Conacul Secuiesc – un colț de rai în împărăția Trascăului

Conacul Secuiesc – un colț de rai în împărăția Trascăului

Conacul Secuiesc – un colț de rai în împărăția Trascăului 1024 683 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astazi calatorim spre unul dintre cele mai frumoase tinuturi romanesti pentru a va prezenta Conacul Secuiesc, din Coltesti. Am fost aici cu 3 ani in urma si am ramas fermecati de particularitatea reliefului oferit de culmile Trascaului, peisajul fiind unic in Romania.

Nu doar relieful ne-a impresionat, ci si frumusetea, simplitatea si autenticitatea satelor din aceasta depresiune. Chiciul este inexistent, intrucat asezarile rurale sunt excelent conservate din punct de vedere arhitectural. La acest lucru a contribuit si introducerea unora dintre sate in Patrimoniul UNESCO, cum este cazul satului Rimetea.

Gasiti mai multe detalii despre aceasta zona superba in articolul realizat pe blogul nostru: Cea mai tare vacanta in Romania.

Conacul Secuiesc – Un colt de rai in minunata Transilvanie

In acest taram de basm, la poalele Pietrei Secuiului, se afla Conacul Secuiesc. In opinia noastra, este cea mai buna optiune de cazare din zona. Acest conac imbina excelent farmecul trecutului cu confortul cotidian, intr-o arhitectura cu evidente accente specifice locului.

Numeroase obiecte de decor fabricate de artizanii din zona si-au gasit aici adapostul, conturand imaginea autentica a conacului. De asemenea, mobilierul este pictat manual de mesterii locali, astfel ca fiecare piesa este unicat.

Camerele tihnite sunt foarte spatioase si ofera peisaje de vis oriunde ai privi. Daca vei fi oaspetele acestui conac, vei fi gazduit in camere duble, triple sau garsoniere. Indiferent de configuratia aleasa, conditiile vor fi de 4 margarete, iar preturile pornesc de la 140 lei/noapte/pers.

Gastronomie locala

Bucataria traditionala nu putea lipsi de la o astfel de locatie, astfel ca restaurantul de la Conacul Secuiesc actioneaza ca un magnet nu doar pentru oaspetii cazati aici, ci pentru toti cei care aleg sa viziteze aceste taramuri de basm.

Gastronomia locala este excelenta, ghidandu-se dupa retete vechi de sute de ani si folosind doar alimente proaspete, procurate de la micii producatori din zona.

De departe, vedeta acestui restaurant este gulyasul, al carui renume a depasit deja granitele tarii. Pe langa alte preparate culinare delicioase, tot aici mai puteti savura renumitele branzeturi de Torockoi (localitate din imediata vecinatate), precum si unele dintre cele mai rafinate vinuri din Ardeal.

Activitati in aer liber

La Conacul Secuiesc din Coltesti se face turism rural ca la carte. Zona este excelenta pentru a ve deconecta de la stresul cotidian sau de la rutina zilnica. Zona Rimetea-Coltesti abunda de oportunitati atunci cand vine vorba de activitatile in aer liber.

In functie de cat de aventurosi sunteti, veti putea sa va catarati pe Piatra Secuiului, din imediata vecinatate, traseul durand 90 min. Peisajul privit de la 1128 m altitudine va va taia rasuflarea si va va umple memoria telefonului. Daca doriti o activitate mai lejera, puteti porni din centrul satului catre Cetatea Trascaului. Veti avea de urcat o panta domola (30 min) pana la ruinele cetatii ridicate in secolul al XVIII-lea, de vice-voievodul Ardealului.

Tot in zona veti putea face alpinism, paragliding sau speologie. Copiii isi pot petrece timpul in locul de joaca special amenajat cu materiale eco, iar cei mai marisori vor putea face o tura cu bicicletele din curte conacului pentru a explora frumusetile acestui taram pitoresc.

Terasa restaurantului este si ea un mijloc de relaxare in fata unei beri reci sau a unui vin rafinat. Aerul curat si panorama oferita iti vor marca mintea si sufletul pentru mult timp.

Rezerva-ti singur experienta 

Rezerva acum prin intermediul noii noastre platforme si scapi de orice taxa sau comision platit catre terti. In plus, vei putea sa verifici singur preturile, disponibilitatea, facilitatile, regulile casei sau politica de rezervari. Asa ca, nu mai sta pe ganduri, experientele unice se rezerva din timp!

Vezi disponibilitate și preț
2 comentarii
  • Cristina Tohănean aprilie 14, 2019 at 7:08 am

    M-am bucurat să găsesc aici locul acesta. Pentru familia noastră este locul preferat din România. Oamenii de aici sunt minunați, servirea impecabilă, mâncarea foarte bună, foarte curat. Perfect pentru familii cu copii: curtea este imensă, muntele care se vede poate fi urcat în familie, noi am urcat cu fiul nostru care avea 3 ani prima dată când a ajuns până sus. Sunt biciclete cu care puteți merge în Rimetea și tot felul de alte lucruri de făcut. Felicitări pentru selecția de locuri din România.

  • Subscriu prezentarii.
    Am fost un week-end in luna noiembrie 2020, cand normalitatea vietii anterior pandemiei pare ceva incredibil.
    Ne-am bucurat de un peisaj superb, intr-o locatie sic, sofisticata dar traditionala iar gulyasul nu poate fi decat incercat. Restul e poveste si dependenta (venind special din Bucuresti pentru asa ceva).
    Daca va doriti tihna, frumos, neaos, introspectie si deliciu culinar, aici este locul.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…