Conacul Transilvan: Relaxează-te într-un cadru pitoresc din Apuseni

Conacul Transilvan: Relaxează-te într-un cadru pitoresc din Apuseni

Conacul Transilvan: Relaxează-te într-un cadru pitoresc din Apuseni 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Se spune că veșnicia s-a născut la sat, aici timpul trece mai lin, iar sufletul are răgaz pentru el. Și fix asta ai să simți când mergi spre Conacul Transilvan, aflat în comuna Mărgău, județul Cluj.

O șosea tăcută șerpuiește printre peisaje pitorești. În jur nu este nicio casă, sunt câțiva baloți de fân, norii atât de aproape de pământ și multă, multă liniște.

Apoi, drumul intră în sat, rând pe rând se ivesc case tradiționale, gemulețe pline de curiozități și animale domestice.

conacul transilvan apuseni

În acest peisaj idilic se înalță Conacul Transilvan, o cazare cu ciubăr, care îmbină într-un mod armonios trecutul cu facilitățile contemporane.

Haide în drumeție!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă un loc desprins din altă lume

La 3,5 km de mers de la Conacul Transilvan se află un loc desprins din altă lume, numit 9 culori ale pământului.

Într-o drumeție lejeră de jumătate de oră de la conac, natura te poartă prin peisaje tratament pentru suflet, iar deodată, din infinitul pajiștilor iese la iveală un munte de culoare roșiatică, cu linii foarte interesante, care îmbie la studiu și la imaginație.

Învață o limbă unică în țară, secretă și veche de 100 de ani

În comuna Mărgău se vorbește o limbă secretă, veche de 100 de ani. Aceasta poartă numele de gumuțeasca sau limba de sticlă. Poți învăța puțin din ea – aici.

Lingviștii care au studiat-o spun că este unică în țară, deoarece este un argou profesional rural, singurul de acest fel din România.

Limba de sticlă a fost inventată de geamgiii și sticlarii din comuna Mărgău, care colindau țara în lung și lat pentru a-și câștiga traiul prin vânzarea de sticlă. Ei o vorbeau ca să nu fie înțeleși de clienți ori de vânzătorii de sticlă din alte zone, pentru ca aceștia să nu le fure secretele.

Limba s-a transmis din generație în generație, iar câteva fraze pe care le-am aflat sunt ,,Munuc, s-aface spurav!”, care înseamnă ,,Fii atent, că este om rău”; ,,Munuc, s-aface deapsă!”, ce semnifică că ,,Este un om bun!”.

Descoperă una dintre cele mai impresionante peșteri din lume

La 30 de minute de Conacul Transilvan se află o peșteră care te va șoca, te va face să întrebi dacă totul este real și te va face să te gândești cum natura a putut să creeze asemenea frumusețe. Ea este Peștera Piatra Altarului, unde poarta spre paradis se deschide cu sculpturi și formațiuni nemaiîntâlnite.

Din păcate, peștera nu este deschisă publicului larg, datorită valorii sale excepționale, dar și pentru că accesul înăuntrul ei este dificil. 

Există o portiță din 2013, pentru a o vizita, astfel sunt necesare două aprobări: una din partea Comisiei Patrimoniului Speologic și alta din partea Parcului Natural Apuseni. Vizitarea peșterii se face doar în grupuri însoțite de speologi/profesori specializați, cu echipament adecvat.

Chiar dacă nu o poți vizita, bucură-te din plin de poze și de faptul că ești atât de aproape de una dintre cele mai impresionante peșteri din lume.

Conacul Transilvan: Raiul tradițional din Apuseni

Într-un tabloul al naturii, unde timpul stă și liniștea domnește, se află Conacul Transilvan.

cazare conacul transilvan apuseni

Cazarea îmbracă straie tradiționale, îmbinate cu utilitati moderne precum TV Smart sau WIFI.

Locatia cuprinde două conace, unul dintre ele dezvăluie șase camere cu băi proprii, bucătărie comună și zonă de relaxare cu șemineu, jocuri de societate, obiecte vechi și radio, de unde, cu puțină imaginație, încep să cânte melodii vechi, așa că invită-ți partenerul la dans.

Cel de-al doilea dezvăluie două camere cu băi proprii, pridvor și cramă pentru degustat produse tradiționale.

Ieșind din conac, dai de o livadă cu peste 100 de pomi fructiferi, gândește-te cât este de plăcut să îți culegi un fruct crescut natural și să-l savurezi în timp ce privești natura.

În grădină se află foișor cu bucătărie rustică din cărămidă, grătar, cuptor, ceaun, disc și plită pe lemne, unde bucatele au gustul de altădată. 

Visul relaxării continuă în ciubărul cu apă caldă, în care stai și povestești cu cei dragi.

Copiii au la dispoziție un parc, spațiu verde pe care să se joace, iar toți aici, cu mic, cu mare, sunt fericiți.

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă-ți singur experiența!

Cauți o cazare liniștită într-o zonă pitorească din Apuseni? Îți dorești să mergi în drumeții și să descoperi locuri secrete? Haide la Conacul Transilvan, în comuna Mărgău, județul Cluj.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…