Căsuța din Scobai: Visul tradiției românești din Maramureș și împlinirea dorințelor la Izvorul Albastru

Căsuța din Scobai: Visul tradiției românești din Maramureș și împlinirea dorințelor la Izvorul Albastru

Căsuța din Scobai: Visul tradiției românești din Maramureș și împlinirea dorințelor la Izvorul Albastru 930 480 Wildventure

Căsuța din Scobai

 > Rezervă cazare în Maramureș <

Astăzi vă prezentăm Căsuța din Scobai, din Vadu Izei. Aici visul tradiției românești din Maramureș se împletește cu cel al dorințelor.

Cazați-vă într-o casă autentic românească. Paturi din lemn, ferestre cu draperii brodate, farfurii suspendate din ceramică realizate manual… decorul este de poveste. Umblați desculți prin cameră și simțiți covorul țesut la război. Câtă istorie încape într-o căsuță din Maramureș!

Prin intermediul link-ului din antet, veti găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri cele mai frumoase experiențe in Maramures. In plus, veți putea contacta gazdele, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

casuta din scobai, vadu izei

Atracții și obiective turistice din Maramureș, despre care credem că nu ai aflat încă

Nici nu a crăpat bine de ziuă că trebuie să porniți la drum. Ați venit aici pentru a vă împlini dorințele. Haideți spre Izvorul Albastru.

Până la farmecul izvorului aveți de mers o oră și jumătate cu mașina. Drumul e încărcat de activități, așa că parcurgeți rândurile ce urmează pentru a nu rata nimic.

Prima oprire e în comuna Bârsana. Aici, într-o clădire veche, ce datează de la începutul secolului al XIX-lea se află Muzeul școlar, ce găzduiește secția de etnografie – o colecție cu obiecte și inventar școlar de epocă. În prezent, construcția funcționează ca și instituție cu activitate didactică și culturală. Merită să trăiți o clipă ca altădată sau chiar să le arătați copiilor voștri școala străbunilor. Drumul continuă prin comună. Locul sfânt se resimte nu doar prin liniștea și tradiția pe care oamenii o transmit de secole, ci și prin bisericile din lemn. Acordați-vă timp pentru suflet!

Călătoria continuă cu o oprire în comuna Săcel. Vizitați atelierul și cuptorul olarului Tănase Burnar, ultimului meșter care lucrează ceramică în zonă. Pasiunea sa vorbește prin măiestria cu care prezintă fiecare obiect. Demonstrația realizării unui produs ceramic e inedită. Aflați din secretele sale, învățați arta olăritului. Pentru a consemna momentul, achiziționați o amintire.

Maramureș, una dintre ultimele civilizații arhaice ale Europei

Cărările vă poartă printr-o lume arhaică. Priviți în jur, sătenii sunt îmbrăcați ca în zi de sărbătoare. Povestiți alături de ei, probați portul românesc, stați la șezătoare. Gustați cartofi pe plita sobei vechi, mâncați bucate făcute după rețete autentice și trăiți clipa! În Maramureș a luat viață celebra zgardana. Cumpărați de aici un produs în tendințe ori acordați-vă răgaz să învățați taina înșiratului de mărgele.

casuta din scobai, vadu izei

Cu atât de multe popasuri parcă am și uitat care ne e destinația. Ne bucurăm de ziua lungă de vară. Sperăm că nu v-a prins seara pe drum. Mai e puțin până la Izvorul albastru. În drum, descoperiți o casă tradițională românească, cu o arhitectură rară. La Vadu Izei se află Casa Vasile Kazar, o casă ce datează din secolul al XVIII-lea. Specialul e dat de construcția cu bârne rotunde de stejar. De regulă, arhitectura caselor țărănești prevedea cioplirea lemnului de stejar. E o încântare să faceți un popas aici. Nu uitați în prealabil să programați vizita, apelând la număr de contact 0262 311521. Veți fi primiți cu voie bună și povești.

Puneți-vă dorințe la Izvorul albastru! În mijlocul pădurii, ascunsă de bogății verzi, se află destinația voastră. Soarele și natura au creat culoarea albastră a izbucului, care, conform legendelor ar îndeplini dorințe. Culoare magică a fost comparată de specialiști cu cea a fântânii din Roma, Fontana di Trevi.

Apusul se revarsă, e vremea să mergeți acasă.

Căsuța din scobai, cazare tradițională în Maramureș

În Maramureș, în această vacanță, Căsuța din Scobai poate fi numită „acasă”. Pune la dispoziție drumeților șase camere, dotate cu baie proprie, televizor și internet gratuit pentru a putea împărtăși experiența cu prietenii voștri.

casuta din scobai, vadu izei

casuta din scobai, vadu izei

casuta din scobai, maramures

casuta din scobai, maramures

casuta din scobai, maramures

casuta din scobai, maramures

casuta din scobai, maramures

cazare vadu izei maramures

cazare vadu izei maramures

Camerele sunt decorate tipic tradițional. Obiectele din lemn amintesc de celebrele porți sculptate, farfuriile din ceramică suspendate cinstesc momentul întâlnirii voastre cu arta tradițională a olăritului. Preșurile țesute în război sunt martore atâtor timpuri.

Vă rememorați tot ce a fost azi. Găsiți în Căsuța din Scobai o cate o fărâmă din tot ce ați admirat pe drum, puse toate la un loc într-o singură cameră. Parcă sună a cântece tradiționale, miroase a bunătăți făcute la cuptor și simțiți în mâini lâna de la șezătoare.

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

cazare case traditionale maramures

retete culinare maramuresene

Nu e vis, totul e realitate. Trăiți și voi experiența fascinantă din Maramureș. Acum e momentul să călătoriți! Sătenii vă așteaptă cu bucurie.

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Vreți să visați și să simțiți tradiția românească în Vadu Izei, Maramureș? Să descoperiți locul unde dorințele se îndeplinesc? Porniți la drum și transformați-vă gândurile în realitate!

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veti putea rezerva cele mai frumoase experiente turistice in Maramures. In plus, nu veti mai fi nevoiti sa platiti taxe sau comisioane pentru rezervare pentru ca va punem la dispozitie toate mijloacele necesare pentru a putea contacta direct gazdele.

rezerva acum

Text: Alice Cazan 

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…