Casa Thea, cazare și preparate tradiționale în Banatul Montan

Casa Thea, cazare și preparate tradiționale în Banatul Montan

Casa Thea, cazare și preparate tradiționale în Banatul Montan 2048 1365 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă prezentăm Casa Thea, o gospodărie veche din Banatul montan, renovată cu drag din dorința de a imprima viu spiritul trecutului, de a transmite călătorilor senzația de acasă, prin facilitățile oferite.

Casa la care veți poposi se află în satul Socolari, din județul Caraș-Severin.

Aceasta este de o frumusețe aparte, desprinsă parcă dintr-un film în care voi veți fi protagoniști. Intrați în curte. Natura împrejmuiește locul, iar liniștea este emanată la fiecare pas. În interior, piatra cu lemnul se îmbină armonios, în cele 5 unități de cazare ideale pentru cupluri, familii și grupuri de prieteni.

Preparatele tradiționale precum ciorba, papanașii sau pâinea de casă sunt pregătite să vă încânte papilele gustative.

Călătoria prin Banatul Montan vă va purta prin locuri frumoase, mai putin știute din România: plimbare cu trenul prin padure, pe cea mai veche linie ferată montană, vizită la cel mai vechi teatru din țară, păstrat intact, peisaje, cascade și trasee fulminante sunt gata să fie descoperite. Așa că haideți la drum!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Socolari: Satul de piatră, viral pe Internet

Satul Socolari, supranumit și satul de piatră a devenit viral pe Internet datorită caselor din piatră, așezate în cătun. Călătorii vin de pretutindeni pentru a imortaliza cadre de film și fotografii.

Casele atrag prin aerul aristocrat, transpunându-vă pe alte meleaguri. Secvențele încep cu case atent îngrijite și conduc spre case fantomă, fără acoperiș, doar cu pereți puternici de piatră. Cei curajoși, dacă pătrund aici, vor descoperi locuitorii acelor case – vegetația și amintirile pustii care se mai regăsesc înăutru.

Satul are o istorie fascinantă, peisaje demne de pozat, oameni care cu drag vă spun povești. În călătorie veți găsi pictori, scriitori din marile orașe strămutați aici, pentru liniște și inspirație.

Cu trenul pe cea mai veche linie ferată montană din România: Oravița – Anina

Descoperiți Banatul Montan într-o plimbare unică cu trenul, pe cea mai veche linie ferată montană din România. Traseul prin pădure, cu peisaje fermecătoare, are o lungime de 33 de km, cuprinde 14 tuneluri și 10 viaducte. Călătoria de basm, durează două ore, pentru a avea timp să admirați fiecare detaliu creat de natură. Biletul pentru traseul de poveste costă 13,90 lei.

Din 25 septembrie 2019, trenurile circulă doar în weekend, verificați toate detaliile aici.

După frumoasa călătorie cu trenul, vă așteaptă o altă uimire – cel mai vechi teatru din România, Teatrul Vechi Mihai Eminescu, care datează din anul 1817. Construcția fiind o copie fidelă, la o scală mai mică a celui mare mare teatru din Austria, Teatrul Burgheater, Viena.

Sălile sunt păstrate intact, cu balcoane brodate, pereți îmbrăcați în dantelă, scaune din catifea și o scenă de spectacol la etaj. Dintr-o altă încăpere se aude un pian.

teatrul vechi mihai eminescu 1

teatrul vechi mihai eminescu 1

Luați loc și savurați momentul! Mai multe imagini aici.

La aprox. 5 km de Casa Thea se ascund Cheile Nerei, o frumoasă destinație cu peisaje și cascade spectaculoase. Aici veți descoperi una dintre cele mai impresionante cascade din lume, Cascada Bigăr.

O altă cascada de poveste, indiferent de anotimp este Cascada Beușnița. În drumul către aceasta veți fi surprinși de albastru lacurilor întâlnite, de pădurea ce vă însoțește pe traseu și de magia creată.

Casa Thea, cazare în casele tradiționale din Banatul Montan

Călătoria prin Banatul Montan pare a fi fără final. Luați-vă răgaz să vă odihniți, și să descoperiți locurile uimitoare din România. Pentru o vacanță de excepție, poposiți într-o fostă gospodărie renovată într-o casă pentru călători, Casa Thea.

Casa Thea este îmbrăcată în piatră. În curte natura bucură privirea, iar interiorul vă cheamă la el. Casa dispune de 5 unități de cazare, ideale pentru cupluri, familii sau grupuri de prieteni.

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Casa Thea socolari

Camerele au paturi single sau duble, realizate din lemn, cu saltele confortabile. Interiorul diferă de la o unitate la alta. Unele au specific tradițional, altele un aer boieresc, iar restul îmbină farmecul prezentului cu puritatea trecutului.  Fiecare cameră dispune de baie privată, Internet wi-fi gratuit și aer condiționat.

cazare casa thea banatul montan

cazare casa thea banatul montan

cazare casa thea banatul montan

cazare case traditionale banat

cazare case traditionale banat

cazare case traditionale banat

Complexul vă pune la dispoziție un restaurant în care se pregătesc rețete tradiționale delicioase.Pâine de casă, platouri cu brânzeturi, ceapă și legume proaspăt culese din grădină, ciorbe, carne marinată la cuptor sau pe grătar, papanași și câte și mai câte delicii românești vă așteaptă.

cazare case traditionale banat

cazare case traditionale banat

cazare case traditionale banat

cazare case de piatra banat

cazare case de piatra banat

cazare case de piatra banat

restaurant casa thea socolari

restaurant casa thea socolari

restaurant socolari

paine de casa banat

paine de casa banat

paine de casa banat

Dacă ați fost vrăjiți de noblețea din piatră și vreți să celebrați evenimente importante din viața voastră sau corporate, aici aveți ocazia. Casa Thea dispune de 25 de locuri de cazare, o sală pentru evenimente și un restaurant încăpător, de 100 de locuri.

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Descoperiți frumusețea Banatului Montan: plimbare cu trenul pe cea mai veche cale ferată montană din România, săli de spectacol fascinante, de peste 200 de ani, peisaje și cascade uimitoare, tihnă în satul din piatră și bucate românești delicioase. Toate  într-o experiență de vis la Casa Thea.

Pentru rezervări cazare si experiente la Casa Thea, noua noastra platforma, Travlocals.com, va sta la dispozitie.

Cu ajutorul acesteia, veti beneficia de cele mai bune preturi, evitand taxele suplimentare. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politicile de rezervare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…