Cazează-te în Castelul Știrbey, un loc încărcat de istorie

Cazează-te în Castelul Știrbey, un loc încărcat de istorie

Cazează-te în Castelul Știrbey, un loc încărcat de istorie 1024 683 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Resedinta de vara a Alinei Stirbey si a generalului Emanuel Florescu ramane cunoscuta astazi drept cea mai veche cladire civila din orasul Sinaia, luand nastere la doleantele fiicei domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey.

Castelul Stirbey este o cladire impunatoare cea fost gandita in amanunt de catre arhitectul olandez Josef Jacob Schieffleers, care a reusit, prin maiestria sa, sa creeze un adevarat castel intre ale carui ziduri se pastreaza si astazi secretele, tradarile si marile iubiri ale familiei domnitorului.

Daca ati mai colindat Sinaia, poate stiti ca, astazi, Castelul Stirbey gazduieste Muzeul Orasului Sinaia, care este alcatuit din 13 sali tematice. Insa, ce nu stiati este ca, deasupra acestui muzeu, in aceeasi cladire de care va vorbeam mai devreme, puteti sa va petreceti cateva nopti, chiar in centrul statiunii.

Castelul Stirbey poate gazui 14 persoane, in cele 6 camere cu care este prevazut, amenajate in stil Art-Deco. Fiecare camera are un stil propriu si este dotata cu televizor, baie proprie si articole de toaleta.

Tototdata, Castelul Stirbey pune la dispozitia oaspetilor un living comun, o bucatarie utilata pentru a putea servi micul dejun si o canapea confortabila unde te poti relaxa, dupa o zi lunga de colindat prin Sinaia.

Apropo de asta, fiind localizata chiar in centrul frumoasei statiuni de pe Valea Prahovei, aveti acces rapid la prinicipalele atractii turistice pe care Sinaia le ofera: Manastirea Sinaia, Castelul Peles, Castelul Pelisor, Telegondola Cota 1400, Casa Memoriala George Enescu, precum si Valea Dorului Ski Chairlift.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…