Casa Dima, Sarichioi: Cazează-te într-o casă pescărească, pe malul Lacului Razim

Casa Dima, Sarichioi: Cazează-te într-o casă pescărească, pe malul Lacului Razim

Casa Dima, Sarichioi: Cazează-te într-o casă pescărească, pe malul Lacului Razim 960 720 Wildventure

Casa Dima – Delta Dunarii, Sarichioi

viziteaza delta dunarii

Iti doresti o vacanta de poveste in Biosfera Deltei Dunarii?

Astazi iti prezentam Casa Dima, din Sarichioi.

Aceasta casa pescareasca veche, este amplasata pe malul lacului Razim. Unul dintre principalele sale avantaje fiind panorama superba pe care o ofera asupra acestuia.

Veti vedea in cele ce urmeaza cat de frumos a fost restaurata, pastrandu-i-se toate elementele autentice.

De asemenea, va vom oferi toate detaliile necesare pentru a putea sa rezervati cazare in Delta Dunarii direct de la gazda, in cele mai frumoase case traditionale si resorturi rustice.

Delta Dunarii, destinatie de top a turismului romanesc

Probabil ca multi dintre voi ati observat ca Delta Dunarii a devenit destinatia de top a turismului romanesc pe timpul verii.

Evident ca nu putem compara cu numarul de turisti de la malul Marii Negre.

Discutam totusi despre o zona salbatica, unde totul se desfasoara (sau asa ar trebui) conform reglementarilor pentru arii naturale protejate.

Delta Dunarii este unul dintre putinele locuri din Europa unde puteti experimenta un veritabil wildlife, cu peisaje de vis.

Totusi, cu putina educatie facuta de autoritati, aceasta arie protejata ar fi putut arata mult mai bine. Deja s-a construit haotic in unele zone, fara a respecta legislatia in vigoare, iar multe dintre unitatile de cazare nu au nimic autentic.

Tocmai de aceea am creat acest blog, pentru a centraliza toate locatiile si experientele care se indetifica cu traditiile si tiparele arhitecturale ale zonelor din care fac parte.

Cazare in case traditionale, pe malul lacului Razim

Ei bine, incepem aventura in Dobrogea, cu o casa traditionala pe malul Lacului Razim. Acesta este cel mai mare lac din Romania, cu o intindere de 41500 hectare si o adancime maxima de doar 2.8 m. Lacul este, de fapt, o laguna formata pe litoralul Marii Negre prin bararea de catre cordoanele litorale a golfului antic.

Nu dorim sa tinem o lectie de geografie, asa ca incepem sa va spunem despre Casa Dima din Sarichioi. Aceasta pensiune din Delta Dunarii este localizata la doar 26 km de orasul Tulcea si este una dintre putinele unitati de cazare traditionale din zona, la care se poate ajunge cu masina.

Casa taraneasca cu prispa are doua dormitoare si poate gazdui patru persoane adulte si 2 copii.

Chiar daca vorbim despre o casa traditionala, confortul este la nivel contemporan, turistii beneficiind de bucatarie complet mobilata/utilata si chiar de o sauna la cele mai inalte standarde.

cazare delta dunarii

cazare delta dunarii

delta dunarii cazare

casa dima sarichioi

casa dima sarichioi

casa dima sarichioi

Cazare Delta Dunarii – Peisaje de vis

Chiar daca este foarte important si confortul interior pentru o experienta turistica reusita, noi acordam o mai mare importanta exteriorului.

In fond, de aia mergem in Delta Dunarii si nu ne cazam in Bucuresti. Am fost in delta de vreo 10 ori, in diverse locatii, dar o spun cu toata convingerea ca aceasta casuta ofera una dintre cele mai frumoase privelisti.

Panorama deasupra Lacului Razim este superba, iar Insula Popina observabila in zare este un bonus. Insula are o inaltime de 47 m si o suprafata de 98 ha.

Este ultima insula stancoasa si pelagica (formata separat de aluviunile recente ale tarmului sau malurilor) a Romaniei, dupa pierderea Insulei Serpilor si acoperirea de ape a Insulei Ada Kaleh. Daca doriti, puteti face o vizita pana acolo.

Gazdele va pot pune la dispozitie barca de pescuit pentru o croaziera in Delta Dunarii.

lacul razim cazare delta dunarii

lacul razim cazare delta dunarii

lacul razim cazare delta dunarii

lacul razim cazare delta dunarii

Daca v-ati hotarat sa incercati o experienta autentica, Casa Dima – Delta Dunarii, Sarichioi este una dintre locatiile care v-o poate oferi din plin.

Gazdele sunt foarte amabile si le puteti ruga sa va gateasca mancare pescareasca.

excursii in delta dunarii

Rezerva cazare in Delta Dunarii

Ei bine, daca planuiti o excursie in Delta Dunarii, noua noastra platforma, Travlocals.com, va ajuta cu tot ce aveti nevoie. Am creat aici un grup exclusivist al celor mai frumoase experiente din Romania. In plus, va oferim un mijloc modern prin care puteti verifica preturi si disponibilitate in functie de data si puteti face rezervari rapide, direct de la gazde, fara taxe sau comisioane suplimentare.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…