Conacul Gaál – Experiențe inedite în Covasna, ținutul celor 160 de conace

Conacul Gaál – Experiențe inedite în Covasna, ținutul celor 160 de conace

Conacul Gaál – Experiențe inedite în Covasna, ținutul celor 160 de conace 960 640 Wildventure

Conacul Gaál

viziteaza transilvania

 

Am auzit că într-un loc mirific, pe meleaguri românești, se pot poza stelele ca nicaieri altundeva și se joacă șah sub apă. Curioși am pornit la drum.

Astăzi poposim in satul Dalnic, la 40 de kilometri de Brașov. Conacul Gaál așteaptă sa ne prezinte experiențe inedite in Transilvania.

Pentru a pune în practică o realitate neobișnuită trebuie să mergeți la Centrul de scufundări din Dalnic. Acolo vă așteaptă audiții muzicale și jocuri de șah subacvatice. Ba mai mult, există și un bar subacvatic, amenajat pe fundul lacului, unde veți servi mai de grabă o tărie decât băuturi răcoritoare.

Proiectul a fost realizat de scafandrul Szabó Kolos. Dacă mintea vă suscită fel și fel de întrebări, haideți să aflați răspunsul.„Oamenii pot veni să bea sub apă. Se scoate detentorul din gură, se deschide sticla, care trebuie ridicată în poziție verticală, ca să putem sufla puțin aer în ea, și astfel iese lichidul”. , a explicat Szabó Kolos.

Dacă vreți să experimentați unicitate pe meleaguri românești, nu uitați să contactați în prealabil inițiatorul proiectului, Szabó Jenő.

Pregătiți bagajele, așa-i? Fascinația din Dalnic nu se încheie…

Printre mii de ore scurse,

Printre mii de anii trecuți

Printre mii de oameni veseli

Suntem noi, aici, acum.

Natura ne este ghid. Ne prezintă a sa pădure, ne dezvăluie-un îndemn: – Haideți seara pe cărare!

Noi ne spunem: – De ce oare?

Ne răspunde să venim. Iar când seara se așterne, entuziasmați venim.

Aflăm de la ea, natura, că în Munții Bodoc se ascunde primul parc stelar din România.

Dacă vreți să vă bucurați de această experiență deosebită trebuie să apelați la specialiștii Asociației Vadon din Sfântu Gheorghe, autorii proiectului stelar.

Fără să cunoaștem, cerul înstelat pune în plan, în fiecare seară și anotimp, câte o scenetă. Turiștii au șansa să afle informații speciale, legate de cultura observațiilor stelare de mii de anii, precum constelațiile. Ce spuneți de niște poze perfecte pentru Instagram? Aici veți afla și tehnici de astrofotografie, hmm… creează obsesie tehnica.

Stelele s-au lăsat admirate, cerul și-a închis pleoapele, iar somnul se năpustește încet asupra noastră. Haideți la Conacul Gaál.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor furnizate in antet, veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

dalnic covasna

conacul gaal

conacul gaal

conacul gaal

Conacul Gaál, aventura somnului în hambar

Conacul Gaál are o istorie începută acum 170 de ani, iar dacă vreți să i-o aflați trebuie să-i treceți pragul.

Interiorul îmbină modernul cu rafinamentul trecutului. Mobilierul din lemn, livingul cu canapele din stofă, candelabre și picturi ce întruchipează oameni de seamă, toate îi conferă un aer nobiliar.

Conacul Gaál pune la dispoziție două camere și două apartamente, voi alegeți unde vă cheamă inima.

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

gaal kuria dalnok

Pentru o aventură de neuitat, alegeți să dormiți în hambar. Acesta a fost recondiționat și așteaptă drumeții în șapte camere. În plus, relaxarea își va face loc, prin sauna pusă la dispoziție. Cum ar fi ca toată ziua să vă răsfățați într-un jacuzzi din lemn? Iar când foamea își instalează locul să toastați pe terasă, să stați pe scaune albe, brodate cu dantelă de metal într-un stil al secolul XIX.

Cel mai frumos este să luați cina la terasă, pentru că lumina nopții, împletită cu făclia lumânărilor, pun într-o nuanță specială însuși conacul și peisajul. Voi veți trăi o emoție deosebită.

terasa conacul gaal dalnic

Răsfăț pentru fiecare membru al familiei

La conac, turistul nu e turist, e un membru al familiei. Pentru o bucată de timp, întreg conacul e al vostru, familia se reunește la joc și la povești. Ce spuneți de un meci de fotbal, un joc de darts sau biliard? Aici plictiseala dispare și din vocabularul celor mici, pentru că au la dispoziție un tărâm doar pentru ei. În exteriorul conacului Gaál este și un parc din lemn, special amenajat pentru răsfățul micuților.

sauna conacul gaal dalnic

conacul gaal dalnic

spa conacul gaal covasna

spa conacul gaal

sauna conacul gaal

terasa conacul gaal dalnic

gaal kuria child friendly

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să își pună amprenta în inima voastră. Atâtea activități inedite aveți de încercat, încât emoția e puternică, iar gândul vă zboară doar acolo. România are locuri frumoase. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această călătorie?

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Dacă v-au plăcut cele relatate de noi în acest articol și  doriți deja să rezervați o astfel de experiență, aflați că nu trebuie să mai plătiti taxe sau comisioane. Am lansat singurul club exclusivist al turismului romanesc, o platforma moderna de rezervari a celor mai frumoase experiente. Este vorba despre Travlocals.com.

rezerva acum

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…