Cazează-te într-o casă veche de un secol și experimentează tradițiile maramureșene

Cazează-te într-o casă veche de un secol și experimentează tradițiile maramureșene

Cazează-te într-o casă veche de un secol și experimentează tradițiile maramureșene 1200 900 Wildventure

Casa Calina – Rezerva acum

In satul Breb, judetul Maramures, se afla o alta unitate de cazare care ne-a atras atentia. Situata in mijlocul unei intinse livezi,  Casa Calina poate fi locul perfect in care sa petreceti o saptamana de neutitat, departe de agitatia orasului. 

Satul Breb este unul dintre cele mai renumite sate maramuresene pentru conservarea traditiilor si a obiceiurilor vechi.

Aici se afla numeroase case traditionale care au depasit varsta de un secol si care astazi sunt complet restaurate, asteptand cu bratele deschise turisti din intreaga lume.

Chiar gazdele de la Casa Calina mai poseda inca doua astfel de locatii, fiind vorba despre Casa din Vale si Casa Faina.

casa calina

casa calina

casa calina

Casa Calina – micuta, dar fermecatoare

Aceasta casa traditionala este alcatuita dintr-o bucatarie, o baie dotata cu cabina de dus si uscator de par si un dormitor spatios, prevazut cu un pat matrimonal si un pat simplu. Asadar, poate sa gazduiasca maxim 3 persoane.

Ce ne-a placut cel mai mult la aceasta unitate de cazare, dincolo de amplasarea care ofera o panorama superba asupra muntilor Gutai, sunt, bineinteles, elementele traditionale.

Din exterior, casa reda cu fidelitate arhitectura unei case autentice, specifica Maramuresului. De la invelitoarea din dranita, in patru ape, prispa deschisa, stalpii frumos sculptati si decorati si pana la usa de la intrare, grea, din lemn masiv, ce face legatura cu universul arhaic ascuns in interior.

Dormitorul acestei casute de poveste are un iz cald, usor modern, reusind totusi sa pastreze cateva elemente traditionale si sa ofere, in acelasi timp, confortul din zilele noastre.

pensiuni maramures

pensiuni maramures

pensiuni maramures

pensiuni maramures

pensiuni maramures

Rezerva cazare in Breb, Maramures

Casa Calina poate fi locul perfect de odihna, datorita amplasarii sale, pentru o vacanta in cuplu, in mijlocul civilizatiei maramuresene. Desi poate parea o casa mica, aceasta este utilata cu tot ce este nevoie chiar si pentru o vacanta prelungita.

De aici puteti porni in explorarea numeroaselor atractii turistice din Maramures.

Daca v-ati hotarat sa faceti o rezervare la Casa Calina puteti utiliza cea mai moderna platforma turistica din Romania, Travlocals.com. Astfel, veti evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute, de regula, de alte platforme sau agentii de turism.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…