Green House, Baia de Fier: Un loc pe care îl simți aproape de inimă

Green House, Baia de Fier: Un loc pe care îl simți aproape de inimă

Green House, Baia de Fier: Un loc pe care îl simți aproape de inimă 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Când simți că toată familia are nevoie de o pauză, pregătește bagajul și haide la drum!

green house baia de fier

Astăzi îți prezentăm Green House, o căsuță cu crâmpeie din copilărie, aflată în satul Baia de Fier, județul Gorj.

Pentru a ajunge la căsuța cu obloane sculptate în lemn și margine brodată de piatră, străbați curtea îmbelșugată cu pomi și viță de vie. Înăuntru, timpul trecut s-a amestecat cu cel prezent, pentru a crea clipa unică de acum.

Trecutul e viu prin amintirile lăsate de la bunici precum lada de zestre, ia, covoarele țesute, iar timpul prezent este marcat de baia contemporana, bucătărie utilată cu de toate, WIFI și paturile moderne.

Ajuns aici cu cei dragi, îți lași bagajul în casă și pornești prin sat!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă cel mai vechi craniu feminin din Europa și escaladează peștera

În Baia de Fier, la o altitudine de 700 de metri, râul Galbenei a săpat un loc mistic, Peștera Muierilor.

Natura s-a întrecut pe sine și a creat adevărate sculpturi, care te farmecă la fiecare pas. Cu înfățișări ciudate, stalagmitele și stalactitele te provoacă la un joc de imaginație. Poți vedea cascade, candelabre, guri de dinozauri, toate împietrite și create de apă. Prin peșteră sunt porțiuni unde se merge precum un pitic și nu ai cum să nu îți imaginezi fel și fel de povești.

Așadar, spectacolul din priviri este completat de una dintre legendele peșterii. Locuitorii spun că în această peșteră, în vremurile de demult trăia o zână cu puteri magice, care îi aducea pe bărbații plecați la război vii și nevătămați. Tot zâna îi ajuta pe cei necăsătoriți să-si găsească alesul, iar pe femeile care nu puteau avea copii le dădea rod în pântece.

Odată, un tânăr foarte chipeș a venit la zână pentru a-i cere ajutorul să își găsească jumătatea. Aceasta s-a îndrăgostit pe loc de el și după puțin timp, zâna și-a trecut peste jurămintele de castitate și a trăit o poveste de dragoste cu acest tânăr.

Povestea, deși începută frumos a avut un final dureros – zâna a fost părăsită. Zilele se scurgeau în negura supărării, iar zâna a murit mistuită de o flacără venită din pământ. De atunci, peștera ar fi primit numele de Peștera Muierilor.

Primele descoperiri ale peșterii datează din 1870, în acel moment fiind găsite unelte din piatră care datează din Paleoliticul Mijlociu, scheletele foarte bine conservate ale urșilor, hienelor, caprelor sălbatice, vulpilor, lupilor și mistreților.

În anul 1952, cercetătorii au scos la iveală fragmentele unui craniu ce ar fi aparținut unei femei și i s-a atribuit o vechime de circa 35.000 de ani, fiind considerat cel mai vechi craniu feminin din Europa. Acesta poate fi admirat la Muzeul Olteniei.

P.S. Peștera Muierilor este o zonă faină de escaladă, cu trasee scurte și trasee angrenante, care oferă peisaje ce-ți taie respirația.

Pătrunde în istoria Olteniei

Muzeul Olteniei este o poartă spre lumea din trecut, care cuprinde trei secții: Istorie și Arheologie, Etnografie și Științele naturii. Timp de câteva ore vei simți că ești în filele de istorie. Te vei plimba prin Epoca pietrei, ceramica antică, vei vedea un schelet de mamut și vei fi prezent la ritualul de incinerație din Epoca bronzului.

În sălile ce urmează vei descoperi urme din perioada dacică, bizantină, ajungi în perioada de ocupație a Regilor, în comunism și Revoluție. Apoi vei regăsi lumea tradițională de acum 100 de ani, vei vedea animale și floră specifică zonei. Te-a captivat muzeul și abia aștepți să ajungi? Uite aici poți să vezi virtual o parte din muzeu.

Green House: Cazare cu iz de copilărie, la Baia de Fier

În Baia de Fier, județul Gorj, în peisajul sălbatic al pereților de stâncă îmbrăcați cu mantia pădurii se află Green House.

Pe o potecă din grădina liniștită, mergi spre o casa rustică, cu obloane sculptate în lemn, care te poartă în lumea copilăriei. Deschizând ușa se țes frumos amintiri. Bucătăria cu sobă din cărămidă ca la țară se îmbină armonios cu mobilierul modern în care să gătești rețete scoase din lădița cu zestre a bunicii. Pășind pe coridor dai de patru dormitoare decorate sublim, care te fac să simți locul aproape de suflet.

green house baia de fiercazare traditionala baia de fier

cazare green houseidei vacanta gorjtop cazari gorj

rezervari green house

Pregătește bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți un loc în natură unde să te relaxezi cu familia? Vrei să vizitezi o peșteră impresionantă, să faci escaladări și să descoperi trecutul? Haide la Green House, în Baia de Fier.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini, care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…