Casa Poveste, un muzeu al satului românesc în care puteți înnopta

Casa Poveste, un muzeu al satului românesc în care puteți înnopta

Casa Poveste, un muzeu al satului românesc în care puteți înnopta 900 600 Wildventure

Casa Poveste

Rezervă acum experiențe unice în Bucovina!

viziteaza bucovina

 

Am auzit istoria unui muzeu al caselor românești autentice, unde se poate înnopta. Astăzi străbatem frumoasele meleaguri bucovinene și mergem la Pensiunea Muzeu Casa Poveste.

Casa Poveste se află la 6 kilometri distanță de Câmpulung Moldovenesc.

Drumul până aici este unul pitoresc. Peisajele vă vor face să pozați necontenit natura. Frumusețea sa a creat Raiul, așa cum a numit Mihai Eminescu, Bucovina.

Aerul e unul proaspăt, datorită suprafețelor întinse de pădure. Austriecii au botezat zona drept Tărâmul pădurilor de fag, pentru că Bucovina este una dintre cele mai împădurite arii montane din țară.

Autenticitatea locului s-a păstrat și tinde să dăinuie în etern. Oamenii din mediul rural încă urmează regulile unei vieți simple și încărcate de tradiție.

Casa Poveste: Cazare autentică în Bucovina

În inima Bucovinei, tradiția și autenticitatea locului au fost readuse la viață prin Casa Poveste. Transportate precum un puzzle, piesă cu piesă, din satele învecinate și construite cu migală, casele dezvăluie o emoție deosebită.

traditii bucovina

Cum pășiți în grădină, privirea vă e acaparată de case cum doar la muzeul satului mai vedeți. În fața ochilor vi se face cunoscută o altă lume. Bucuria din suflet e inestimabilă. Nu puteți explica sentimentele, dar le puteți simți. Cu drag și afecțiune pentru tradiție și trecut, vă pierdeți prin istoria fiecărei case. 

Cele patru case din grădină așteaptă cu mic, cu mare să le treceți pragul.

muzeul satului bucovina

relaxare bucovina

casa poveste bucovina

Scurta istorie a uneia dintre cele mai frumoase pensiuni din Bucovina

Căsoaia surprinde prin detaliile rămase intacte. La prima impresie, chiar veți retrăi acele timpuri, din secolul XIX. Casa este una boierească, cu lucrături fine. Impozanța vremurilor s-a impus prin nuanțe de maro și alb, cu o prispă din lemn și ferestre deosebite, ce ascund perdele țesute cu fir autentic românesc.

casa poveste campulung moldovenesc

pensiune muzeu bucovina

Pătrundeți în casă. Vedeți ce vă uimește. V-ați pierdut prin cele cinci camere ale Căsoiaiei? Ce v-a uimit?

Am spune că paturile cu margini brodate parcă din aur, pictura lor ce întruchipează un veritabil tablou al Bucovinei, o creație a liniștii. În fiecare cameră domnește mobilierul din lemn, iar grupul sanitar propriu e conturat cu elemente din piatră. Căsoaia e locul unde familiile se reunesc după lungi despărțiri, la parter fiind un spațiu cu o capacitate de servire a mesei pentru 40 de persoane. Reuniți-vă familia, spuneți-vă gândurile și creați momente unice.

casa poveste bucovina

Doriți să experimentați viața simplă din Bucovina> Locul vostru este în Casa Mică. Datând din jumătatea secolului XIX, gospodăria este una autentic bucovineană. Vedeți ce peisaje ați pozat, și cu siguranță veți găsi case asemănătoare celei în care veți înnopta.

În zonă, localnicii au vrut să păstreze memoria vie a unor case de neuitat. Așa că, dacă sufletul v-a fost atras de pitorescul caselor întâlnite pe drum, Casa Mică vă va bucura simțurile. Interiorul spune povestea lucrurilor simple, dar încărcate de liniște și confort. Aici, odihna și relaxarea trăiesc într-o comuniune perfectă.

cazare case traditionale bucovina

Plimbarea printre casele-muzeu ale Bucovinei e impresionantă. Fiecare casă atrage prin unicitate. Suntem la Casa Lac, ce datează din preajma anilor ’90. Camerele păstrează aceeași linie a mobilierului pictat manual, a pereților cufundați în stinghii din lemn și a varului alb. Iubitorii de pescuit vor găsi la Pensiunea Muzeu Casa Poveste un iaz plin cu crapi și carași.

cazare case traditionale bucovina

casa poveste bucovina

lac peste bucovina

lac peste bucovina

Dacă vreți să înnoptați în cea mai veche casă a Pensiunii Muzeu Casa Poveste, trebuie să alegeți Casa Veche. Aceasta datează din anii 1820, conform specialiștilor. Când pătrundeți în interior, intrați într-un alt timp. Mobilierul reclădește perfect anii 1800, nuanțele de maro închis susțin atmosfera veche, alături de difuzoarele ce răsună cu melodii din acele vremuri.

casa poveste campulung moldovenesc

casa poveste

cazare bucovina

cazare traditionala bucovina

cazare traditionala bucovina

pensiunea muzeu casa poveste bucovina

cele mai frumoase pensiuni din bucovina

cazare traditionala bucovina

În fiecare casă, decorațiunile au o vechime de 100-130 de ani și au fost adunate de la localnicii ce au dorit să ducă istoria mai departe.

Încearcă rețetele culinare bucovinene 

La bucătăria Casa Poveste se gătește ca odinioară, în funcție de bunătățile oferite de sezon. Puteți gusta hribi cu smântână, tochituri cu mămăligă, balmoș cu lapte acru, brânzeturi, păstrăv și celebrele plăcinte moldovenești – poale-n brâu.

evenimente casa poveste bucovina

retete traditionale bucovina

evenimente festive bucovina

nunti bucovina casa poveste

Plimbări cu mașini de epocă

Cum vă sună plimbările cu mașini de epocă? Unice, am spune noi. Pensiunea Muzeu Casa Poveste, pune la dispoziția drumeților câteva mașini de epocă și șoferi ce îi vor purta  în timpuri străvechi.

retromobil casa poveste bucovina

Joc și relaxare pentru toate vârstele

Experimentați jocul în Parcul de aventură Casa Poveste, ce cuprinde tiroliene, sisteme de escaladare și cățărare. După un joc angrenant, relaxați-vă în sauna și jaccuzi-ul rustic.

parc aventura bucovina

parc aventura bucovina

parc aventura bucovina

Trăiți o experiență unică într-un muzeul al satului românesc. Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Atâtea activități inedite aveți de încercat, încât emoția e puternică, iar gândul vă zboară doar acolo. România are locuri frumoase. Bucurați-vă de ele. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această călătorie?

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA în Bucovina

Dacă v-au plăcut cele relatate de noi în acest articol și sunteți în căutare de cazare în Bucovina, aflați că nu trebuie să mai plătiti taxe sau comisioane. Am lansat recent cea mai moderna platforma turistica din Romania, Travlocals.com. Prin intermediul acesteia vei putea face rezervari simplu si rapid, direct de la gazda, fara intermediari. In plus, vei putea verifica singur disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politica de rezervare.

rezerva acumCredem în lucrurile făcute cu suflet. Ne place să aflăm povești și să le transmitem mai departe. Dacă și voi sprijiniți sentimentul turismului rural, îl puteți face printr-o donație. În partea de jos a meniului veți găsi un buton ce vă va permite să donați orice suma, în doar câteva secunde.

Text: Alice Cazan

 

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…