Vatra Boierească: Cazare la conac și în case tradiționale autentice în Bucovina

Vatra Boierească: Cazare la conac și în case tradiționale autentice în Bucovina

Vatra Boierească: Cazare la conac și în case tradiționale autentice în Bucovina 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă propunem o călătorie în Cacica, Bucovina, la Vatra Boierească, care găzduiește bucuria simplității și viața fără de griji, găsită în peisajul naturii, în conac și în casele tradiționale de unde cu greu veți vrea să plecați.

Drumul cotește spre un capitol dintr-o poveste autentic bucovineană, miroase a prospețime, a bucate locale, și în jur falnica pădure pune în evidență casele din lemn cu acoperiș parcă până la brâu.

Un lac răsfață atmosfera, iar ciubărul face cu ochiul pentru o scăldare. Se deschid încet ușile unei case tradiționale, iar curiozitatea își face loc. Miroase încins a tradiție pur românească. Haideți în călătorie!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Relaxare în ciubăr, pescuit pe ponton, plimbare cu căruța și bucate din ograda proprie

Visați la toate acestea? Aflați că sunt împlinite toate deodată într-un singur loc, la Vatra Boierească. După ce ați străbătut plaiurile bucovinene,  ce poate fi mai frumos decât să vă relaxați la un pahar de vin și să fiți alintați de gusturi rafinate de brânză, preparate afumate după rețete din străbuni.

Natura își ia îndatorirea să vă fie ghid prin grădina Vetrei unde se descoperă poamele zemoase și prin pădurea ce adaposteste o liniște mormantala. Plaiul Bucovinei este un loc al întoarcerii la origini, al conexiunii omului cu natura, de aceea savurați din plin fiecare moment încununat aici.

Plimbarea cu căruța vă va transpune în timpurile de odinioară, decorul este tot din acele vremuri pentru că zona încearcă să păstreze farmecul gospodăriilor de secole și a muncii pământului.

Luați la pas comuna Cacica. Vă veti umple de bucurie prin interacțiunea cu localnicii care păstrează meșteșugurile vii, confecționând ciubere, linguri, roți de fântână, căruțe, șindrile tradiționale – numite dranițe, coveți – în care se frământă delicioasa pâine de casă.

Meșteșugul țesutului e viu prin mâinile femeilor din sat care țes covoare – numite lăicere moldovenești, brodează cămăși și costume populare specifice zonei.  Intrați în vorbă cu meșterii și artizanii tradiționali, aflați-le povețe și deprindeți dacă reușiți o mică abilitate de la ei.

Pentru a vă conecta întru totul cu Bucovina, o călătorie la obiectivele turistice este de neratat.

Treceți pe lista vacanței voastre: Salina Cacica, care are o istorie de peste două secole, oferind efecte terapeutice asupra sănătății; Sanctuarul Marian Cacica, o biserică din anii 1900, readusă la viață din ruine, care dezvăluie liniște sufletească și o colecție aparte din argint și aur, formată din peste 100 de obiecte de cult: figuri umane care se roagă, cruciulițe, inimi, ochi ce plâng.

Acestea reprezintă recunoștința, însănătoșirea și valorile spirituale; Mănăstirea Humorului, Mănăstirea Voroneț sau Mănăstirea Sucevița.

salina cacica

Salina Cacica

Vatra Boierească: O cazare autentică în Bucovina

Într-o lume a satului românesc și a pădurilor neîmblânzite, în comuna Cacica, județul Suceava, Vatra Boierească se înscrie în locurile de poveste ale României, cu un conac și trei căsuțe tradiționale.

vatra boiereasca cacica

Strămutate din comunele Straja și Brodina, căsuțele autentic bucovinene sunt  primitoare și gingașe, ascunzând în odăi o relaxare profundă, oferită prin mobilierul din lemn, detaliile tradiționale inserate în covoare, decorațiuni și vatră ca în vremurile copilăriei la bunici.

Linia modernă e dată de electricitate și de băile rafinate, cu accente rustice.

vatra boiereasca bucovina

cazare case traditionale bucovina

vatra boiereasca bucovina

cazare traditionala bucovina

case traditionale bucovina

baie traditionala

casa traditionala cacica

Conacul proiectează simțiri boierești, datorită mobilierului select și atmosferei conturate în jurul său. După un somn odihnitor, pontonul și bucatele tradiționale de la restaurant așteaptă călătorii pentru a le oferi tihnă și relaxare.

cazare conac bucovina

vatra boiereasca bucovina

restaurant vatra boiereasca cacica

cazare conac bucovina

vatra boiereasca cacica

restaurant vatra boiereasca cacica

restaurant vatra boiereasca cacica

Rezervați-vă singuri experiența!

Dacă vreți să vă destindeți într-un loc special, să mâncați bucate pregătite cu ingrediente locale, să vă relaxați în ciubăr, să descoperiți meșteșugurii tradiționale și obiective turistice deosebite, atunci călătoria voastră va fi la Vatra Boierească.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
3 comentarii
 • Excelentă locație, tocmai urmărim la tvr 2 emisiunea despre Vatra Boierească!
  Ce-mi place că această emisiune promovează tradiții și oameni destoinici!!!
  Deja plănuiesc un sejur!
  Se poate plăti cu card Up România?
  Mulțumesc!

  • Buna ziua! Referitor la plata cu cardul UP, va rugam sa va adresati direct gazdei prin intermediul platformei Travlocals. Acolo fiecare cazare are cate un formular de contact propriu prin care se poate comunica liber.

 • Iulie, 2022.
  Locație excelentă. Liniștea îți sparge timpanele.
  Deși, la câțiva metri, există și un iaz plin cu pește, nici peste zi și nici seara nu a fost urmă de țânțari sau alte insecte enervante.
  Spațiul de cazare – Conacul – amenajat cu gust.. cu multă atenție la detalii..curat..minimalist, dar fără să-ți lipsească ceva..cărți pentru lectură în cameră (mai rar așa ceva prin alte părți)…baie curată.
  Personal comunicativ..cu un comportament deschis..prietenos..atent la sugestii și detalii. Mâncarea oferită: proaspătă..variată..bine preparată…în cantități mai mult decât mulțumitoare.
  RECOMAND !

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…