Casa Bătrână: vacanță de poveste într-o casă tradițională din Apuseni

Casa Bătrână: vacanță de poveste într-o casă tradițională din Apuseni

Casa Bătrână: vacanță de poveste într-o casă tradițională din Apuseni 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă prezentăm o vacanță de poveste, cu o liniște nemărginită și o frumusețe aparte regăsită la Casa Bătrână, în comuna Zece Hotare, județul Bihor. O căsuță tradițională, veche de peste 80 de ani, cu trăiri calde ca în vacanțele copilăriei la bunici vă primește cu brațele larg deschise.

casa batrana apuseni

cazare casa traditionala apuseni

Haideți să savurați bucate tradiționale gospodariile locale: caș, brânză, slănină, ouă, legume și pâine de casă aburindă. După un ospăț pe cinste, privirile se pierd prin peisajele pitoresti care tronează în jurul vostru. Ce spuneți, vreți să descoperiți locuri unice din Europa aflate în Muntii Apuseni?

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Muntii Apuseni, o destinatie turistica de top 

Apusenii sunt un tărâm al lucrurilor magice, care parcă doar aici se întâmplă: vorbele calde ale oamenilor, liniștea, aerul curat, peisajele pitorești, peste 300 de peșteri și locuri unice. Luați-vă ruscasul și porniți în explorări.

Prima oprire trebuie să fie la Peștera cu cristale din Mina Farcu, comuna Roșia. Frumusețea sa este răpitoare, totul în jur sclipește, interiorul suprinde și printr-un muzeu minier, iar traseul turistic se încheie printr-un balcon ce revarsă panoramic peștera.

E deosebit momentul, va aflati in singura peșteră cu cristale din Europa, iar în toată lumea mai există doar una amenajată turistic, în America de Sud.

Chiar dacă e vară, e recomandat să aveți o bluză mai groasă cu voi, pentru că în interior temperatura este de 5-6 grade Celsius. Vizitarea peșterii se realizează din oră în oră, nu uitați acest aspect dacă vreți să vă bucurați de un loc aproape neștiut în România.

După o asemenea încântare, ce spuneți de puțină adrenalină pe una dintre cele mai lungi tiroliene din țară, aflată în apropierea peșterii. Descoperiți și singura moară cu apă care funcționează în zonă, moara de la Roșia, care datează din secolul al XIX-lea.

Următoarea oprire Lacul Vida, unic în Europa datorită vâltorii de apă, în formă de pâlnie și a culorii lacului asemeni apelor exotice. În jur abundă pădurea, băncile din lemn sunt perfecte pentru capturarea clipei pe aparatul foto, iar aproape de lac este un ponton din lemn, de unde pasionații pot pescui cu respect pentru natură – prinzi și eliberezi. Î

nainte de a pleca în călătorie, puteți lua cu voi o pătură și un coș de picnic, pregătit cu bucate locale, iar prânzul să îl serviți chiar în atmosfera unică și liniștită a naturii. Soarele merge încet la culcare, e timpul să vă retrageți spre casa voastră tradițională, Casa Bătrână.

Casa Bătrână: o vacanță perfectă într-o casă tradițională

Deprinși cu atâtea bucurii în priviri și pe camerele foto, nici nu ați sesizat când seara și-a început jocul. Toată ziua parcă ați așteptat acest moment, momentul când somnul va fi atât de odihnitor. În camere cu paturi moi, mobilier tradițional și obiecte autentice culese de la târgurile de vechituri, visele încep.

casa batrana zece hotare

casa batrana zece hotare

cazare traditionala apuseni

cazare traditionala apuseni padurea craiului

cazare traditionala apuseni

casa batrana zece hotare

casa batrana zece hotare

casa batrana zece hotare

casa batrana zece hotare

 

Dimineața, soarele patrunde prin ferestre si inunda casuta traditionala cu voie buna. Acum este momentul sa admirati natura în toată splendoarea ei, acompaniati fiind de glasul animalelor. Aveti startul perfect pentru inca o zi plină de energie.

Micul dejun poate fi savurat chiar în grădină, pe iarbă, pentru a simți din plin glasul pamantului. Bucatele sunt la loc de cinste, fiind procurate de la localnici și înnobilate pe vesela din ceramică, care este realizată manual, de către meșterul din Vadu Crișului. Puteți chiar să îi faceți o vizită și să îi admirați dibăcia mâinilor.

experienta traditionala apuseni

Desculți prin iarbă, alergând de fericire spre noi experiențe într-o zonă cu aer curat și liniște. Simțiți-vă ca la bunici, și, dacă vă poftește inima după această trăire, ce spuneți să mergeți la sătenii din zonă ca să mulgeți vaca, să aflați rețete tradiționale și să hrăniți animalele. Ei vă vor primi cu zâmbetul pe buze.

Pregătiți bagajele și porniți spre o vacanță de suflet.

Rezervați-vă singuri experiența!

O vacanță relaxantă într-o casă tradițională ca cea a bunicilor, amplasată într-un loc pitoresc din Muntii Apuseni, răsfăț cu bucate tradiționale și obiective turistice unice în Europa, vă așteaptă la Casa Bătrână.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…