Casa Maria: Ascunde-te într-un cătun montan din Nordul Transilvaniei

Casa Maria: Ascunde-te într-un cătun montan din Nordul Transilvaniei

Casa Maria: Ascunde-te într-un cătun montan din Nordul Transilvaniei 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Te-ai săturat să îți sune telefonul non-stop? Să lucrezi de dimineața până noaptea târziu? Vrei să pui totul pe pauză? Atunci îți propunem să te ascunzi într-un cătun, la Casa Maria, în Valea Vinului, județul Bistrița Năsăud.

La 800 de metri altitudine, printre munți, păduri și ape minerale, semnalul telefonului se pierde și începi să prinzi semnal pentru conectarea cu tine.

Uups. Te sună cineva. Este relaxarea… vrea să stai în ciubăr, la saună, să mergi în drumeții. Răspunde-i și hai!

Dacă vrei să vii singur, cu partenerul, cu familia sau cu prietenii, aveți toți loc. Casa are o capacitate pentru 12 persoane.

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă una dintre cele mai interesante peșteri din Bistrița-Năsăud

Valea Vinului este un cătun din Munții Rodnei, aproape uitat de lume, unde locuiesc în jur de 200 de oameni. Denumirea cătunului provine de la râul care îl traversează, având o culoare arămie, ce îți face poftă instant de un vin și povești.

În urmă cu un secol zona era recunoscută pentru extragerea de argint, aur, plumb, cupru și zinc. Astăzi au rămas doar mistere, iar într-un loc ascuns te purtăm, unde cândva se exploata aurul – la Baia lui Schneider.

Locul nu îl găsești pe Maps, ci localnicii te duc sau te îndrumă înspre el. La o altitudine de 1000 de metri, în Dealul Popii, peștera stă tăcută într-o stâncă acoperită cu mușchi. Punctul de atracție al său este abundența cristalelor de aragonit cu un colorit deosebit.

Localnicii povestesc că în vremuri de demult, un miner pe nume Schneider exploata aur din peșteră, și se spune că minerii nu mergeau la mină, ci la baie, de aici proveniența denumirii de ,,Baia lui Schneider”.

Vizitarea peșterii este o experiență. Fiind neamenajată, ai nevoie de lanterne frontale, mâini obișnuite cu murdăria și haine adecvate.

Pe urmele autorilor clasici, la Casa Scriitorilor

La câțiva pași de Casa Maria, cândva Rebreanu, Sadoveanu, Blaga și Coșbuc veneau să se inspire din frumusețea zonei și să scrie. Locul de întâlnire era Casa Scriitorilor.

Actual, se află într-o stare de degradare, dar autoritățile au planuri mărețe de a readuce-o la gloria de altădată. Casa este una dintre puținele clădiri ale zonei în care se mai păstrează dantelăriile de lemn, specifice arhitecturii de călătorie din secolul XX.

Casa Maria: Refugiu pentru minte și suflet

Într-o zonă izolată de lumea agitată, cu păduri bogate, munți înalți și ape minerale se află Casa Maria, în Valea Vinului, județul Bistrița-Năsăud.

Ajuns în acest paradis al naturii, ai să vezi casa îmbrăcată în straie montane – lemn și piatră. Poftește înăuntru, gazdele te așteaptă cu țuică și afinată de casă. Yummy!

Interiorul dezvăluie 6 camere duble, mobilitate într-o linie a eleganta, cu toate facilitatile contemporane. Astfel, ai pat confortabil, baie proprie, TV, WIFI – în caz că vrei să cauți coordonatele pentru locurile de vizitat, altfel nu trișa și folosește această portiță de odihnă pentru a sta fără telefon.

Ziua ți-o începi cu o priveliște de lipit pe suflet, respiri aer curat și mănânci mic dejun din produse locale. Cu așa început de zi, cum să nu ai energie pentru a lua la pas împrejurimile!

Seara, după ce ai vizitat frumoasa zonă, te așteaptă ciubărul, sauna, living-ul cu șemineu și billiardul.

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți cu ardoare un loc retras, unde să nu ai semnal la telefon, să fii în mijlocul naturii și să mănânci mâncare de casă cu produse locale? Haide la o cabană de munte, cu ciubăr și saună, la Casa Maria, în Valea Vinului, județul Bistrița-Năsăud.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…