Cazează-te în casa boierească Agripina Constantinescu

Cazează-te în casa boierească Agripina Constantinescu

Cazează-te în casa boierească Agripina Constantinescu 800 533 Wildventure

Casa Boiereasca Agripina Constantinescu

Comuna Balilesti este situata pe malul raului Bratia, intr-o zona de deal foarte pitoreasca, intesata de conace muscelene. Partea nordica a judetului Arges ofera peisaje superbe catre masivul Fagaras, din care face parte si cel mai inalt varf montan din tara, Vf. Moldoveanu.

Usor accesibil chiar si din Bucuresti, acest loc minunat incepe sa-si recapete stralucirea de odinioara. Personal, am vazut cateva dintre conace, majoritatea cu aspect brancovenesc sau de cule oltenesti. Mare parte dintre acestea au fost renovate de proprietari, dar nu sunt introduse in circuit turistic, ci sunt folosite pe post de case de vacanta.

Din fericire, am descoperit acest conac, foarte bine conservat, al carui proprietar a avut bunavointa de a-l impartasi cu turistii dornici de astfel de experiente. A fost construit in 1874 si este unul dintre cele mai vechi si mai bine conservate exemplare apartenente la stilul brancovenesc, fiind chiar clasificat ca monument.

casa boiereasca

Conacul brancovenesc de la Balilesti poate gazdui 6 persoane, in 3 dormitoare (4 paturi). Acesta are o baie interioara cu cabina de dus. Proprietarul spune ca turistii cazati aici se pot bucura de o experienta rurala autentica, intr-o liniste deplina, perturbata uneori de glasul gastelor si al curcanilor de prin vecini. Daca doriti, puteti sa incercati cateva activitati specifice, precum mulsul vacilor sau calaria. De asemenea, daca nimeriti in sezonul roditor, va puteti infrupta cu fructe bio din livada proprie (prune, cirese , etc.). Dimineata va veti putea bucura de un mic dejun local, pus la dispozitie de vecini, acesta constand in lapte si oua proaspete, fructe si legume de sezon si altele.

In zona puteti vizita cateva manastiri vechi, cu picturi bizantine. Nu ratati Curtea lui Mares Bajescu, unul dintre boierii care si-au lasat profund amprenta asupra acestei zone deosebit de pitoresti.

De acum puteti rezerva case traditionale autentice prin intermediul noii noastre platforme: Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia, veti putea verifica singuri disponibilitatea si pretul. In plus, veti putea rezerva direct de la gazda, evitand plata oricaror taxe sau comisioane suplimentare.

rezerva acum

3 comentarii

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…