Casa Trappold: Istorie și tradiții săsești, într-o locație de poveste

Casa Trappold: Istorie și tradiții săsești, într-o locație de poveste

Casa Trappold: Istorie și tradiții săsești, într-o locație de poveste 848 566 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvaniaAstazi va prezentam Casa Trappold, una dintre cele mai recente bijuterii ale turismului rural.

Plecam de la Casa Savri din Sighisoara si coboram spre Fagaras, facand un popas in satul Apold.

Aceasta asezare este atestata documentar din 1309, presupunandu-se ca a luat nastere chiar inainte de sosirea sasilor aici.

In secolul al XV-lea comunitatea s-a concentrat in jurul bisericii fortificate, proces intalnit la majoritatea satelor sasesti din Transilvania.

In acest articol veti gasi toate informatiile necesare pentru a va putea rezerva singuri experienta.

Cu ajutorul linkului din antet veti putea contacta gazda, fara a mai apela la intermediari.

Astfel, veti evita plata oricaror taxe sau comisioane catre terti.

Casa Trappold – renasterea unei gospodarii sasesti

Casa Trappold este un proiect clasic de restaurare a unei gospodarii traditionale, deschizandu-si ulterior portile pentru oaspetii din intreaga lume.

Este acel gen de proiect pentru care am luat decizia sa lansam Wildventure Romania. Speram ca astfel sa inspiram cat mai multi oameni si sa punem umarul la refacerea turismului romanesc.

Vechea casa saseasca a fot restaurata, pastrandu-i-se cat mai multe elemente autentice. Acest lucru ii confera o valoare inestimabila. Practic, aceasta poarta in peretii ei istoria celor ce au vietuit aici in ultimul secol.

casa trappold

Cele doua camere au fost transformate in dormitoare (unul cu 3 paturi, altul cu 6 paturi) iar spatiul dintre ele intr-o baie comuna. Asadar, oaspetii cazati aici se vor putea bucura de farmecul vechi al constructiei, beneficiind, in acelasi timp, de un excelent nivel de confort.

casa trappold

casa trappold apold

casa trappold mures

In continuarea casei vechi, gazdele au ridicat o constructie noua care nu se abate de la tiparele arhitecturale ale zonei. Practic, nici nu realizezi ca este vorbda despre doua case cu o diferenta de varsta de aproape un secol.

In aceasta „aripa” noua exista 3 dormitoare duble, fiecare cu baie proprie si o bucatarie foarte cocheta. Aici veti putea servi micul dejun compus aproape in totalitate din alimente home-made.

cazare mures casa trappold

cazare mures casa trappold

cazare mures case traditionale

cazare mures case traditionale

casa trappold

cazare mures case traditionale

cazare mures case traditionale

cazare mures case traditionale

La Casa Trappold a fost pastrat si restaurat mobilierul vechi. Pentru acest proces au fost cooptati chiar omaenii din sat. Asadar, de la clasicele dulapuri sasesti si pana la carpetele traditionale, totul este autentic.

Simte-te ca un localnic

V-am spus deja ca micul dejun se bazeaza pe alimentele din gospodaria proprie sau pe cele procurate de la localnici. Acelasi lucru se respecta si in cazul celorlalte mese. Insa, acestea din urma pot fi pregatite doar la cerere.

Vechiul hambar a fost transformat intr-un restaurant foarte dragut, care de asemenea respecta tiparele arhitecturale locale. Acesta poate gadui fara probleme un grup de pana la 50 de persoane, carora le va pune pe masa cele mai bune preparate culinare traditionale.

casa trappold

casa trappold

casa trappold

casa trappold

In podul hambarului au fost amplasate inca 4 paturi asa ca alte 4 persoane se pot odihni aici. Astfel, capacitatea de cazare la Casa Trappold ajunge la aprox. 20 de persoane.

Afara va asteapta o zona de barbeque unde veti putea fi serviti cu bere proaspata si rece. In centrul acestei zone se face remarcat cuptorul vechi cu plita de gatit.

Tot in curte veti avea la dispozitie un ciuber cu apa sarata, incalzita pe lemne si o sauna. Ei bine, iata un alt mod minunat in care va puteti relaxa in aceasta gospodarie traditionala.

casa traditionala restaurata

design cuptor pe lemne

casa trappold

casa trappold

Pentru cei dornici de aventura se pot inchiria biciclete sau ATV-uri. De asemenea, se pot face excursii organizate prin padurile inconjuratoare. Iar daca veti decide sa petreceti sarbatorile aici, veti fi impresionati de numeroasele obiceiuri locale.

Gazdele sunt foarte amabile si vor incerca sa va satisfaca orice dorinta. De asemenea, va vor oferi toate informatiile necesare cu privire la atractiile turistice din zona.

iarna in mures

traditii si obiceiuri mures

traditii si obiceiuri apold

Rezerva-ti singur experienta

Ai ramas placut impresionat de cele relatate cu privire la aceasta locatie de vis? Ei bine, iti poti face singur rezervarea, fara a mai apela la intermediari.

Cu ajutorul cele mai moderne platforme turistice din Romania, Travlocals.com, vei putea lua legatura cu gazdele. Astfel, vei evita plata oricaror taxe sau comisioane catre alte platforme sau agentii de turism.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…