Conacul din Vale: O altfel de vacanță, în Mărginimea Sibiului

Conacul din Vale: O altfel de vacanță, în Mărginimea Sibiului

Conacul din Vale: O altfel de vacanță, în Mărginimea Sibiului 820 820 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Astăzi vă invităm la Conacul din Vale, pentru o vacanță altfel în Sibiu.

Ce înseamnă de fapt „o vacanță altfel”? Ce are unic față de vacanțele de până acum?

Un conac superb, într-un cadru de basm, la poalele Munților Cindrel. Mobilierul din lemn, pictat manual, obiectele artizanale din ceramică, șemineul somptuos și alte detalii arhitecturale conturează imaginea idilică a unuia dintre cele mai frumoase locuri de cazare din Mărginimea Sibiului.

Bucurați-vă îmrepună cu cei dragi de una dintre cele mai faine experiențe întâlnite vreodată pe meleagurile Transilvaniei. 

E o vacanță altfel. Intrați în contact cu tradițiile, gastronomia locală, vizitați satele pitorești și discutați cu localnicii. Veți pleca de aici mai bogați cultural și spiritual.

Prin intermediul link-ului de mai jos veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva experiența. Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitatea si pretul in functie de data.

Experiențe unice în Marginimea Sibiului

Astăzi vă invităm în Vale. Acest sătuc fermecător este amplasat la doar 2 km de orașul Săliște, fiind atestat documentar încă din anul 1383.

Cele câteva sute de suflete care au viețuit aici de-a lungul ultimelor secole s-au ocupat preponderent cu păstoritul, bucurându-se de pajiștile bogate ale celui mai însorit versant al Munților Cindrel.

Să nu rămâneți surprinși dacă veți descoperi aici căsuțe vechi de secole, unele dintre ele atent restaurate pentru a primi oaspeți din întreagă lume. Obiceiurile și tradițiile arhaice încă își mai fac loc pe ulițele satului sau prin gospodării.

Aici cașul și branza au un gust Dumnezeiesc, iar mezelurile artizanale încă atârna prin afumatori sau pe la streasini. Legumele sunt crescute natural, bucurându-se de calitățile unui sol nealterat, udat din belșug de ploile de vara. Le puteți procura pe toate de prin vecini sau din buticurile locale.

Iar de veți zăbovi câteva zile în Mărginimea Sibiului, jur că nu vă veți plictisi. În imediată vecinătate se află unele dintre cele mai frumoase sate românești, Sibielul și Orlatul. Aici veți descoperi o arhitectură nealterată, unde bunul gust strălucește la fiecare fereastră.

Colindați ulițele în lung și-n lat, adulmecati mireasma pădurilor de conifere, ce îmbracă satele într-o manta de sărbătoare indiferent de anotimp.

Dacă sunteți dornici de adrenalină, vă puteți aventura pe două dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România, Transalpina și Transfăgărășanul. Accesul pe Transalpina se află la doar 30 km distanță, iar cel spre Transfăgărășan la aprox. 70 km. Indiferent pe care îl veți alege, peisajele sunt mirifice, întrucât aceste șosele montane ating în cele mai înalte puncte altitudini de peste 2000 m.

Nu uitați de Castelul de Lut, din Valea Zânelor sau de Palatul Brukenthal, din Avrig. Acestea sunt două dintre minunile arhitecturale ale Transilvaniei și sunt amplasate la o distanță de aprox. 60 km de Conacul din Vale.

castelul de lut

Nu în ultimul rând, dorim să amintim de Păltiniș, una dintre cele mai renumite stațiuni din România. Aici puteți practica sporturi de iarnă și tot de aici vă puteți încumeta pe diverse trasee montane. Distanța este de doar 30 km.

Conacul din Vale, o altfel de vacanță în Sibiu

Nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă o vacanță de vis în Mărginimea Sibiului, la Conacul din Vale.

Drumul vă va conduce la poalele Munților Cindrel, în satul Vale, județul Sibiu. La capătul unui drumeag pietruit, veți găsi o construcție nobiliară, înconjurată de natură abundentă.

conacul din vale

conacul din vale

conacul din vale

conacul din vale

conacul din vale

Capacitatea de cazare este de cel mult 15 oaspeți. Conacul este alcătuit din cinci dormitoare, patru grupuri sanitare și o bucătărie utilată complet pentru a pregăti cele mai bune bucate.

Oaspeții se pot delecta cu preparate culinare rafinate, gătite chiar de ei, cu ajutorul ingredientelor procurate de la localnici sau de la buticurile din Săliște. Daca preferati aceasta varianta, se poate oferi si catering la locatie.

preparate locale sibiu

Exteriorul și interiorul propun detalii din lemn și piatră, care creează imagini răpitoare. Interiorul atrage privirea în toate părțile: mobilier țesut cu modele impresionante, vase din ceramică, living cu geamuri panoramice în care priviți spre natura tăcută. Dormitoarele, cu miros proaspăt de lemn slefuit, au fost pictate manual tocmai pentru a păstra intact farmecul de altă dată al imperiului austro-ungar. Descoperiți fiecare pictură și deslușiți-i semnificația.

obiecte artizanale sibiu

obiecte artizanale sibiu

obiecte artizanale sibiu

cazare marginime sibiului

cazare marginime sibiului

cazare marginime sibiului

cazare conacul din vale

cazare conacul din vale

cazare conacul din vale

cazare conacul din vale

cazare conacul din vale

cazare vale sibiu

cazare vale sibiu

cazare vale sibiu

La Conacul din Vale veți găși toate cele necesare chiar și pentru un sejur prelungit. Liniștea și intimitatea sunt mai prezente ca nicăieri altundeva.

Iar dacă vreți să organizați evenimente festive în Transilvania, aici poate fi locul ideal. Nunți restrânse, botezuri sau petreceri private în Mărginimea Sibiului? Conacul din Vale vă așteaptă cu brațele deschise. Gazdele se pot ocupa de absolut tot ce este nevoie (flori, mancare, invitatii si printuri, muzica etc.).

evenimente private marginimea sibiului

petreceri aer liber sibiu

Zona abundă de obiective turistice, așa că nu mai stați pe gânduri si programați-vă următoarea vacanță în Mărginimea Sibiului.

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Căutați un loc de vacanță ideal pentru o gașcă mare de prieteni? Vreți să vă aventurați într-un sat idilic, să descoperiți tradiții și obiceiuri vechi de secole, să vă delectați cu cele mai delicioase preparate culinare?

Sau pur și simplu doriți să vă relaxați într-un cadru intim, la poalele Munților Cindrel?

Haideți la Conacul din Vale pentru o altfel de vacanță în Mărginimea Sibiu. Înnoptați în camere cu aer nobiliar, cu mobilier pictat manual, deslușiți semnificațiile și gustați bucatele locale. Creați amintiri fascinante pe meleaguri românești!

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…