Cazează-te într-o căsuță tradițională, veche de 100 ani

Cazează-te într-o căsuță tradițională, veche de 100 ani

Cazează-te într-o căsuță tradițională, veche de 100 ani 617 463 Wildventure

Casa traditionala Corbi 

> Rezerva cazare in case traditionale <

viziteaza judetul arges

Astazi va vom prezenta una dintre cele mai frumoase optiuni de cazare in Corbi, Arges.

Este vorba despre o casuta traditionala, amplasata intr-o zona foarte pitoreasca.

Zona vaii raului Doamnei, are un potential turistic extrem de ridicat, dar aproape deloc exploatat.

Ca idee, comuna Corbi este penultima comuna de pe drumul ce duce catre Vf. Moldoveanu.

Aceasta este renumita pentru faptul ca pe teritoriul sau se afla cea mai veche manastire rupestra din Romania.

Este vorba despre manastirea Corbii de Piatra, pe care o puteti admira in clipul de mai jos, impreuna cu frumusetile zonei.

Satele foarte bine conservate din aceste taramuri mai putin cunoscute ale muntilor Fagaras, abunda de case traditionale.

Unele dintre acestea au fost deja achizitionate si transformate in case de vacanta pentru proprietari.

Altele inca sunt supuse riscului de degradare iremediabila.

Daca vreti sa va bucurati si voi de farmecul unei astfel de case traditionale, Alexandru v-o pune la dispozitie pe a lui.

Cazare Corbi, Arges – Rezerva o casa traditionala

Casa traditionala pe care noi v-o propunem pentru cazare ofera priveliste exact catre manastirea Corbii de Piatra. Aceasta este amplasata intr-o livada de pomi fructiferi, pe versantul opus.

Genul acesta de case traditionale cu prispa, vechi de peste 100 ani, erau folosite pentru oamenii care locuiau in satele din vale, dar aveau livezi in amonte.

Obisnuiau sa doarma in ele atata timp cat era necesar pentru cositul fanului si pentru ingrijitul pomilor. Evitau astfel deplasarea zilnica, aceasta fiind destul de anevoioasa in acele vremuri.

casa traditionala cazare corbi

Interiorul este de tip studio, oferind doua paturi (unul matrimonial si unul single). Unul dintre paturi este amplasat in pod, acolo unde proprietarii au incastrat in acoperis o fereastra pentru a putea admira cerul superb, ce mai poate fi admirat in doar cateva locuri din tara, neafectate de poluare.

Daca vi se face frig peste noapte, ceea ce este foarte posibil chiar si vara intrucat este o zona amplasata la poalele muntilor Fagaras, veti putea aprinde focul in sobita traditionala.

Baia se afla intr-o alta casuta, la 50 m distanta si este dotata cu tot ce aveti nevoie pentru un nivel optim de confort.

casa traditionala cazare corbi

cazare corbi casa traditionala

casa traditionala cazare corbi

Atractii turistice Corbi, Arges

Eu ador aceasta zona, am o casa de vacanta acolo si merg destul de des. Pasionatii de munte pot urca pe Vf. Moldoveanu pe mai multe trasee, fie mergand pe valea raului Doamnei pana in Valea Rea (se ajunge cu orice tip de masina), fie urcand pe valea raului Cernat, pana pe Vf. Malita (se poate ajunge cu masina inalta).

Daca nu sunteti pregatiti de trasee montane in adevaratul sens al cuvantului, puteti face drumetii prin comuna Nucsoara sau prin jurul acesteia. Veti vedea foarte multe case traditionale, obiceiuri locale si daca sunteti norocosi (sau nu), chiar si animale salbatice. Nu ratati vizitarea lacului Invartita, din comuna Nucsoara, cel mai mare lac carstic, format pe gips, din Romania.

Alexandru mai are o unitate de cazare in Corbi, pe aceeasi proprietate. Este vorba despre o cabana in stil canadian care poate gazdui pana la 6 persoane, avand doua dormitoare (unul cu pat matrimonial si inca unul cu pat matrimonial + 2 paturi single supraetajate). Cabana mai dispune de un living, o baie cu cabina de dus si o terasa superba, pe care este amplasat un ciuber (jacuzzi traditional cu incalzire pe lemne).

cazare corbi arges

cazare corbi arges

cazare corbi arges

cazare corbi arges

cazare corbi arges

cazare corbi arges

cazare corbi arges

Daca sunteti in cautarea unui loc de cazare in Corbi, cele doua locatii propuse de noi (casa traditionala si cabana canadiana) reprezinta cele mai bune optiuni.

In plus, veti putea rezerva cazare in case traditionale autentice din Romania prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com. Pe langa faptul ca veti putea verifica rapid disponibilitatea si pretul, veti putea lua legatura cu gazda inainte de rezervare, evitand plata oricaror taxe sau comisioane.

5 comentarii
 • ma intereseaza o camera cu 2 paturi sau pat dublu; suntem cu catelul -cooker, dorim mesele asigurate, avem voucher, perioada 17-23 august

  • Buna ziua! Rezervarile se fac necomisionat prin intermediul platformei noastre de self booking – Travlocals.com. Daca locatiile de pe Wildventure nu se regasesc pe noua platforma inseamna ca nu mai colaboram cu ele. Zi frumoasa!

 • Hello,

  My husband and I are Canadian and we are inquiring in to staying at this beautiful „Canadian style cottage” that can accommodate up to 6 people, with two bedrooms (one with a double bed and another with a double bed + 2 single bunk beds). The cottage also has a living room, a bathroom with shower and a beautiful terrace, on which is located a ciuber (traditional jacuzzi with wood heating).
  Can you pleaes advise me as to where the booking site is. I have looked on Airbnb and travlocals and this cottage is not there. We are looking to visit Sept 18th – Sept 20th for the weekend.

  Please let me know if this is available.

  Thank you in advance

 • Alexandru bogdan iunie 10, 2021 at 3:56 pm

  Un număr de contact?

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…