Casa Eva Wagner: Călătorie pe ulițele uneia dintre cele mai spectaculoase asezari medievale din Transilvania

Casa Eva Wagner: Călătorie pe ulițele uneia dintre cele mai spectaculoase asezari medievale din Transilvania

Casa Eva Wagner: Călătorie pe ulițele uneia dintre cele mai spectaculoase asezari medievale din Transilvania 920 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă invităm într-o călătorie pe ulițe medievale. Mergeți alături de noi la Casa Eva Wagner, în satul Biertan, județul Sibiu.

Printre acoperișurile caselor tradiționale săsești, satul Biertan se descrie ca o zonă ideală de fotografiat la infinit. Un decor natural, o lume pictată și regizată în armonie vă așteaptă.

casa eva wagner biertan

Casa Eva Wagner este colorată cu verde, nuanță ce simbolizează liniștea. Ca atare este locul prielnic de unde să începeți să scrieți scenariile unei călătorii memorabile.

În grădină privirile sunt îndreptate spre celebra biserică fortificată din Biertan, care este centrul de viață al satului, având rol spiritual.

În interior, aerul tradițional al mobilierului, al decorațiunilor vă va oferi surse nelimitate de inspirație.

Îmbiați-vă cu savoarea unui pahar de vin din podgoriile locale și a bucatelor pregătite după rețete moștenite din generație în generație și haideți să aflați secretele unui sat de poveste.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc.

În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Biertan: sat de poveste

Biertan este un sat idilic, pozele vorbesc de la sine, iar când pășiți aici intrați într-o altă lume. Prezentul e lăsat undeva departe, la mii de kilometri distanță, iar acum, acum sunteți transpusi în era medievală.

Haideți la Biserica fortificată, locul unde se destăinuie toate secretele. Biserica e construită sus, in del, pentru a veghea tot satul, așa că pe scări din lemn, străbateți drumul. Veți urca și iar veți urca. Rând pe rând se vor dezvălui bastioanele, zidurile de apărare, turnurile.

Drumul e încântător, timpul e blocat aici în alt secol, iar ajunși în vârf veți simți cu adevărat bucuria clipei. Ați început deja să vă imaginați ce scenarii s-au petrecut cândva acolo? Cum se luptau cavalerii, pe cai, cu armuri, săbii, arcuri?

Se aud glasurile istoriei… Biserica fortificată din Biertan a fost construită pe fundația unei alte biserici ce a fost amplasată acolo cu mult timp inainte.

Stilul de construcție este gotic târziu, cu elemente renascentiste, datând din perioada 1493 – 1522. Aceasta are piese deosebite de sculptură, sacristie, nivel de apărare, fiind ultima biserică-hală (trei nave colaterale de aceeași înălțime) construită în țară.

Pătrunși în istorie, veți auzi parcă sunetul fascinant al orgii din biserică. Ea este impresionantă, având aproximativ 1300 de tuburi, 25 de registre, pedale și două manuale. Datează din jurul anului 1870 și deși au trecut atâtea timpuri peste ea încă mai are putere să fericească privitorii.

Un element al bisericii, unic în Europa este ușa sacristiei, construită în 1515 de către meșterii locali, din lemn de stejar, cu inserții deosebite. Unicitatea este dată de sistemul de închidere, în 19 puncte, de jur împrejur. Pentru ca sistemul să fie pus în funcțiune se utilizeaza o cheie pentru 4 dintre cele 19 încuietori și o manivelă pentru celelalte.

Într-un alt articol de pe blog-ul Wildventure vă povesteam despre o cameră mistică a Bisericii fortificate – Închisoarea matrimonială. Accesați și aflați!

Legendele locului glăsuiesc… Zidurile Bisericii fortificate sunt considerate cele mai puternice dintre toate cetățile țărănești din Transilvania. În vremurile de război, localnicii se ascundeau aici, simțindu-se protejați. Luau cu ei bunurile lor și animalele. Biserica, acest scut protector și plin de iubire, i-a apărat cu trei rânduri de ziduri, înalte de până la opt metri.

Turnul cu ceas anunța fiecare oră fixă și trecerea fiecărui sfert de oră. Totodată, el dădea de veste și în caz de alarmă. Semnalul era dat, iar breslele își ocupau fiecare turnul pentru a apăra satul de dușmani. Actualmente, turnul cu ceas anunță scurgerea vremii din Biertan.

Turnul slăninii este locul unde se păstra închisă cu lacăt tradiționala slănină. Ea putea fi savurată doar la date și ore stabilite. În prezent, aici veți găsi bucate tradiționale pe care să le savurați și achiziționați ca o urmă a amintirii timpurilor trecute.

Misterioase se ascund și trei tuneluri, care în alte vremuri serveau unul pentru aprovizionarea cu hrană a oamenilor din fortificației, unul pentru a infiltra spionii în armata dușmană, iar altul pentru a duce cadavrele la cimitirul din sat.

Aerul medieval, mirosul, sunetul de lupă parcă încă proaspăt al vremurilor din trecut captivează. Imaginația generează fel și fel de scenarii palpitante. 

În Biertan poveștile sunt fără final, nici nu vă mai uitați la ceas, când deodată soarele care se ascunde printre dealuri vă anunță că e timpul să mergeți la cazare.

Casa Eva Wagner: casă săsească într-un tărâm medieval

Pe ulițele prăfuite cu miros medieval, pe care se plimbă căruțe, cai, văcuțe, oi sau măgăruși, într-un peisaj rupt dintr-o pictură, printre sutele de case vechi, o casă tradițional săsească își deschide brațele larg și zâmbește călătorilor poftindu-i înăuntru.

casa eva wagner biertan

E Casa Eva Wagner, o veți zări prin nuanța sa de verde ce emană o liniște debordantă. Pe o poartă ca scârțâie a trecut, cu privirea îndreptată spre Biserica fortificată, intrați în grădină. Acolo, iarba, frunzele, picuri de ploaie, soarele, zăpadă vă așteaptă indiferent de zi.

Pe o bancă din lemn cu țesături croșetate puteți sta să meditați, să povestiți, să râdeți și să zâmbiți.

vacanta biertan

cazare biertan

vacanta biertan

casa eva wagner biertan

Înăuntru, casa surprinde prin elemente rafinate, tradiționale și simple, care să ofere un confort mult visat. Fiecare cameră animă prin mobilier din lemn, țesături albe fine, covoare traditionale, lămpi în forme de torțe, ferestre îndreptate spre cer, spre natură.

Casa este încăpătoare, putând găzdui 20 de călători.

Nu există televizor și nici acces la Wi-fi, pentru a vă oferi posibilitatea de a vă deconecta de la viața contemporană și a trăiți o viață medievală.

casa eva wagner biertan

casa eva wagner biertan

casa eva wagner biertan

casa eva wagner biertan

casa eva wagner biertan

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați o destinație impresionantă, relaxantă, plină de istorie și legende? Vă oferim un pont unde lumea medievală încă dăinuiește. Haideți să descoperiți o poveste, haideți la Casa Eva Wagner, în Biertan.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…