Babou Maramureș, experimentați noul lux al simplității

Babou Maramureș, experimentați noul lux al simplității

Babou Maramureș, experimentați noul lux al simplității 960 637 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza maramuresul

Astăzi vă prezentăm Babou Maramureș, un loc magic, în inima naturii.

Aici experimentați viața la țară. Alegeți să culegeți legume și fructe proaspete din grădină. Gustați preparate gătite de săteni și uitați de toată agitația orașului.

Uitați și de telefon, de sarcinile de muncă și bucurați-vă de tot ce e în jur. Pe alei bătute de Soare, trec căruțele cu fân. Lumea nu aleargă, ci merge fericită. E o stare de liniște ce vă va cuprinde imediat.

Rezervați un loc căsuța tradițională sau puneți cortul în mașină și porniți la drum! Babou Maramureș se află la o distanță de 30 de minute de mers cu mașina față de Cavnic. Când ați ajuns în sat, opriți GPS-ul și urmăriți indicatoarele din lemn, atent amplasate de gazdele de la Babou.

Conform mass-media, satul Breb este cel mai vizitat sat din Maramureș, pentru că aici tradiția se conservă cu iubire. Nu ratați experiența la țară!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a putea rezerva cele mai frumoase cazari din Maramures. Cu ajutorul link-ului din antet, veți putea contacta gazdele, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Vacanță la Breb: Ce poți face în perla Maramureșului

Ajunși în Breb frumusețea vă atrage privirea. Sunteți înconjurați de munți, de natură, de oameni ce așteaptă să vă împărtășească tradițiile. Entuziaști, căutați activități care mai de care mai frumoase pentru a trăi din plin experiența la țară.

Prietenii de la Babou se gândesc mereu la voi și v-au pus la îndemână o hartă cu recomandări și sfaturi pentru activitățile din zonă. Închiriați o bicicletă și străbateți de dimineață până la apus cărările.

Puteți vizita Lacul Morărenilor și biserica din lemn, construită în jurul anului 1300. După-amiaza va fi una plină de liniște sufletească.

Cei care adoră traseele montate pot merge pe Creasta Cocoșului. Din depărtare aliniamentul de munți și verdeață se zărește, drumul până în vârf este accesibil, recomandarea e să purtați încălțăminte cu talpă aderentă.

Dacă pe drum vi se face foame, opriți fără ezitare la săteni. Ei sunt bucuroși oricând să vă primească la o vorbă, la un pahar de horincă și chiar la masă. Produsele servite vor fi exclusiv din producția proprie. Fiecare are în ogradă vaci, oi, porci, găini.

babou maramures

Povestind cu sătenii, veți afla că ei fac din lână haine, și nimic nu e la întâmplare în ograda lor. Totul are un scop. Așa cum și în viață, oricine și orice trebuie să aibă un țel. Vorbind de asta, ce spuneți veți să încercați experiențe noi la țară?

Învățați cum să mulgeți vaca, învățați cum dibăcia mâinilor creează șube sau ștergare, minunați-vă de meșteșugul lemnului, aflați regionalisme și mici secrete ale gustului unor rețete din străbuni. Bărbații pot descoperi cum se mânuiește calul la căruță, arta tăierii lemnului, cum se pregătește o căpiță de fân și cum se coase iarba.

Puteți vedea impresionantele straie populare, moștenite din generație în generație. Cu puțin noroc și îngăduință puteți să le probați. În fiecare duminică, în satul Breb, localnicii îmbrăcați în haine populare iau calea bisericii. Aceste veșminte sunt speciale, iar mulți săteni lucrează zi de zi în portul tradițional.

port popular maramures

Cum mergeți pe poteci, vă veți simți într-un adevărat muzeu al satului. Maramureșul este recunoscut pentru porțile din lemn dantelate, casele tipic românești păstrate cu grijă și tihna ce o emană zona.

Babou Maramureș, cazare în case tradiționale sau la cort 

Babou Maramureș pune la dispoziție drumeților o zonă de campare, atât în cort, cât și în rulotă. Peisajul unde vă veți petrece vacanța este unul tipic românesc, cu pajiști verzi, căpițe de fân și tradiții cât cuprinde în jur. Aveți tot confortul pe care îl căutați, baia fiind amplasată în vechiul hambar.

camping maramures

camping maramures

camping breb

camping breb

camping breb

cazare camping breb

cazare camping breb

babou maramures

Gătiți în aer liber, într-o bucătărie de vară cu veselă tradițională. Când seara se lasă peste sat, relaxați-vă în hamace și stați la un foc de tabără. Împărtășiți cu prietenii voștri experiența fascinantă trăită în Maramureș.

Prețul pentru o vacanță la țară este de 40 de lei/zi. Taxe ce cuprind camparea pentru adulți (începând cu vârsta de 14 ani) și electricitatea. Copiii plătesc 10 lei/zi, iar micuții sub doi ani nu achită nicio taxă.

Daca doriti putin mai mult confort, puteți opta pentru cazare în căsuța tradițională. Aceasta este, de fapt, un hambar restaurat și transformat într-un mini-hostel.

 

babou maramures

babou maramures

babou maramures

babou maramures

babou maramures

babou maramures

babou maramures

cazare babou maramures

cazare babou maramures

babou maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

slow food maramures

farm to table maramures

case traditionale maramures

rate

La parterul hambarului se află o cameră de zi comună, o bucătărioara complet mobilată și utilată și două băi la care au acces și turiștii din camping. La etaj se află un dormitor cu 5 paturi single. De pe balconul acestuia veți avea o panoramă superbă către munți, iar în sezonul roditor veți putea culege mere direct din pomul ce-l umbrește.

Prețul unei nopți de cazare în hostel este de 50 lei/pers.

cazare babou maramures

cazare babou maramures

 

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Vreți să experimentați viața la țară? Să descoperiți autenticitatea satului românesc și traiul de altă dată? Gândul vă stă doar la vacanță? Porniți la drum și transformați-vă gândurile în realitate! Aflați că puteți rezerva singuri experiențe in Maramureș, fără a mai apela la intermediari.

Prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazdele. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism!

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…