La Noi – In Vale: Experiență memorabilă la glamping, la 2 ore de București

La Noi – In Vale: Experiență memorabilă la glamping, la 2 ore de București

La Noi – In Vale: Experiență memorabilă la glamping, la 2 ore de București 1200 900 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi mergem într-un loc spectaculos, La Noi – In Vale, aflat în Valea lui Enache, județul Argeș. Pozele ne-au fascinat, oferindu-ne sentimentul de liniște, așa că am vrut să-l simțim îndeaproape.

Pornim cu mașina, e joi, ne dorim un weekend prelungit, chiar dacă mai avem câteva task-uri de rezolvat, știm că le vom putea rezolva liniștiți când ajungem, pentru că avem la dispoziție Wifi ce funcționează perfect.

Drumul se pierde spre nicăieri, agitația e lăsată departe și pătrundem în mijlocul naturii. Ascuns prin livadă, zărim domul In Vale. Rămânem uimiți. Ne aruncăm pe terasă și privim necontenit vreme de câteva minute, fără a spune nimic.

Ne-am propus ca după ce rezolvăm task-urile, să mergem în explorare. Haideți alături de noi!

la noi - in vale

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Plimbare cu barca, descoperirea fortăreței medievale a lui Vlad Țepeș și satul românesc

E ora 16, task-urile sunt gata, cum check-in-ul a fost la ora 14, din zi ne-a mai rămas timp. Nu ne îndepărtăm pentru că noaptea ne va ajunge mai repede decât am crede. La doi pași de domul In Vale avem prilejul de a avea pădurea, așa că mergem să admirăm frunzele, să ne uităm după veverițe și să inspirăm adânc aerul curat. Cerul pictează în tonuri de bleumarin cu puncte sclipitoare, frigul se instalează, stăm în pat, ascultăm cum trosnește lemnul și facem planurile pentru călătoriile din weekend.

valea lui enache arges

valea lui enache arges

Dimineața nu ne trezește alarma, ci razele soarelui. Ne simțim special să privim la primele ore ale zile ecranul naturii, nu ecranul gadgetului. Apoi, mergem să servim micul dejun. Doamna Elena ne-a așteptat cu bunătăți procurate din ograda vecinilor, micul dejun fiind alcătuit din omletă la disc cu legume și brânză, salată verde, platou cu brânzeturi, unt și dulceață naturale, ceai și cafea.

După o masă copioasă, pornim spre Barajul Vidraru. E impresionant cum munții și stâncile iau parcă în brațe apa și dansează în privirile noastre. Nu am vrut să stăm deoparte, așa că am intrat în dans printr-o plimbare de jumătate de oră cu barca, unde am simțit cum sufletul se bucură.

La 4 kilometri de Barajul Vidraru se află Cetatea Poienari, cunoscută drept fortăreața lui Vlad Țepeș. Urcăm pe scările unui obiectiv turistic plin de legende și mister, pădurea pare că ar cădea pe noi, e o vrajă… La fiecare scară, ne imaginăm legendele auzite din popor. Se spune că Vlad Țepeș, urmărit de către turci, a scăpat de aceștia refugiindu-se în cetate, dar înainte de asta a gândit cu plan strategic: pregătindu-și caii cu potcoavele invers, dând impresia dușmanilor că el a plecat din cetate înainte de venirea lor.

Pe lângă scări veți putea vedea și episoade înfiorătoare din trecut, precum tâlharii trași în țeapă.

Dacă nu vreți să ratați întoarcerea în istorie, peisajele impresionante ale naturii și impresionanta trăire de acolo, aflați că din 21 octombrie 2020, Cetatea Poienari poate fi vizitată doar de miercuri până duminică, de la ora 10:00 până la 16:00, ultima urcare fiind la 14:30. Prețul este 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii, studenți și pensionari.

După atâta fascinație, inspirarea aerului de munte si urcarea pe scări, foamea își face apariția. La Restaurantul de La Cetate puteți să mâncați mititei, mușchi de porc, păstrăv, papanași și multe alte bunătăți.

E aproape noapte, așteptăm cu nerăbdare a doua zi, pentru că mergem să descoperim satul românesc. Ne-am trezit, același scenariu frumos  – ecranul naturii și micul dejun sănătos, cu bucate din ograda locală.

Pornim spre Muzeul Golești, aflat la 50 de minute de domul In Vale. Pe GPS am sesizat un muzeu în apropiere, așa că prima dată ne oprim acolo, la Muzeul Național Brătianu. A fost deschis în anul 2020, interiorul dezvăluie o parte impresionantă din istoria noastră pe care o veți afla de la muzeograful foarte pasionat. Se spune că „istoria trebuie văzută, nu citită”, iar despre asta sunt locurile pe care vi le prezentăm mereu.

După frumoasa incursiune în istoria țării, continuăm în același ritm, mergând spre Muzeul Golești. Ne desparte o poartă din lemn, intrăm și suntem surprinși. Acolo, jur împrejur pare a fi un sat românesc. Muzeul este o veritabilă călătorie în timp, pentru 2 sau chiar 3 ore, printre conace, case tradiționale din toate zonele României, costume populare și alte elemente etnografice. Incăperi prezentate sub formă audio.

Plimbările încântătoare pe alei, fac din Muzeul Golești un loc de neratat pentru călători, iar tariful de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, studenți și pensionari. Poate fi vizitat zilnic, iarna (1 noiembrie – 31 martie) între 08:00 – 16:00, și vara (1 aprilie – 31 octombrie) de la 09:00 până la 18:00.

Seara se anunță și ne cheamă la cazare.

La Noi – In Vale: Glamping-ul ideal pentru o vacanță epică

In Vale se află la 2 ore de București, în Valea lui Enache, județul Argeș.

Situat în mijlocul naturii, In Vale oferă un spațiu confortabil și intim, doar pădurea și livada fiind împrejur. Aici vă veți putea reconecta cu natura.

la noi in vale glamping

glamping arges

top glampinguri romania

experiente unice arges

ce sa faci in arges

top cazari arges

la noi - in vale

glamping in vale

Domul oferă senzația unică de a privi spectacolul stelelor din pat. Bucuria continuă cu facilitățile de acasă: grup sanitar interior, șemineu cu lemne, birou pentru lucru și Wifi gratuit. Ce are în plus față de acasă este liniștea, peisajele și bucatele de la localnici ori culese din livadă și servite la micul dejun.

la noi - in vale glamping

top glampinguri romania

cazare glamping romania

cazare la noi in vale

la noi - in vale

la noi - in vale

glamping cu baie romania

glamping cu baie romania

Pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați un loc liniștit, aflat în mijlocul naturii, dar care să fie aproape de București? Nu trebuie să mai căutați, l-ați găsit, e domul In Vale. Dacă vreți să explorați împrejurimile, veți găsi Barajul Vidraru, pentru o plimbare splendidă cu barca, Cetatea lui Vlad Țepeș, pentru pătrunderea în legende și mister, Muzeul Național Brătianu și Muzeul Golești pentru incursiunea în trecutul etnografic.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…