Cozy Daylight Tiny House: Experiență unică în Valea Doftanei

Cozy Daylight Tiny House: Experiență unică în Valea Doftanei

Cozy Daylight Tiny House: Experiență unică în Valea Doftanei 870 555 Wildventure

Cozy Daylight Tiny House Rezervă Acum!

Când te-ai trezit ultima oară fericit, fără vreun stres? Când ai avut ultima oară timp să îți bei cafeaua liniștit, să privești pe fereastră și să lași timpul să treacă? Poate în urmă cu mult, mult timp…

Astăzi te invităm la Cozy Daylight Tiny House, o căsuță cu pereți din sticlă, unde ai timp să le faci pe toate în tihna.

cozy daylight tiny house valea doftanei

Căsuța se află în Valea Doftanei, județul Prahova, în incinta complexului Valea Doftanei Glamping. Aceasta poate găzdui două persoane, așa că i-ați partenerul și haide aici!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă unul dintre cele mai frumoase baraje din România

Pe drumul pitoresc spre Valea Doftanei o să zărești un indicator cu Barajul Paltinu. Oprirea este necesară pentru că vei fi răsplătit cu un peisaj splendid. Înconjurat de dealuri împădurite, care se oglindesc în apa de smarald, barajul este o veritabilă muză pentru orice aparat foto. 

Barajul Paltinu este un lac de acumulare artificial, construit între anii 1966 și 1971, care alimentează cu apă potabilă orasele Câmpina și Ploiești. Totodată, lacul are și funcție de producere a energiei electrice prin intermediul hidrocentralei instalate la baza barajului. 

Frumusețea sa desprinsă din basme a atras și povești aidoma. Cea mai cunoscută legendă este cea a monstrului Paltinu, un șarpe de 5 metri lungime și 100 de kilograme, cu cap diform, ochi bulbucați și corp negru lucios.

Se spune că în urmă cu câțiva ani, un bărbat l-ar fi fotografiat pe monstru, însă imaginile au fost retrase din circuit public, iar existența monstrului nu s-a confirmat vreodată. Cine știe, poate o să-l vezi chiar tu.

Pentru a admira panorama zonei, treptele toamnei și lacul în toată splendoarea sa, mergi la Vârful Secăria, care se află la 20 de minute de Barajul Paltinu. O bună parte din drum se merge cu mașina, apoi la intrarea în cariera de piatră, parchezi mașina și o iei la pas.

Nu este foarte mult de mers pe jos, însă la fiecare pas natura oferă câte o pauză de priveliște. Când ajungi în vârf, o creastă lată se deschide în toate direcțiile. Frumusețea de peste tot te fură. Și îl zărești pe el, Lacul Păltinoasa, printre sutele de crengi ale pădurii. Apoi, din alt unghi, vezi Barajul Paltinu. Din altă parte zărești munții atât de aproape de nori… Imagini care încântă privirea și bucura sufletul!

Au meritat opririle, așa-i? Acum, din nou la drum spre comuna Valea Doftanei.

Dacă mergi cu geamul deschis ai să simți, pe lângă aerul curat, un miros bun, care îți instalează pofta de mâncare. Ce să fie oare? Este cașcaveaua, o delicatesă locală, făcută după o rețetă veche, doar aici, în Valea Doftanei. Mergi pe plaiuri alpine, unde pasc animale, la stână, ca să-i afli povestea.

Cea mai cunoscută stână este pe vârful Negrașului, la care se ajunge cu mașina de teren, cu ATV-ul sau pe jos. Pe traseu te poți întâlni cu vaci, oi, căprioare sau cai sălbatici. Ciobanul așteaptă adesea turiștii cu mămăligă aburindă și cu brânză de oaie delicioasă.

Apoi, după ospăț, el le arată turiștilor cum se mulg oile și le prezintă uneltele de preparare a brânzei și cașcavelei. Renumita cașcavea se face dintr-un caș dulce, nefermentat, care se lasă la scurs pe un grătar de lemn. 

Explorează pădurea virgină de fag și brad

Puține mai sunt locurile în lume unde pădurea a rămas trainică, iar un astfel de loc este Pădurea Glodeasa. Se află la 20 de minute de Cozy Daylight Tiny House. Este ceva de vis, o pădure cu stânci, ape, animale sălbatice, fagi și brazi a căror vârstă ajunge la 200-300 de ani. De asemeni, în pădure poți admira și plante rare, precum bradul argintiu și orhideea fantomă.

Cozy Daylight Tiny House: Refugiu în inima naturii

Cozy Daylight Tiny House se află într-o zonă binecuvântată de natură, cu aer curat, peisaje pitorești și liniște, numită comuna Valea Doftanei, județul Prahova.

tiny house valea doftanei

Căsuța cu ferestre din sticlă este refugiul perfect pentru două persoane sătule de agitație și stres.

Închipuie-ți că te-ai trezit și ești aici. Numeri razele de soare chiar din pat, pentru că prin pereții din sticlă te mângâie soarele. Mergi la duș, iar în cabină, sus, vezi eternul boltei albastre și meditezi cât îți dorești, fără să te perturbe nimic.

Apoi, gazdele te răsfăța cu un mic dejun copios, compus din zacuscă, dulceață, iaurt, cornuri cu unt, cereale cu lapte, cafea, șuncă, brânză topită, ou fiert, fructe și suc natural. Ce mai început de zi! Te retragi pe terasă, în peisajul pitoresc și începi să lucrezi cu spor. 

top cazari prahova

cozy daylight tiny house prahova

cazari inedite tiny house

Fă ca cele scrise să devină realitate! Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți o cazare deosebită, unde să te relaxezi la maxim? Vrei să fii în inima naturii, să vezi peisaje impresionante, să calci în pădurile virgine și să mănânci delicatese locale? Haide la Cozy Daylight Tiny House, în Valea Doftanei, județul Prahova.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…