Casa Bună: Locul din România cu cel mai curat aer, unde să vă reîncărcați bateriile

Casa Bună: Locul din România cu cel mai curat aer, unde să vă reîncărcați bateriile

Casa Bună: Locul din România cu cel mai curat aer, unde să vă reîncărcați bateriile 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Vă simțiți istoviți și vreți să plecați undeva? Astăzi vă povestim despre Casa Bună, o casă tradițională veche de peste 100 de ani. Aceasta se află în satul Fundățica, din comuna Fundata, recunoscuta în anul 2020 drept localitatea cu cel mai curat aer din țară.

Înconjurată pretutindeni de munți, casa este amplasată pe o pășune alpină, iar la prima vedere vă va genera dorința de a sta pe mantia verde și a asculta liniștea. Apoi o veți zări pe ea, o casă veche, dar renovată cu atenție pentru a păstra viu trecutul. Aceasta poate găzdui familii și cupluri, având două paturi generoase și odihnitoare.

Haideți să aflați ce activități spectaculoase vă așteaptă în zonă.

Casa Bună fundatica

Casa Bună fundata

cazare Casa Bună

cazare fundata

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Plimbări cu sania și căruța, trasee mountain bike, parc de aventură, pârtie de schi în curte

Vacanța voastră va începe în satul montat Fundățica, aflat la 1360 de metri altitudine, fiind chiar localitatea amplsata la cea mai înaltă altitudine din țară. Doar vreți să fiți departe de tot și să vă reîncărcați bateriile, nu? Și aveți o mulțime de motive: amplasare fascinantă în munți, aerul curat din România și activitățile în suflul naturii.

Vă puteți bucura de plimbări cu sania trasă de cai sau cu căruța, în compania localnicilor care vă vor povesti despre viața la sat, cum iernile erau cu zăpadă multă și mai toată lumea trebuia să știe să schieze ca să se poată deplasa.

Dacă doriți să aveți parte de energie din plin, atunci un traseu pentru iubitorii de mountain bike este tot ceea ce aveți nevoie. Un astfel de traseu este Fundata – Cheile Grădiștei. Acesta se desfășoară pe o lungime de 10 kilometri și pune la încercare mușchii corpului, dar si mintea, pentru că în unele porțiuni veți avea mici urcări ori coborâri ce necesită atenție, fără a fi periculoase. 

Un alt motiv să ajungeți în Fundățica este că la aproximativ 30 de kilometri se află arena de biatlon – Complexul Cheile Grădiștei-Fundata, unică în țară, aici avand loc Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Fericirea nu se oprește, așa că stabiliți-vă activitățile după bunul plac, încât să nu ratați nimic.

La 15 minute de Casa Bună se află parcul de aventură – Tree Adventure Park Fundățica, unde timpul petrecut cu familia va trece fără să simțiți. Parcul dispune de trasee prin copaci, tiroliană, perete de escaladă, tir cu arcul și pendul, toate fiind excelente pentru o evadare în natură.

După atâtea activități, parcă vi se face foame. In comuna Fundata veți găsi mâncare tradițională, preparată cu ingrediente 100% naturale. Comuna este renumită pentru brânzeturi, cum ar fi cașul afumat, brânza de burduf în coajă de brad, telemeaua și afumăturile, pastrama, cârnații și toba.

Întrebați gazdele de la Casa Bună, iar ele vă vor recomanda gospodăriile unde traiul de altădată este viu. Poposiți în casele acelor oameni, descoperiți cum se prepară rețetele unor preparate gustoase, și aflați că în Fundata mesele fără mămăligă nu prea există. Tot aici, în zilele de sărbătoare se mănâncă orez cu lapte… dacă vi se face poftă, puteți ruga o gospodină să vă readucă la viață gustul copilăriei.

Casa Bună: casă tradițională la munte, în județul Brașov

Aflată în comuna Fundata, Casa Bună este înconjurată pretudindeni de peisaje idilice, fiind locul perfect pentru reîncărcarea bateriilor.

Alături de familie sau de prieteni veți zări măiestria casei care dăinuiește din 1891. Această poartă straie albe pe fațadă ce duc cu gândul la iile tradiționale, iar lemnul sculptat amintește de meșteșugul transformării lemnului în sublim.

Casa este o poveste, fiind renovată recent, dar cu o atenție sporită pentru a se păstra strălucirea de altădată. Interiorul dezvăluie două camere duble pentru odihnă, îmbrăcate în lemn, așternuturi țesute cu motive tradiționale, ladă de zestre unde să vă lăsați amintirile din Fundățica și să reveniți la ele din când în când.

 

cazare traditionala fundata

Casa Bună fundata

cazare case traditionale fundata

cazare Casa Bună

cazare fundata brasov

top cazari fundata

top cazari munte

cazari la munte

cabane fundata

cabane montane fundatica

Casa Bună

Puteți pregăti bunătăți în bucătăria utilată cu facilitățile moderne, iar în timp ce mâncarea își ia răgaz să se răcească, vă puteți relaxa la șemineu privind pe geam natura. 

Seara are un farmec aparte pe prispă, pădurea și animalele sălbatice spunându-și povestea prin ecou. Patul e odihnitor, iar alarma uită să mai sune aici, deoarece răsăritul vă va trezi încet mângâindu-vă chipul în pat.

Pregătiți bagajele și porniți într-un loc de unde nu ați mai vrea să plecați!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați un loc izolat, în natură, unde să vă reîncărcați bateriile? Haideți în satul Fundățica, la Casa Bună. Veți găsi cel mai curat aer din țară, vă veți relaxa în plimbările cu căruța ori cu sania trasă de cai, veți mânca tradițional românesc și veți uita de toate grijile.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…