Cottage Poe

Cottage Poe 768 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Cottage Poe este una dintre cele mai interesante unitati de cazare din judetul Arges. Amplasata la poalele muntilor Fagaras, in comuna Poienarii de Muscel, aceasta oaza de liniste si de verdeata iti ofera o experienta arhaica extraordinara.

Gazdele, Bogdan si Milena, au mostenit o casuta veche de peste 100 ani, de la bunicul lor, unul dintre cei mai renumiti ciobani din zona Muscelului. Din acest punct a plecat un proiect de anvergura, condus de Milena, care de altfel este si arhitect.

Experienta la Cottage Poe

Casa mostenita a fost renovata complet, fiindu-i pastrate cu mare atentie toate detaliile autentice.

Doar cateva modificari absolut necesare pentru confortul cotidian diferentiaza aceasta casuta de cele din vremurile in care a fost construita. Este vorba despre cele doua grupuri sanitare (cate unul la fiecare etaj) si despre transformarea pivnitei in loc de servit masa (arata foarte cochet).

pensiunea cottage poe

Sala de mese din pivnita casei vechi


pensiunea cottage poe

Dormitor in casa veche


cottage poe

Dormitor in casa veche

In spatele acestei casute a fost construita inca una, respectand aceleasi norme de design, dar oferind in schimbul mirosului vechi de mobilier un nivel superior de confort.

Surpriza vine de la cea de a treia unitate de cazare de pe aceasta proprietate. Este vorba despre o casa superba, in stil mediteranean, ampalsata in mijlocul unei livezi de pomi fructiferi.

Farmecul este dat in principal de suprafetele vitrate mari, care ofera o panorama exceptionala, oriunde ai privi.

Este incredibil sa te trezesti dimineata fix in mijlocul naturii, cu senzatia ca ai dormit in aer liber, dar ai beneficiat de cel mai ridicat nivel de confort. Printre altele, casa este intesata cu obiecte de arta, specifice conacelor brancovenesti.

cottage poe

Livingul casei mediteranene, mobilat in stil brancovenesc


cottage poe

Livingul casei mediteranene, mobilat in stil brancovenesc


pensiunea cottage poe

Obiecte decor casa mediteraneana


Cottage Poe

Obiecte decor casa mediteraneana

Noi ne-am cazat la Cottage Poe in primavara acestui an. Am fost intampinati de Bogdan cu o paine imensa, facuta pe vatra, placinta cu branza, gatita in stil traditional de una dintre vecinele din sat, bauturi spirtoase specifice locului si multe altele.

Bogdan este o gazda foarte prietenoasa si de mare ajutor. Am fost un grup de 8 persoane si am optat pentru un pachet cu toate mesele incluse. In fiecare dimineata eram asteptati cu cafeaua facuta, multe tipuri de omleta si mezeluri locale, tuica, visinata, etc.

Chiar daca petreceam pana seara tarziu si lasam totul vraiste cand mergeam la culcare, in fiecare dimineata gaseam o curatenie desavarsita.

Asadar, gazda se ocupa de tot, inclusiv de divertismentul grupurilor prietenoase. Noua ne-a imprumutat si ATV-ul fara a ne solicita niciun ban in plus.

cottage poe poenari

Fratele meu, incercand sa taie painea imensa din cartofi


cottage poe poenari

Accesul catre proprietatea vecina


cottage poe poenari

Imprejurimi


pastravaria bratioara

Excursie la Pastravaria Bratioara


pastravaria bratioara arges

Excursie la pastravaria Bratioara


campulung muscel cazare

Prietena mea, la masa din fata casei vechi

Unul dintre marile avantaje ale acestei locatii il reprezinta accesul foarte facil. Practic, plecand din Bucuresti se merge pe autostrada pana la Pitesti, se paraseste autostrada dupa ce treceti de Mall (este pe partea stanga) si urmati drumul spre Campulung (are tot 2 benzi pe sens).

Mergeti pana la Schitu Golesti si faceti dreapta spre Poienarii de Muscel. Partea buna este ca niciodata nu veti intalni aglomeratia de pe DN1, indiferent de perioada in care doriti sa plecati. Noi am facut din Bucuresti aprox. 2 h (160 km).

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca locatia este izolata. Desi se afla la intrarea in sat, de pe proprietatea Cottage Poe nu se vede nicio casa, doar livezi de pomi fructiferi si paduri. Suprafata totala a proprietatii cred ca depaseste 8000 mp.

Persoanele care obisnuiesc sa petreaca pana dimineata pot sta fara griji, nu vor deranja pe nimeni… asta in conditiile in care nu mai sunt si alte persoane cazate in acelasi timp. De asemenea, persoanele care isi doresc liniste nu vor fi deranjate de nimeni, mai ales daca rezerva locatia integral.

Nu in ultimul rand, pretul este unul foarte avantajos, raportat la conditiile de cazare si mancarurile gatite de gazda.

Vezi disponibilitate și preț
2 comentarii
  • Colt de rai, verde, verde si iar verde, case albe placute, liniste, liniste si iar liniste. Gazde de nota 10, mancare ca acolo in zona, cu influente franceze dar cu ingrediente din comuna, zile de odihna si spalat pe creier. Daca chiar doriti contact cu realitatea cruda internet bun. Locuri de drumetie destule pe o raza de 40-60 de km. Sejur placut !

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…