Casa de oaspeți Vàrkert – Istorie și tradiție în Odorheiu Secuiesc

Casa de oaspeți Vàrkert – Istorie și tradiție în Odorheiu Secuiesc

Casa de oaspeți Vàrkert – Istorie și tradiție în Odorheiu Secuiesc 1200 800 Wildventure

Casa de oaspeti Vàrkert

Astazi va prezentam povestea unei casute restaurate autentic, in imediata vecinatate a centrului istoric din Odorheiu Secuiesc. Atestarea documentara a asezarii dateaza inca din 1301 cand pe aceste taramuri se afla un castru, Castram Vdurov.

Denumirea de Vdurov indica faptul ca executorul secuilor isi avea sediul aici. In anul 1357 aici a avut loc prima adunare reprezentativa a secuilor. Castelul din oras a fost edificat in anul 1492 folosindu-se la constructie materialele rezultate din demolarea unei manastiri.

Orasul se presupune ca a fost liber pana in secolul XIV. Principele maghiar al Transilvaniei a luat in stapanire cetatea, in urma castigarii unei batalii impotriva secuilor. Luptele intre secui si maghiari au continuat si in secolele urmatoare, fiind construit un nou castel de Principatul Transilvaniei si apoi demolat de rivalii secui, ajutati de voievodul romanesc Mihai Viteazul. Acutalul castel dateaza din secolul XVII si poarta denumirea de Csonkavár (castelul trunchiat).

In timpul regimului comunist orasul a facut parte din Regiunea Stalin (1950-1960), apoi din Regiunea Autonoma Maghiara si ulterior din judetul Harghita (acolo unde a ramas si in ziua de astazi). Vorbim asadar despre un oras cu istoric tumultuos, care poarta amprenta bataliilor si a diverselor dominatii sub care s-a aflat de-a lungul multor secole.

Ei bine, in acest loc mistic, la doar 20 m de ruinele cetatii medievale, a reusit sa supravietuiasca o casuta arhaica, pe care proprietarii au avut inspiratia sa o reconditioneze si sa o introduca in circuit turistic pentru ca oamenii care ajung pe aceste meleaguri sa poata intra in contact cu istoria si traditiile locale.

Casa de oaspeti Vàrkert este singura unitate de cazare renovata in stil autentic din centrul orasului Odorheiu Secuiesc. Amplasamentul excelent in imediata vecinatate a fortaretei ofera o priveliste superba, atat din gradina, cat si din interior. In timpul renovarii s-au folosit doar materiale locale, naturale si produse artizanale care poarta amprenta transilvaneana.

Chiar daca vorbim despre o casa veche, restaurarea acesteia a adus nivelul de confort de care oaspetii beneficiaza la standarde actuale, fiind utilata cu tot ce este nevoie pentru o vacanta reusita, chiar daca aceasta este una prelungita. Casuta pune la dispozitia turistilor 6 camere, in care se pot odihni pana la 12 oaspeti.

Daca v-ati indragostit de Casa de oaspeti Vàrkert, asa cum am facut-o noi, puteti face o rezervare utilizand datele de contact furnizate in antet. Aceasta locatie este excelenta pentru a explora frumusetile si istoria Transilvaniei. Cele mai importante obiective turistice sunt:

  • Sighisoara – 47 km;

  • Salina Praid – 27 km;

  • Lacul Rosu si Cheile Bicazului – 90 km;

  • Orasul Brasov – 105 km;

Ei bine, de astazi puteti rezerva cele mai frumoase experiente din Romania, prin intermediul platformei Travlocals.com. Stati linistiti, nu va trebui sa mai platiti taxe si comisioane suplimentare, avand garantia celui mai bun pret. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitatea si pretul in functie de calendar, asadar, veti economisi timp. Nu mai stati pe ganduri, experientele unice se rezerva din timp!

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…