Curtea de Mușcel: Viața simplă și liniștită într-o casă tradițională

Curtea de Mușcel: Viața simplă și liniștită într-o casă tradițională

Curtea de Mușcel: Viața simplă și liniștită într-o casă tradițională 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă propunem să poposiți la Curtea de Mușcel, în județul Dâmbovița, pentru a trăi viața simplă și plină de bucurii. Sus pe dealuri, pitită in panorama montana, stă o casă tradițională de aproape 100 de ani. In jur nimica, nu-i decât liniștea și natura măiastră.

cazare muscel dambovita

cazare traditionala muscel dambovita

Pământul vă cheamă la horă și la joc, dansați cu aerul proaspăt, beți apă de izvor, salutați munții, numărați stelele, mergeți pe la vecinii din depărtări și gustați lapte abia muls, brânză, urdă, bucate tradiționale.

Strângeți fânul și învățați să faceți căpițe ori ajutați la culesul poamelor sălbatice. E o senzație extrem de plăcută să luați parte la tot ceea ce se întâmplă aici, e un loc de unde nu ați mai vrea să plecați…

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Explorați munții împăduriți și cărările puțin umblate de picior omenesc

Satul Mușcel doar 20 de gospodării, ce straluces semețe printre dealuri, în rest e doar natura de o frumusețe răpitoare, care trezește pofta de drumeții, de explorare a unei zone puțin atinse de picior omenesc.

Descoperiți libertatea printre pajiști submontane și imortalizați pe camera de fotografiat vârfurile înzăpezite care sunt atât de aproape de voi.

Mergeți prin vecini și stați la povești, învățați cum se gospodăresc de-atâtea decenii, ce delicii știu să gătească și ce înseamnă fericirea pentru ei… deși se observă cu ochiul liber.

Dacă mergeți și tot mergeți, cam după o oră și puțin ajungeți în comuna Moroeni, care găzduiește pe teritoriul său impresionante obiective turistice. Ați luat o listă să notați?

E prielnic să vizitați zona ce urmează cu o mașină de teren, așa că ar fi bine să contactați dinainte un ghid al locului.

Lacul Bolboci datează din 1988, fiind un lac de acumulare artificial, format prin blocarea râului Ialomița. Datorită întinderii sale de apă spectaculoase, cuprinsă într-un decor pitoresc fascinant indiferent de anotimp, acesta este supranumit „Marea din Bucegi”.

E o feerie să ajungeți la el, drumul conducându-vă pe cărările șerpuite ale Cheilor Tătarului și Cheilor Zănoagei. E necesar să vă opriți din loc în loc, să admirați peisaje extraordinare create de natura.

Pentru opriri captivante vă recomandăm Peștera Ursului din Cheile Tătarului, unde se spune că s-ar fi găsit fosile de urs gigantic.

Lacul Scropoasa și Cascada 7 izvoare, un loc de poveste, în care apa rece și curată de munte a creat legende.

Locul este considerat a fi izvorul sacru al lui Zamolxe – zeul suprem al dacilor despre care se spun multe mituri, precum că acesta îi făcea pe oameni nemuritori sau că lacrimile sale încă curg în Peștera Polovragi, ca urmare a înfrângerii dacilor de către romani.

Istorisirile sunt fascinante, iar sub clar de lună e magic să citiți alături de cei dragi astfel de legende de pe plaiuri mioritice. Legenda lui Zamolxe o găsiți în cartea scrisă de Alexandru Vlahuță – „România Pitorească”.

Pentru a ajunge la Lacul Scropoasa, minunăția de smarald, cu un peisaj instagramabil și un traseu de vis prin pădurea cu pomi înalți până la cer, cu poduri din lemn plasate pe alocuri și cu aer curat, veți avea de parcurs un traseu ușor de aproximativ o oră.

Cascada 7 izvoare se află la o distanță de jumătate de oră de lac. Îi veți auzi glasul plăcut și o veți zări inundată în marea coniferelor, oferindu-vă un peisaj sublim, o răcorire apare și un parfum purtat în simțiri mult de acum încolo.

Curtea de Mușcel: Casa tradițională de aproape 100 de ani, unde veți întâlni liniștea

În depărtări uitate de lume, acolo unde stresul a uitat să ajungă, acolo unde bucuria se citește în lucrurile simple, acolo se află o casă tradițională cu pridvor cocoțată pe dealuri, în satul Mușcel, județul Dâmbovița.

curtea de muscel cazare

vacanta munte dambovita

brunch muscel dambovita

Împrejmuită de munți, asemeni unei fortărețe, casa tradițională este o bătrânică cochetă de aproape 100 de ani, căreia i s-a redat strălucirea începând cu anul 2006.

Aceasta a ținut în brațele sale protectoare trei generații, iar de acum încolo ascultă sute de povești din generații diferite care îi trec pragul. E o încântare să vă conectați cu o lume pe care nu ați cunoscut-o, dar pe care o simțiți prin calmul locului și prin poveștile sătenilor.

Îmbrăcată cu lemn și piatră de aproape un secol, casa suscită interesul călătorilor prin frumusețea sa fermecătoare.

Camerele vă vor transpune în timp, iarna, când ascultați cum trosnesc lemnele și prăjiți nuci pe sobă, admirând în același timp, pe ferestrele mici din lemn, cum neaua își așterne mantia.

curtea de muscel cazare

curtea de muscel cazare

curtea de muscel cazare

cazare case traditionale dambovita

cazare case traditionale dambovita

cazare case traditionale dambovita

curtea de muscel

curtea de muscel

casa traditionala restaurata dambovita

baie traditionala

Adaptată vremii, bătrânica ține pas cu tendințele și vă oferă o bucătărie și un grup sanitar modern cu elemente vintage, cum ar fi chiuveta reinventată din celebrul lighean. Vă amințiți de băile la lighean, nu?

Paturile din lemn, cu lădița de zestre în apropiere – cărțile, cu muzică în surdină și cu peisaje desprinse din poveste sunt perfecte pentru zile odihnitoare.

Pregătiți bagajele și porniți într-o călătorie de suflet!

muscel dambovita

curtea de muscel

Rezervați-vă singuri experiența!

Uneori vă spuneți că vreți să fugiți departe de lume, să uitați de agitație și de stres, să nu vă știe nimeni și să nu mai știți de nimic. Vreți să mâncați bucate din ogradă, să stați la povești cu sătenii și să învățați secrete de viață de la ei? Căutați cu ardoare un astfel de loc și l-ați găsit, e la Curtea de Mușcel.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
2 comentarii
 • Buna ziua,
  Am dori sa petrecem la dvs 2 nopti, 27 si 28 nov, suntem 2 adulti, ce ne puteti oferi ?
  Deasemenea, aveti disponibilitate pt Revelion ?

  Multumesc !

  • Buna seara,
   Am trimis solicitarea dumneavoastra catre gazda. Pe viitor va rugam sa rezervati direct prin platforma Travlocals.com. Rezervarile sunt necomisionate.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…