Casa Klein: Cazare într-o veche gospodărie săsească

Casa Klein: Cazare într-o veche gospodărie săsească 1980 1320 Wildventure

Casa Klein este o veche gospodărie săsească, readusă la viață în 2015.

Construită în anul 1768, în vatra satului Meșendorf, Casa Klein a suferit un lung proces de restaurare, însă rezultatul a meritat.

Casa Klein

Experiență rurală în inima Transilvaniei

La doar câțiva pași de Cetatea Rupea, satul Viscri și Cetatea Sighișoarei, Casa Klein oferă oaspeților o adevărată experință săsească. Scopul principal este să ofere turiștilor un nou reper de arhitectură tradițională.

Astăzi, locația a ajuns în circuitul de turism local, fiind rezervată de oameni care își doresc să trăiască o experiență săsească autentică.

cazare case traditionale

Casa Klein: Autenticitate și tradiție

Locația pune la dispoziția oaspeților două case: Casa Mică (1768) și Casa Mare (1902).

Cele două case au o curte comună și o sală de mese, iar fiecare bucată veche de lemn sau de piatră refolosită poartă o poveste care este readusă la viață odată cu restaurarea tradițională a casei.

Casa Klein poate acomoda până la 8 persoane în 3 dormitoare și 2 băi.

casa klein mesendorf

Casa Klein rupea

Casa mică este reprezentată de casa veche, unde designul interior îmbină detaliile săsești cu confortul modern. Printre aceste detalii, se regăsește o frumoasă poveste a casei construite in 1768, păstrată în grinzile vechi de stejar care susțin tavanul.

Aici vei găsi un dormitor cu un pat dublu și un pat de o persoană care poate fi folosit cu ușurință de doi copii. De asemenea, căsuța are baie proprie și o zonă de relaxare.

cazare mesendorf

Casa mare reprezintă cea mai nouă casă din această locație, dar veche de mai bine de un secol. O casă cu tavane înalte din lemn și pereți de piatră care par să ne spună și povestea veche a locului.

Casa mare are un apartament format din două dormitoare: unul cu pat dublu și un pat de o persoană, iar celalalt are un pat de o persoană. Apartamentul are de asemenea un hol și o baie proprie.

cazare sate sasesti

Casa Klein

Atmosferă săsească în Meșendorf

Pentru cei care nu cunosc zona, Meșendorf este un sat săsesc atestat documentar din anul 1289. Acesta face parte din comuna Bunești, alături de Criț, Roadeș, Bunești și Viscri.

Satul este situat la aproximativ 30 km distanță de Sighișoara și 95 km distanță de Brașov. Peisajul și atmosfera rurală te cuceresc pe măsură ce înaintezi pe dealurile pline de fânețe, pășuni și păduri din zona Rupea.

Mesendorf

Photo credit: enjoyromania.net

Meşendorf: Un sat încărcat cu istorie

Biserica din Meşendorf a fost construită în secolul al XIV-lea, în stilul goticului timpuriu. Lucrările de restaurare au început în 1701, iar în timpul lucrărilor, pe acoperișul turnului a fost găsită o cutie de lemn care conținea documentele bisericii scrise în limba latină.

Ulterior, documentele au fost resigilate în lemnul pus înapoi acolo unde a fost găsit. Astăzi documentele sunt în același loc.

Dacă ești pasionat de istorie sau vrei să vezi mai multe locații încărcate de tradiție și poveste, am pregătit o listă pentru tine:

 • Biserica fortificată din Meșendorf despre care am scris mai sus
 • Biserica fortificata Crit care se află la 4 Km distanță de Casa Klein
 • Biserica fortificata Viscri – 18 km
 • Biserica Fortificata si Cetatea Saschiz – 18 km
 • Cetatea Rupea – 26 km
 • Cetatea Sighișoara – 39 km
 • Biserica fortificata Biertan – 68 km

Descoperă activității pe care le poți avea în Meşendorf

Vulcanul Stins Racos

Photo credit: Sergiu Voicu

În imediata apropiere a satului poți vizita:

 • Coloane de bazalt din Racoș
 • Lacul de smarald din Racoș
 • Vulcanul stins Racoș
 • Stejarul secular de la Mercheașa
 • Cheile Dopca

De asemenea, Meșendorf face parte dintr-un traseu de biciclete de 40 km. Optând pentru acest tur, poți ajunge cu ușurință la toate bisericile fortificate din zonă. Traseele prin păduri și pajiști sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei cu mai multă experiență.

Pe acest blog de travel vei găsi o mulțime de alte activități pe care le poți face în zonă, precum și propunerile noastre pentru cazări inedite în România.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…