Casa de Sub Munte: Escapadă în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului

Casa de Sub Munte: Escapadă în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului

Casa de Sub Munte: Escapadă în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă prezentăm o casă tradițională, care pare că stă ghemuită și se ascunde printre brazi și piscurile înalte ale muntilor, dorind să fie găsită doar de câțiva călători. Aveți prilejul să o cunoașteți, este Casa de Sub Munte.

Se află în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului, Sumerna, acesta adăpostind cam 70 de locuitori. La căsuță se ajunge pe un drum asemeni unui tablou, cu vârfuri de munte perfect vizibile care se contopesc cu văzduhul.

Veți ajunge într-o mică poieniță, înconjurată de brazi falnici, iar de acolo vor începe să se scrie unele dintre cele mai frumoase sentimente: libertatea de a alerga jucăuș printre copaci, de a savura aerul de munte, de a gusta din tradiție.

vacanta tara fagarasului

Casa de Sub Munte Sumerna

Casa de Sub Munte Sumerna

Lăsați-vă purtați de poteci!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Gustați bunătăți locale

Cum ar fi să vă începeți vacanța cu un pahar de lapte proaspăt muls? În comuna Ucea, cea din care face parte și satul Sumerna, veți găsi Ferma Oliclado. Acolo văcuțele zâmbesc și produc un lapte savuros. Ferma emană un sentiment aparte, un loc în care chiar se simte iubirea. Aici veți descoperi adăpostul văcuțelor care oferă lapte, o maternitate și un adăpost pentru văcuțele aflate în repaus mamar.

La câțiva kilometri de fermă, în Ucea de Sus se produc delicii din trandafiri:  dulcețuri, siropuri, uleiuri, șerbeturi și ceaiuri. E o experiență unică să fiți copleșiți de izul trandafirilor și să admirați lanurile pline de culoare. Dacă ziua a început la un pahar de lapte, ce spuneți să continuați în ritmul micului dejun, servind dulceața produsă aici – Aspazia, care este celebră în Europa și Republica Benin (Africa).

După ce v-ați luat energie de la bunătățile locale, haideți să explorați cărările de munte.

Sumerna e punctul de pornire spre cel mai înalt vârf din țară: Vârful Moldoveanu. Traseele sunt lungi, de peste șase ore, așa că luați în considerare că aveți nevoie de o rezistență fizică bună ori va trebui să înnoptați în sălbăticie. Există și posibilitatea de a înnopta la una dintre cele două cabane de pe traseul Sumerna – Vârful Moldoveanu.

Muntele e frumos, dar e și foarte dur. Traseele sunt foarte angrenante, primii kilometri sunt prin pădure, nu vă lăsați vrăjiți de trunchiuri, urmăriți semnele de pe aceștia și dacă simțiți că ați obosit, pârâul Podragu, care trece prin pădure vă va revigora. Fiecare experiență e diferită, așa că poate veți zări poduri sfărâmate de vijelii, trunchiuri de copac căzute care fac posibilă continuarea traseelor, cărări încurcate care vă vor pune la încercare gândirea strategică, măgăruși care cară mâncare la Cabana Turnuri ori vreun cioban cu oi.

Descoperiți obiceiurile care amintesc de copilărie

Tinerii si copiii de altădată mergeau la colindat. Erau momente pe care cu totii le așteptam. Acum colindele s-au mutat la radio sau online, pierzandu-se traditia, voia buna si interactiunea umana… In comuna Ucea, în luna decembrie, aveti prilejul să auziți glasurile feciorilor îmbrăcați în port popular, care răsună pe văile înzăpezite, ducand sfanta bucurie de Craciun in casele localnicilor. 

Vă mai amintiți de bunica ce croșeta mileuri, șosete sau pulovere? La Casa de Sub Munte puteți să învățați sau să redescoperiți fascinația croșetatului alături de gazde. În perioada sărbătorilor de iarnă, în living sufletele se adună, povestesc și făuresc moși, ghetuțe, inimi, ce pomul îl vor decora.

traditii iarna fagaras

Casa de Sub Munte: Crâmpeie de odihnă în Munții Făgăraș

Casa de Sub Munte este pitită într-o poieniță înconjurată de brazi, vegheată de cele mai înalte piscuri montane din țară. O veți zări instantaneu pentru că are o vrajă ce vă cheamă la ea.

Înăuntru se deschide o ladă cu zestre a bunicii, încăperile îmbrăcând straie tradiționale, obiecte de ceramică, mobilier vechi și sentimentul regăsirii tihnei prin lucrurile mici.

cazare Casa de Sub Munte Sumerna

Casa de Sub Munte Sumerna

cazare tara fagarasului

cazare tara fagarasului

cazare traditionala tara fagarasului

cabana sumerna

cabana sumerna

top cabane tara fagarasului

casa de sub munte sumerna

casa de sub munte sumerna

casa de sub munte sumerna

casa de sub munte sumerna

top cazari tara fagarasului

top cazari tara fagarasului

top cazari tara fagarasului

top cazari tara fagarasului

De pildă, e de-ajuns o simpla privire pe ferestrele care lasă la iveală o priveliște contemplatoare, o poveste cu cei dragi în jurul focului, ori o întrecere în găsirea „peștișorul de aur” din cele doua lacuri de lângă casă,  pentru a vă încărca la maximum cu fericire.

casa de sub munte fagarasPregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

De când nu ați mai apucat să petreceți timp cu voi înșivă sau cu cei dragi? La Casa de Sub Munte, într-un cătun liniștit, redescoperiți bucuria momentelor împreună. Gustați lapte de la fermă, savurați delicii din trandafiri, ascultați poveștile sătenilor despre datini și explorați cărările de munte.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…