se aprind lumânări, grupuri sanitar cu elemente vintage. Pentru cei care doresc să fie conectați câteva clipe la prezent, se pot delecta cu facilitățile contemporane: wi-fi și televizor.

cazare pietrosita

cazare pietrosita

cazare case boieresti dambovita

cazare case boieresti dambovita

cazare case boieresti dambovita

cazare case boieresti dambovita

Complexul tradițional pune la dispoziție călătorilor 21 de camere și 7 garsoniere, ideale pentru o vacanță unică în Muntenia. Fiecare casă boierească este compusă dintr-o garsonieră la parter, cu grup sanitar propriu, iar la etaj se regăsesc trei camere, cu baie individuală.

Gustul trecutului este savurat prin retete culinare locale, gătite la restaurantul complexului. Vă așteaptă un meniu cu bucate tradiționale românești, preparate cu dragoste.

preparate culinare muntenesti

retete culinare muntenesti

retete culinare muntenesti

Drumeții îndrăgostiți de tradiția românească pot petrece la Satul Prunilor evenimente importante din viață. Haideți la drum!

nunti aer liber dambovita

botezuri aer liber dambovita

evenimente private dambovita

evenimente private pietrosita

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Alegeți să descoperiți frumusețea tradiției românești printr-un complex cu case boierești, care păstrează vie amprenta trecutului.

Gustați bucate tradiționale și preparate locale unice.

Porniți la pas prin Muntenia, vizitați un muzeu etnografic, castele, cetăți istorice și admirați peisaje care vă vor impresiona.

Haideți la Satul Prunilor, oaza voastră de relaxare, care vă oferă o vacanță inedită în stil tradițional românesc!

Luați legătura direct cu gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism! 

Text: Alice Cazan

2 comentarii
 • Diana paraschiv mai 29, 2020 at 5:51 am

  Buna ziua,

  Suntem un grup de 12 persoane si ne-ar interesa aceasta locatie, insa sa putem fi cumva izolati, cu acces la un gratar si loc de luat masa. Perioada ar fi 31 iulie – 2 august.

  Exista posibilitatea?

  Multumesc

  • Buna ziua! Am trimis solicitarea catre gazda si veti fi contactata. Noi nu mai colaboram cu locatia respectiva. In caz ca nu veti primi un raspuns, va asteptam pe noua noastra platforma: https://www.travlocals.com/ro/
   Toate rezervarile sunt necomisionate acolo. Noi doar ne vom asigura ca sunteti tratata asa cum se cuvine. Zi frumoasa!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…