Casa cu Prispă: Înnoptează într-o casă tradițională și relaxează-te la SPA lângă Sighișoara

Casa cu Prispă: Înnoptează într-o casă tradițională și relaxează-te la SPA lângă Sighișoara

Casa cu Prispă: Înnoptează într-o casă tradițională și relaxează-te la SPA lângă Sighișoara 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi mergem într-un colț de rai, liniștit, tradițional, cum ne place nouă. Suntem la Casa cu Prispă, în Sighișoara.

Drumul ne cucerește ca de fiecare dată. Ne-am opri să facem poze peste tot. Lăsăm în urmă drumul principal, și, ghidați de GPS, ajungem pe o șosea cu case cât mai puține, dar cu natură cât mai multă. Ni se șoptește; ,,Ați ajuns la destinație!” Și o vedem. Casa cu prispă, o casă tradițională, care a fost construită în 1923.

casa cu prispa sighisoara

Ne luăm bagajul din mașină și intrăm cu timiditate în curte, să nu deranjăm cumva liniștea de aici. Nu intrăm imediat în casă, ci stăm pe prispă. Închidem ochii și ne bucurăm de această tihnă, pe care o iubim cu ardoare. De ar fi fiecare zi așa!

Casa păstrează două odăi și prispa neschimbate de aproape un secol, însă a fost extinsă pentru a oferi fericirea de pe aceste meleaguri cât mai multor călători. Ea poate găzdui 21 de persoane. Înăuntru persistă un aer rustic împletit cu facilitățile moderne precum bucătărie utilată, baie în casă, wi-fi, cu scopul de a oferi o ședere cât mai plăcută.

După ce ne-am lăsat bagajul în cameră și am admirat puțin casa, nu am mai rezistat tentației și am mers la SPA-ul în aer liber. Ne relaxăm și asta ne dorim și pentru tine! Haide aici!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă meșteșuguri uitate

Se spune că cine vine odată la Sighișoara, va mai reveni. Și este adevărat! Oridecâteori revenim în Sighișoara nu ne mai săturăm de străduțele pietruite, atmosfera medievală, casele în pasteluri și turnurile breslelor.

Când ne uităm la turnuri, mereu ne imaginăm cum era în trecut, cum lucrau breslele și ce viață aveau aceste locuri. Când dorințele sunt puternice și Universul face ca totul să se întâmple. Așa că, întâmplător, am dat de un articol vechi din Lonely Planet, care nota în 2013 despre o galerie de artă tradițională din Sighișoara, ce părea că seamănă cu un atelier de bresle. Spre uimirea noastră, nu l-am vizitat niciodată, dar totul se întâmplă cu un scop.

Indicațiile ne-au dus la numărul 8, în Piața Cetății. La subsol se află Art & Craft, o galerie de artă cu vânzare, a căror exponate sunt operele maeștrilor în lemn, pictură, ceramică și broderie.

Ghidul este SpoonMan (Mark Tudose), un artist popular care transformă lemnul în linguri și nu numai. În căutarea liniștii și a inspirației, a lăsat capitala și s-a mutat cu familia în apropiere de Sighișoara. S-a simțit aici mai acasă, vrând să ducă mai departe arta populară românească.

Povestește cu entuziasm și dragoste pentru tradiție, de ți se face drag instant. L-ai asculta la infinit și el nu ar obosi. Printre exponate ne-a fermecat ceramica de Cucuteni, a cărei istorie ar data de dinaintea piramidelor egiptene. În cultura Cucuteni, vasele nu sunt lucrate la roata de olărit, ci sunt formate cu mâna, apoi împietrite cu un obiect umed. 

În galerie, SpoonMan dă viață lemnului prin mâini și inspirație, este ceva unic să vezi un meșter popular în timpul creației.

SpoonMan a spus că: ,,Un lucru fără o poveste este neterminat”. Ne-am îndrăgostit de această vorbă! Pentru că turismul înseamnă de fapt oameni, locuri și povești. Aceste trei elemente te fac să-ți rămână o destinație în minte și în suflet. Clar Art&Craft nu este doar de povestit, ci și de simțit. Așa că haide aici.

Am plecat de la galerie cu câteva amintiri pentru cei dragi și cu un zâmbet imens pe chip.

Ne-am mai plimbat prin Cetate și am mâncat un deliciu – langoș cu brânză și smântână. Apoi, am revenit la Casa cu Prispă și ne-am pus pe modul relaxare în ciubăr și la saună.

Propunerea acestei vacanțe a fost să ne relaxăm și să descoperim un loc nou în Sighișoara. Aici am mai povestit ce mai poți să vizitezi în Sighișoara.

Casa cu Prispă: Casă tradițională de aproape un secol, în Sighișoara rurală

Printre dealuri împădurite, într-o zonă copleșită de liniștite, la 10 minute de Sighișoara se află Casa cu Prispă.

casa cu prispa sighisoara

Aceasta a fost construită în 1923, inițial cu două odăi și prispă. Mult mai târziu, casa s-a mărit, în aceeași notă tradițională pentru a primii cât mai mulți călători. Camerele îmbină perfect aerul pitoresc cu confortul contemporan.

Este o plăcere să te trezești aici dimineața și să vezi căprioare la gard, în timp ce iei micul dejun alcătuit din produse locale. Seara este de vis, când stai în ciubăr, numeri stelele și mai vezi animalele sălbatice care au ieșit la promenadă.

top cazari sighisoara

Casa mai dispune de un mic parc pentru copii și grătar.

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Vrei să vizitezi Sighișoara, însă în același timp îți dorești să ai parte de liniște? Haide la Casa cu Prispă, o casă tradițională cu ciubăr și saună.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…