Casa în Natură: Cazare tradițională, ospăț și experiențe la fermă, în Transilvania

Casa în Natură: Cazare tradițională, ospăț și experiențe la fermă, în Transilvania

Casa în Natură: Cazare tradițională, ospăț și experiențe la fermă, în Transilvania 640 480 Wildventure

Casa în Natură – Rezervă acum

viziteaza transilvania

Astăzi vă propunem o aventură la fermă în Transilvania, la Casa în Natură. Aceasta se află în satul Cund, judetul Mureș.

Construcțiile istorice, casele săsești, gastronomia locală și conservarea tradițiilor fac din satul transilvănean Cund o destinație perfectă pentru orice vacanță.

Ce frumos e să vă treziți dimineața având drept alarmă animalele din curte. Cum ar fi să creșteți măgăruși, cai și oi? Dar să lucrați cu drag la grădina voastră de legume? Ar fi un vis împlinit?

În această vacanța, munca e de fapt un veritabil sejur de relaxare, pentru că ce faceți cu iubire, rodește iubire. Haideți cu privirea în rândurile ce urmează pentru a afla toate activitățile impresionante de la ferma din Transilvania.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.

Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Pregătiți produse tradiționale, românești, alături de meșterii din zonă

Natura a oferit omului ce are mai de preț cu gândul că va transforma totul în artă. În satul Cund, legumele, fructele și bunătățile oferite de animale prind viață.

Puteți lua parte la pregătirea bulionului din roșii proaspăt culese, la pregătirea pălincii de gutui și a celor mai bune preparate culinare cu specific local. Fel de fel de rețete vă așteaptă. 

experiente cund transilvania

experiente cund transilvania

experiente cund transilvania

Doamnele preocupate de produsele pentru îngrijire vor avea parte de o surpriză frumoasă. Acum trei ani, la Casa în Natură s-a realizat un atelier de preparare a cremelor naturale din gălbenele și propolis. Cu puțin noroc veți avea o cremă naturală semnată chiar de voi.

preparate naturale transilvania

Atelier inedit de nuci

Nucile sunt fructe sănătoase și foarte versatile, utilizate cu precădere în gastronomie. Nu vă gândiți că toată ziua veți sparge nuci, dar totuși, ați putea să vă întreceți cu partenerul de vacanță, vă mai amuzați puțin.

Iată pe scurt ce vă așteaptă la atelierul de nuci: învățați cum pot fi folosite nucile în funcție de sezon, atât nucile verzi-necoapte, cât și cele coapte.

Atelierul inedit pornește printr-o plimbare prin livada cu peste 100 de nuci, unii dintre aceștia foarte bătrâni. Continuarea sună cam așa – pregătirea  lichiorului de nuci, a gemului, a pâinii și a prăjiturilor. Ce alegeți? Cu siguranță câte un pic din fiecare. Yummy!

Ce activități merită încercate la fermă și în satul Cund

  • Hrănirea animalelor;
  • Mulsul oilor și chiar participarea la tunsul lor;
  • Îngrijirea legumelor, a fructelor și culegerea lor la timpul potrivit;
  • Plimbare cu măgarul prin satul Cund. O activitate ce va bucura întreaga familie;
  • Închiriați biciclete și descoperiți fiecare colț al satului și împrejurimile;
  • Picnic cu bucate locale în sălbăticia Transilvaniei. Vă și imaginați, voi și cei dragi, o față de masă în carouri, un coș plin cu delicii tradiționale și apusul care creează cadre demne de pozat în amintiri. Savurați momentul, bucatele și relaxați-vă din plin!

activitati turistice transilvania

activitati turistice transilvania

activitati turistice transilvania

activitati turistice transilvania

activitati turistice transilvania

activitati turistice transilvania

viziteaza satele sasesti

Casa în Natură: Relaxare în satele medievale din Transilvania

Casa în Natură vă propune reconectarea la viata simplă, dar atât de frumoasă, mizând pe ideea simplității, a conservării tradițiilor și a timpului derulat cu încetinitorul. Dacă v-ați dorit mereu să experimentați traiul de altădată din satele românești, acum aveți ocazia. Zona inspiră liniște și bucurie la tot pasul. Locul vostru e aici!

casa in natura cundcasa in natura cundCasa în natură propune călătorilor pasionați de tradiție două unități de cazare: „Casa Lisa” și „Casa Ferma Măgărușilor”.

Casa Ferma Măgărușilor reprezintă o fostă fermă, transformată tot de maeșterii locali într-o bijuterie a relaxării la țară. Casa de vacanță așteaptă șase călători, fiind amplasată la marginea satului, aproape de animalele care pasc.

casa in natura cund

casa in natura cund

donkey farm cund

donkey farm cund

Casa este situată în mijlocul naturii și primește patru drumeți. Din pragul casei pornesc cărările spre deal, spre pădure sau spre pajiști. În curtea casei veți găsi o mică grădină de legume, unde puteți îngriji și recolta legume, fructe de pădure și ierburi aromatice proaspete.

donkey farm cund

donkey farm cund

cazare casa in natura cund

cazare casa in natura cund

cazare casa in natura cund

cazare casa in natura cund

cazare casa in natura cund

cazare casa in natura cund

Interiorul cuprinde un dormitor cu două paturi tradiționale, un living cu o canapea extensibilă, o bucătărie dotată cu echipamentele necesare pregătirii unor rețete învățate de la gospodinele locului și o baie modernă. Totul este aranjat în cele mai mici detalii, pentru a oferi călătorilor o experiență autentică la țară.

Casa Lisa este o casă în stil țărănesc, veche de peste 100 de ani, care a fost recondiționată cu grijă de meșterii din sat, prin metode și materiale străvechi. Astăzi, frumusețea trecutului eclipsează priviri și atrage turiști într-o vacanță unică pe plaiuri românești.

casa lisa cund

casa lisa cund

Interiorul casei voastre de vacanță dezvăluie un dormitor rafinat, cu pat din lemn și saltea relaxantă, perete vechi din cărămidă, covoare tradițional țesute, o încăpere de stat la povești, pe o canapea din lemn, cioplită în stil transilvănean, o zonă cu produse locale, gata să fie savurate. De asemeni casa pune la dispoziție călătorilor un grup sanitar modern.

casa lisa cund

cazare cund

cazare cund

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Vreți să experimentați traiul de altădată într-un sat transilvănean autentic?

Haideți la Casa în Natură din satul Cund.

Descoperiți Transilvania alături de măgăruși, mergeți la picnic pe coline, în pădure alături de cei dragi, mâncați bucate locale, îngrijiți roadele oferite de natură și bucurați-vă de gustul lor.

Luați legătura direct cu gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism, rezervand prin Travlocals! 

rezerva acumText: Alice Cazan

2 comentarii
  • Buna ziua. Ceva mai multe detalii cum putem afla referitor la servit masa sau tariful cazarii in luna iulie pt 4 adulti si un copil de 6 ani. Daca putem comunca la telefon?

    • Buna ziua! Aveti in articol un link catre cazarea listata pe platforma Travlocals. In cadrul listarii exista un formular de contact prin care puteti comunica direct cu gazda, toate rezervarile fiind necomisionate. Gazda este cetatean austriac, dar intelege romana cat de cat. Daca mai aveti nevoie de ajutor, va rog sa ma anuntati. Merci!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…