Comandău 11: Vacanță într-o casa tradițională și plimbare cu Mocănița în Covasna

Comandău 11: Vacanță într-o casa tradițională și plimbare cu Mocănița în Covasna

Comandău 11: Vacanță într-o casa tradițională și plimbare cu Mocănița în Covasna 2016 1512 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă propunem o experiență memorabilă la munte, unde emoțiile pozitive nu se mai opresc, iar sufletul își găsește o libertate specială. Ah, cu atâta entuziasm am uitat să spunem unde mergem, călătorim spre Comandău 11, la o altitudine de peste 1000  de metri, în județul Covasna.

comandau covasna

Acolo unde natura nu se oprește din pictat tablouri vii se întrezărește o casă tradițională cu straie albe și brâu din lemn. Micile ferestre fac cu ochiul să le descoperim, în timp ce noul tărâm în care suntem ne cheamă la explorat și admirat.

Haideți cu noi în această călătorie virtuală, iar dacă vă încântă, nu mai stați pe gânduri, pregătiți bagajele și porniți la drum!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Trasee montane, pârtie de ski și snowboard, pescuit, plimbare printre munti cu trenul cu abur – Mocănița de Comandău

În această zonă, fiecare călător își găsește un refugiu al său, pentru că activitățile de care puteți avea parte sunt încântătoare.

Niciun loc nu e ca altul, de aceea, oridecâteori aveți ocazia să străbateți cărări de munte, și gustul lor vă place, nu ezitați, pentru că spectacolul oferit e hrană pentru suflet.

Din satul Comandău potecile duc spre unul dintre cei mai înalți munți din zonă – Vârful Lăcăuți, de 1777 de metri, care se joacă uneori de-a v-ați ascunselea cu norii, ei pitindu-se după ramurile pădurii de brad și molid.

Voi aveți misiunea de a-i afla și a-i fotografia cu mintea și privirea. Până a ajunge acolo, însă, luați notițe că traseul durează aproximativ 4–5 ore doar dus, surprinzând sălbăticia în toată frumusețea sa, cu câteva urme de animale ce pot fi zărite și analizate.

Veți merge când prin luminiș, când prin poiană, când prin pădure, prin râu ori pe drum abrupt, va fi o drumeție pe cinste, cu toate simțurile activate la maxim.

Gurmanzii și nu numai vor găsi aici o tocăniță de ciuperci delicioasă pregătită după datini, cu ciuperci culese de localnici. Bunătatea poate fi savurată odată cu Zilele Comunei Comandău, care se organizează în primul weekend din luna august.

Tot în aceste zile, veți fi întâmpinați de o sărbătoare cu joc, voie-bună, tir cu arcul, foc de tabără și plimbare cu Mocănița până la Covasna.

În satul Comandău se află una dintre cele 6 locomotive funcționale cu abur din România. Călătoria are loc pe o cale ferată forestieră îngustă, creionată de peisaje impresionante ale naturii și ale istoriei.

Mocănița funcționează doar în zilele Comandăului și Covasnei ( 5-7 septembrie, orele 09:00 – 18:00). În restul anului, din aprilie până în octombrie, vă puteți relaxa într-o plimbare cu trenul cu locomotiva diesel.

Într-un peisaj splendid și cu nămeți ca în copilărie, Pârtia Comandău este perfectă pentru schiat și snowboarding, având un grad de dificultate mic și un sistem de instalație prin cablu.

Am spune că pe lângă facilitatea de transport, telescaunul are un rol magic, acela de a avea zăpada sub picioare fără să lăsați urme. E sublim!

Comandău 11: vacanță într-o casă tradițională la munte

În satul Comandău, județul Covasna, la peste 1000 de metri altitudine, într-o liniște desăvârșită, cu o grădină fără margini, pajiști care se îmbină cu pădurea de conifere și aer curat se află o casă tradițională, Comandău 11.

cazare comandau 11

cazare comandau 11

Îmbrăcată în straie albe și lemn, cu o prispă unde gândurile se așază într-o ordine pe care poate nu ați mai avut-o demult, casă vă primește înăuntru. Ușa s-a deschis, iar în priviri s-au revărsat încăperi colorate, confortabile și calde.

Pereții poartă stinghii și decorațiuni ce imită animalele sălbatice, redând sentimentul că sunteți încă în pădurea aflată la câțiva pași. Apoi vă transpuneți într-un portal de timp, vedeți antichități: lămpi pe ulei, lumânări, frânturi din ziare vechi, covoare țesute manual, lădițe cu povești, radio.

cazare traditionala covasna

cazare traditionala covasna

cazare comandau 11

cazare comandau 11

cazare comandau 11

cazare comandau 11

Cu elemente tradiționale și crâmpeie contemporane, bucătăria vă va aduce aminte de dragul de a pregăti prăjituri în tihnă. Ferestrele sale mici ascund adevărate peisaje zugrăvite de natură, chemându-vă la răsărit și la apus să stați pe iarbă, în hamac, în leagăn ori pe fân și să vă lăsați duși de valul relaxării.

cazare munte covasna

cazare munte covasna

cazare munte covasna

Rezervați-vă singuri experiența!

Sunteți cu gândul de a evada din cotidian, de a vă relaxa în mijlocul naturii, într-o casă tradițională, dar cu tot confortul contemporan? Vă doriți să explorați cărări de munte, să admirați fauna și flora sălbatică, să vă destindeți la ski sau snowboard și să mâncați preparate românești? Atunci Comandău 11 este perfectă pentru voi.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…