Green Dome: O experiență memorabilă în Râșnov

Green Dome: O experiență memorabilă în Râșnov

Green Dome: O experiență memorabilă în Râșnov 870 555 Wildventure

Green Dome – Rezervă Acum!

Astăzi mergem la Green Dome. Suntem în Râșnov, județul Brașov, dar, la cât de roșiatic este cerul și cum se îmbină cu culorile glamping-ului pare că suntem undeva pe o altă planetă. Ne și imaginăm cum avem costume de astronaut și ajungem la stație.

rasnov

Deodată auzim: ,,Miau!”. Haha, o pisică pufoasă ne trezește la realitate cu un mieunat de bun venit. Intrăm în glamping. Interiorul este dominat de elemente geometrice, precum geamul hexagonal și peretele cu formațiuni rotunde. Suntem transpusi intr-o stare de reverie de pe altă planetă. Avem la discreție două dormitoare, o bucătărie open-space și o baie.

Haide cu noi să descoperim Râșnovul!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Află legenda comoarei ascunse în Cetatea Râșnov

Încă de pe drumul spre Green Dome zărești un lanț de ziduri măiastru, care străjuiește culmea unui deal împădurit. Este Cetatea Râșnov. Prima sa mențiune documentară datează din 1335. Cetatea a fost zidită din piatră și cărămidă, de către țărani, într-un stil simplu, asemeni caselor, dar a fost adaptată la măreția unei fortificații. Vizitând-o, pătrunzi în lumea medievală, vezi o colecție de arme, armuri, mască de tortură și jug pentru transportat prizonierii.

Cum mergi pe potecile pietruite cu istorie dai de cel mai misterios loc din cetate – fântâna. Se spune că are 146 de metri adâncime și a fost construită din 1623, timp de 17 ani, de către doi prizonierii turci, cărora li s-a promis eliberarea când vor da de apă. Din vorbele bătrânești se crede că fântâna ar ascunde un tunel secret care duce la un deal.

În interiorul fântânii, în vremea asediului asupra cetății, pentru a proteja resursele financiare, se spune că au fost aruncați saci plin cu galbeni, care au o vechime de 300 de ani și care încă ar fi pe fundul fântânii. O parte din mister a fost elucidat în urmă cu câțiva ani, când Primăria Râșnov a angajat alpiniști pentru a curăța fântâna. Aceștia au ajuns la 68 de metri și-au găsit lucruri fascinante precum două ghiulele, vârfuri de săgeți și obiecte ceramice.

Misterul și frumusețea cetății blocată în vremurile stravechi au atras de-a lungul timpului regizorii, aici fiind filmate peliculele ,,Dacii”, ,,Nemuritorii” și ,,Cold Mountain”.

Bungee Jumping la cel mai înalt punct din țară

Dacă tot vorbeam de senzații de pe altă planetă și îți dorești activități încărcate la maxim cu adrenalină, ai ajuns unde trebuie, la Bungee Jumping, în Cheile Râșnoavei. Ce spui, sari de la 40 de metri, de la 140 de metri sau de la 155 de metri? Aceasta este o experiență memorabilă, care îți provoacă toate simțurile. Pentru a te bucura de activitate este necesar să faci o rezervare cu câteva zile înainte.

Cea mai înaltă tiroliană din România și leagăn la peste 100 de metri

Ai prins gustul adrenalinei? Super, pentru că activitățile extreme nu se încheie! La Cheile Râșnoavei găsești cea mai înaltă tiroliană din țară, fiind suspendată la 140 de metri cu o lungime de 150 de metri.

Cum ar fi să te dai într-un leagăn printre nori, stânci și păduri? Uhu! Ar fi incredibil! Tot la Cheile Râșnoavei se află un pendul cu o amplitudine de 110 metri și o înălțime de balans de 60 de metri.

Fascinația de activități din Cheile Râșnoavei pare că nu se mai încheie. Aici poți să escaladezi, să faci trasee de Via Ferrata și Rapel.

Green Dome: Glamping inedit în Râșnov

Soarele se joacă cu culorile și anunță că vine noaptea. După ce pașii te-au purtat de la istorie la adrenalină, este vremea să te retragi în glamping la Green Dome, în Râșnov, județul Brașov.

cazare rasnov

glamping rasnov

Green Dome este înconjurat de natură și oferă acel sentiment de libertate. Cu o construcție din lemn, cu geam hexagonal, ieșit din tipare față de glamping-urile văzute de noi până acum, Green Dome te face curios să-i descoperi interiorul.

Cum intri dai de bucătăria utilată complet, mergi puțin și niște scări cubice te atrag să vezi ce se ascunde la capatul lor. Urci și dai de două paturi comode. În această liniște difuză, bolta stelara te adoarme. Te trezești după câteva momente și mergi din nou să descoperi ce mai ascunde aceasta minuntatie de constructie. La parter găsești baia și încă un dormitor.

rasnov

cazare rasnov

green dome rasnov

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Vrei să dormi într-o cazare inedită? Vrei să ieși din banalitatea activităților de zi cu zi? Vino să descoperi comoara din fântână, să faci Bungee Jumping la cel mai înalt punct din țară, să te dai pe cea mai înaltă tiroliană din România și să te relaxezi într-un leagăn la peste 100 de metri. Haide la Green Dome, în Râșnov, județul Brașov.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…