La Lipoveni, tradiție și relaxare într-un sat pescăresc din Delta Dunării

La Lipoveni, tradiție și relaxare într-un sat pescăresc din Delta Dunării

La Lipoveni, tradiție și relaxare într-un sat pescăresc din Delta Dunării 1600 1067 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza delta dunarii

Astăzi descoperiți alături de noi tradiția și relaxarea într-un sat pescăresc din Delta Dunării.

Haideți la Pensiunea La Lipoveni, situată în comuna Jurilovca, județul Tulcea.

Casa bătrânească, recent renovată, păstrează intactă frumusețea trecutului. Interiorul este de o fascinație răpitoare: mobilier din lemn, lădițe de zestre, casetofoane vechi, în care parcă se aud piesele anilor ’80, ștergare și covoare țesute, și multe alte minuni tradiționale.

Bineînțeles, totul este reunit pentru a crea tot confortul căutat de călători.

Relaxați-vă într-un loc special, la Gura Portiței, pe o plajă sălbatică. Aici Marea Neagră și-a lăsat o urmă în natura splendidă a Deltei Dunării.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veti putea rezerva cele mai frumoase experiente din Delta Dunarii. Stati linistiti, nu va trebui sa mai platiti taxe sau comisioane suplimentare. Rezervarile se fac direct de la gazda. 

Comorile ascunse ale României: plaja sălbatică din Delta Dunării

Vă invităm la o întâlnire deosebită cu nisipul fin al Mării Negre și frumusețea oferită de sălbăticia Deltei. Nu departe de Pensiunea La lipoveni, într-o călătorie pe apă, ajungeți la Gura Portiței.

Traseul până la comorile ascunse arată cam așa: plecare din Jurilovca – Capul Doloșman – Insula Bisericuța – Gura Portiței. Porniți la răsărit pentru a imortaliza cele mai spectaculoase cadre oferite de natură. Călătoria se face cu o ambarcațiune tradițională, un velier.

Obiectivele turistice întâlnite pe traseu sunt:

  •         Lacul Razim, cel mai mare lac din România;
  •         Capul Doloșman, unica faleză stâncoasă de pe litoralul românesc, asemănată cu destinații de top din țările vestice;
  •         Insula Bisericuța, un crâmpei de verdeață înconjurat de ape;
  •         Gura Portiței, supranumită și plaja sălbatică din Delta Dunării, pentru că îmbină nisipul fin al Mării Negre cu peisajele fabuloase ale naturii. Aici, pur și simplu simțiți libertatea, sunteți doar voi și conexiunea cu natura. Uitați de tumultul vieții de zi cu zi și relaxați-vă pe o plajă sălbatică. La Gura Portiței decorul e perfect pentru o vacanță memorabilă: valuri de smarald, cântec de pescăruși, nisipul fin și plimbări pe faleză, printr-un covor plin de scoici felurite, care vă conduc la peisaje naturale încântătoare.

Descoperiți România sălbatică! 

Pensiunea La lipoveni, cazare într-o casă tradițională din Delta Dunării

Pensiunea La lipoveni se află în comunitatea cu cel mai mare număr de pescari din Delta Dunării, Jurilovca. Preparatele din pește sunt de excepție, gătite după rețete tradiționale. Printre cele mai cunoscute specialități, amintim arhicunoscuții hamsii, deliciosul pește cu mujdei și mămăligă, borșul de pește și platourile cu pește afumat.

Pensiunea La lipoveni este o casă bătrânească, renovată pentru a păstra autenticitatea trecutului, îmbinând-o cu confortul căutat de călători. Complexul pune la dispoziție drumeților două camere duble, cu grup sanitar propriu și un apartament alcătuit dintr-o cameră dublă, un living, o baie.

pensiunea la lipoveni

cazare la lipoveni

pensiunea la lipoveni

pensiunea la lipoveni

cazare jurilovca

gospodarie jurilovca

Interiorul camerelor surprinde viața de altădată: mobilier din lemn, nuanțe tradiționale de alb-albastru (specifice zonei), covoare și ștergare țesute, așternuturi albe, pe care când le veți privi veți simți instant liniște. O lădița cu zestre adunată din Marea Neagră și Delta Dunării vă așteaptă la Jurilovca.

pensiunea la lipoveni

pensiunea la lipoveni

pensiunea la lipoveni

cazare case lipovenesti

cazare jurilovca

cazare case pescaresti

Băile sunt fascinante, creionând amintiri din trecut. Din lighean și găleată au fost improvizate chiuvetele, o idee inedită, care va contribui la povești din viața voastră. Se vor isca zâmbete și râsete ca în copilărie.

pensiunea la lipoveni

În bucătăria de vară se pregătesc bucate după rețete tradiționale, cu pește proaspăt pescuit. Delicios… simțiți mirosul? Haideți la drum!

pensiunea la lipoveni

pensiunea la lipoveni

Rezervați-vă singuri experiența!

Vă tentează ideea de a descoperi o plajă sălbatică în Delta Dunării?

Vreți să simțiți valurile Mării Negre, în decorul natural conturat de Deltă, să vă plimbați cu ambarcațiunea tradițională și să vedeți unica plajă stâncoasă din țară?

Căutați experiențe autentice pe meleaguri românești?

Haideți la Pensiunea La lipoveni, să înnoptați într-o casă tradițională și să vă delectați cu rețete culinare pescărești!

Esti pasionat de experiente unice in Romania? Am lansat recent o platforma ideala pentru tine: Travlocals.com.

O poti utiliza gratuit, rezervand orice serviciu direct de la gazda, fara taxe si comisioane suplimentare. Astfel, iti oferim garantia celui mai bun pret.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
3 comentarii

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…