Cazează-te la Casa Tradițională Mosh Radu, din Dosul Gârciului

Cazează-te la Casa Tradițională Mosh Radu, din Dosul Gârciului

Cazează-te la Casa Tradițională Mosh Radu, din Dosul Gârciului 720 480 Wildventure

Casa Traditionala Mosh Radu – Rezerva acum

Pe teritoriul statiunii balneare Sangeorz-Bai se afla un sat artistic, al carui artizan este Maxim Dumitras, directorul Muzeului de Arta Comparata. Pe dealurile din Dosul Garciului arta contemporana se impleteste cu traditiile si obiceiurile stravechi, dand nastere unui proiect inedit, cu potential turistic enorm.

Peisajele cu dealuri abrupte, acoperite de mesteceni seculari, cu fumuri firave ce se inalta semet catre vazduh si turme de oi care colinda cararile si zabovesc in poienite, parca iti taie respiratia.

Sursa foto: AdelaParvu.com

Astazi va prezentam povestea lui Radu Turta, un montaniard inrait, care colinda lumea in cautare de noi aventuri, dar care si-a construit un cuib arhaic chiar in locul idilic prezentat anterior. Este vorba despre casa traditionala Mosh Radu, pe care a introdus-o in circuit turistic, astfel incat publicul larg sa poata intra in contact cu vastul patrimoniu cultural local si sa propovaduiasca mai departe bogatiile acestei tari, care dupa secole de paragina incep sa fie restaurate, conservate si puse in valoare.

Amplasata la poalele Muntilor Rodnei, casa traditionala Mosh Radu este locul perfect din care sa te lansezi in drumetii montane de neuitat sau doar sa te reculegi intr-o atmosfera calma, fiind inconjurat de peisaje idilice. Aceasta casuta arhaica poate gazdui pana la 10 oaspeti, in 5 paturi (4 queen si unul dublu), amplasate in 4 dormitoare. Casuta mai dispune de un living cu 2 canapele, o baie de serviciu si o baie principala, plus o bucatarie complet mobilata si utilata cu tot ce aveti nevoie pentru a va pregati singuri toate mesele.

Daca nu doriti sa gatiti si vreti ca gazdele sa va prepare mancaruri traditionale, cu alimente din propria ograda sau de la localnici, puteti opta pentru aceasta varianta, tarifele fiind de 15 lei pentru micul dejun, 30 de lei pentru pranz (supa/ciorba si un fel secundar)si 30 lei pentru cina (supa/ciorba si un fel secundar). Puteti discuta aceste aspecte direct cu gazdele intrucat v-am oferit in antet datele personale de contact.

Pe parcursul intregii dumneavoastra sederi gazdele sunt in zona si vor fi disponibile pentru a va ajuta cu tot ce aveti nevoie. Daca doriti sa inchiriati intreaga casuta, gazdele va pot lasa singuri, dar vor avea rugamintea ca dumneavoastra sa hraniti catelul, pisica si gainile si sa udati plantele pe timp de vara. De asemenea, va trebui sa aveti grija cu aprinderea focului, intrucat casuta Mosh Radu este confectionata integral din lemn si este amplasata in mojlocul padurii. De preferat, este ca gazdele sa fie in preajma atunci cand doriti sa faceti acest lucru. Pentru rezervarea integrala, discutati acest aspect tot cu gazdele.

Casa traditionala Mosh Radu, din Dosul Garciului, va mai pune la dispozitie acces la internet prin wi-fi, masina de spalat, fier de calcat, uscator de par, prosoape, cearsafuri si tot ce aveti nevoie pentru o experienta cat mai placuta.

Rezerva experienta la Mosh Radu

Puteti rezerva aceasta locatie prin intermediul celei mai moderne platforme online, Travlocals.com, fara a plati niciun comision. Tot prin intermediul acestei platforme veti putea lua legatura direct cu gazda, chiar si inainte de rezervare.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…