Casa Savri: Cazare în Sighișoara (singura cetate medievală încă locuită din Sud-Estul Europei)

Casa Savri: Cazare în Sighișoara (singura cetate medievală încă locuită din Sud-Estul Europei)

Casa Savri: Cazare în Sighișoara (singura cetate medievală încă locuită din Sud-Estul Europei) 960 615 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvaniaAstazi va prezentam Casa Savri, poate cel mai spectaculos loc de cazare din minunata Sighisoara.

Probabil, nu multi dintre voi stiu ca Sighisoara este ultima cetate medievala inca locuita in Europa de Sud-Est.

Asadar, pentru o destinatie turistica unica, trebuia sa va prezentam o locatie pe masura, in care sa puteti simti farmecul medieval ca nicaieri altundeva.

Casa Savri este o cladire monument istoric de interes national. Aceasta face parte din Patrimoniul Unesco si este protejata prin lege.

Totodala, aceasta cladire este cea mai veche datata din cetatea medievala (anul 1568). Inscriptiile de pe fresca fatadei sunt marturiile acestei afirmatii.

Prin intermediul link-ului de mai jos, veti putea rezerva singuri experienta, direct de la gazda.

Astfel, nu veti mai fi nevoiti sa platit taxe sau comisioane suplimentare catre terti. De asemenea, veti putea verifica disponibilitatea si pretul, in functie de data.

In plus, vom incerca sa va oferim si cateva ponturi mai putin cunoscute pentru a va putea bucura de cea mai tare vacanta in Romania.

Sighisoara, cetatea care s-a incapatanat sa traiasca

Bun venit in Sighisoara, una dintre principalele atractii turistice din Romania. Aceasta cetate medievala se bucura de numeroase distinctii, insa cele mai valoroase sunt urmatoare:

 • cea mai mare cetate medievala din Europa, locuita neintrerupt;
 • singura cetate medievala inca locuita in Europa de Sud-Est;

Sighisoara a intrat in Patrimoniul UNESCO in anul 1999, fiind considerat cel mai spectaculos ansamblu medieval din Romania.

Prima atestare documentara a cetatii dateaza din urma cu aprox. 740 de ani, sub numele de „Castrum Sex”.

Cetatea a avut initial 14 turnuri si 4 bastioane. Fiecare turn apartinea unei bresle. In prezent, mai exista aici doar 9 turnuri si 3 bastioane. Turnul cu Ceas este cel mai reprezentativ si se afla chiar in centrul cetatii medievale.

In secolul al XIV-lea Sighisoara cunoaste una dintre cele mai bune perioade economice, numarul breslelor de mestesugari ajungand atunci la 19.

In secolul al XVII-lea populatia cetatii a fost decimata din cauza unei epidemii de ciuma, omorand peste 2000 de persoane. Acesta a fost momentul in care un sir de nenorociri urma sa loveasca Sighisoara. Unul dintre momentele cheie a fost ocuparea cetatii de catre trupele imperiale ale lui Gheorghe Raț. Acestea au jefuit si au batjocorit populatia de aici.

La finele secolului al XVII-lea Sighisoara se confrunta cu alte doua nenorociri. Este vorba despre o noua epidemie de ciuma, care curata mai bine de 1800 de persoane si un incendiu care face scrum trei sferturi din oras.

Ulterior a urmat momentul reconstruirii cetatii cu ajutor domnesc. Multe dintre cladirile care astazi sunt in picioare dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea, insa exista si alte repere mult mai vechi.

Cele mai reprezentative cladiri din Sighisoara, pe care n-ai voie sa le ratezi daca ajungi aici:

 • Turnul cu Ceas;
 • Biserica Manastirii;
 • Scara Scolarilor;
 • Turnul Fierarilor;
 • Biserica din Deal;
 • Casa Vlad Dracul;

Ei bine, aceasta este foarte pe scurt istoria uneia dintre cele mai renumite cetati medievale din lume.

Casa Savri, una dintre cele mai frumoase pensiuni din Sighisoara

Pe strada Morii, una dintre cele mai vechi din orasul medieval, se afla o bijuterie arhitecturala ce-ti poate oferi o experienta turistica de vis. Este vorba despre Casa Savri, unul dintre monumentele istorice cuprinse in patrimoniul mondial.

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Casa Savri Sighisoara

Aceasta constructie medievala a fost complet restaurata. Procesul a avut in vedere pastrarea tuturor elementelor autentice, inclusiv a inscriptiilor de pe fatada, descoperite sub vechea tencuiala.

Astfel, actualii proprietari au realizat ca tocmai au intrat in posesia celei mai vechi datate cladiri din cetatea Sighisoara (1568). Procesul de restaurate a durat nu mai putin de 8 ani.

cazare casa savri

cazare casa savri

cazare casa savri

cazare casa savri

cazare casa savri

cazare casa savri

cazare casa savri

Se spune ca tehnicile de constructie folosite la ridicarea Casei Savri au reprezentat ceva inedit pentru cetatea medievala. Particularitatea lor este data de adaptarea la pericolul inundarii de raul Tarnava Mare, pe al carui curs este amplasata cladirea.

Camerele au fost denumite dupa persoanele care au detinut aceasta proprietate pana in anul 1934. Toate cele 7 incaperi sunt pregatite sa primeasca oaspeti in cele mai bune conditii. Chiar daca nivelul de confort oferit este unul specific nevoilor actuale, aerul medieval este emanat prin fiecare por al lemnului vechi sau al lespezilor de piatra.

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

descopera sighisoara

Casa Savri este un veritabil muzeu, intesat cu obiecte vechi, realizate de mestesugarii din zona Transilvaniei. Mobilierul din lemn masiv a fost restaurat, acest proces durand mai bine de 7 ani.

PrDtre facilitatile oferite oaspetilor de la Casa Savri, le amintim pe cele mai importante:

 • receptie deschisa 24 h;
 • serviciu menaj zilnic;
 • wi-fi gratuit;
 • patut pentru copii;
 • bai echipate cu uscator de par;
 • serviciu lustruire pantofi;
 • spalatorie/calcatorie (contra-cost);
 • demipensiune la cerere (contra-cost);
 • transfer aeroport (contra-cost);

La Casa Savri pot fi gazduite simultan, in cele mai bune conditii, un numar de pana la 14-17 persoane.

Rezerva singur cazare in Sighisoara

Ei bine, daca farmecul medieval al acestei cetati te-a cuprins deja, afla ca iti poti rezerva singura experienta in Sighisoara.

Folosind cea mai exclusivista platforma de turism din Romania, Travlocals.com, vei putea lua legatura direct cu gazda. Astfel, vei evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute, de regula de alte platforme sau agentii de turism.

Si daca tot ai ajuns la Sighisoara, nu uita sa vizitezi satele medievale ce au luat nastere in jurul bisericilor fortificate din comuna Bunesti. Se afla la mai putin de 35 km de locatia prezentata in acest articol.

https://www.youtube.com/watch?v=vjPNyYN37s0&t=96s

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…