Păstrăvăria Alex, farmecul Maramureșului de altădată

Păstrăvăria Alex, farmecul Maramureșului de altădată

Păstrăvăria Alex, farmecul Maramureșului de altădată 640 425 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza maramuresulAstăzi suntem în ținutul maramureșean, la Păstrăvăria Alex.

Farmecul de altădată se resimte de când intrați în județ. Pădurea e poarta ce desparte lumea tradiției de lumea modernă. Altfel spus, un gard viu ce face o trecere spre liniște și stare de bine.

Cum intrați în Maramureș, privirea vă e bucurată de casele tradiționale cu porți tipice din lemn. Localnicii împânzesc mirificul peisaj. Aceștia știu că doar prin conservarea datinilor străbune pot ferici sufletul.  

Grație valoroaselor patrimonii de cult, peisajelor impresionante , Maramureșul e o poveste vie, animată de tradiția ținută cu drag. Cât e ziua de lungă, gospodinele sunt îmbrăcate în port tradițional. Călătorii au parte aici de o vizită în trecut.

Poposim la Păstrăvăria Alex, din localitatea Mara, judetul Maramureș.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri cele mai frumoase experiențe in Maramures. Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea contacta gazdele, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Păstrăvăria Alex, bucate autentice din Maramureș

pastravaria alex, mara

Dacă v-ați propus să încercați o experiență culinară autentică, Păstrăvăria Alex e locul potrivit.

Într-un tipar consacrat al zonei, restaurantul e realizat din lemn sculptat și piatră de munte. Cum îl priviți, vă hipnotizează iremediabil. În depărtări se aude cascada, iar micul pod vă așteaptă la pozat amintiri pentru o viață.

Pe malul apei, în foișoare din lemn, cu ștergare și străchini românești, călătorii sunt invitați la un ospăț autentic maramureșean.

pastravaria alex, mara

pastravaria alex, mara

pastravaria alex, mara

pastravaria alex, mara

Cu preparate tradiționale, pregătite după rețete din străbuni, strachinile se vor goli instantaneu de hrană. Mirosul, aspectul și gustul captivează orice pofticios. Tot ambientul e completat de priveliștea fascinantă.

Soarele merge încet la somn, e timpul ca și voi să poposiți în camerele pregătite cu voie-bună. Interiorul păstrează aceeași linie a mobilierului și pereților din lemn. Uneori ai impresia ca și pomii se bucură că au avut parte de o transformare atat de fericirită. Modernul se îmbină cu tradiționalul, iar facilitățile au rolul de a vă trezi din vis și a vă aminti de prezentul în care trăiți.

pastravaria alex maramures

cazare pastravaria alex maramures

pastravaria alex maramures cazare

pastravaria alex maramures

Ce spuneți dimineața de o relaxare în piscină și un mic dejun tradițional? Sună încântător! Fie că alegeți să explorați împrejurimile, fie că alegeți să vă odihniți, ziua se lasă încet peste drumeți și timpul vestește că în curând veți părăsi meleagurile maramureșene. Înainte să plecați, nu uitați să luați cu voi, veselia de aici.

Pregătiți bagajul și haideți la drum! Locul abia așteaptă să iși pună amprenta în inima voastră. Tradiția românească vrea să își facă loc în sufletul vostru. Bucurați-vă de frumusețea ce v-o oferă. Șansa e unică. Povestiți cunoscuților și haideți să ducem tradiția românească mai departe. Veniți cu noi în această călătorie?

piscina pa coasta maramures

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, acum puteți rezerva singuri experiente de vis in Maramures, fără a mai apela la intermediari.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veti putea rezerva direct de la gazde cele mai frumoase experiente turistice din Romania. O veti face fara a mai plati taxe sau comisioane. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politica de rezervari.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…