La Kuburi, vacanță spectaculoasă în Moldova

La Kuburi, vacanță spectaculoasă în Moldova

La Kuburi, vacanță spectaculoasă în Moldova 1600 1070 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi mergem La Kuburi, sună misterios, nu?

Străbatem cărări printre peisaje pitorești, care umplu ochii de lacrimi de bucurie, datorită frumuseții rămase parcă blocată în timp. Animalele pasc în voie, pe marginea drumului. Vă puteți opri să gustați merinde locale și să savurați fără oprire mireasma naturala a aerului de la țară, totul într-o liniște aparte.

Ajungem la destinație. Suntem în Slănic Moldova, județul Bacău, înconjurați de culmi împădurite. Aer curat, liniște, natură și căsuțe rupte din altă lume puse pe Pământ.

Ne uităm în jur, șase căsuțe din lemn, cu geamuri panoramice, care mai de care ne ademenesc înăuntru. Alegem una și mergem să o cunoaștem.

WOW! Simplitatea s-a rafinat într-un mod elegant, iar interiorul e sublim, vom povesti puțin mai încolo ce vă așteaptă aici, pentru că nu mai avem stare și mergem să colindăm potecile.

Haideți cu noi în călătorie!

Descoperiți cele mai frumoase locuri din Slănic Moldova

Nu am mai avut stare, cu atâtea peisaje care ne-au furat privirea din ferestrele mașinii, am decis să mergem în goană la ele, dar cu o relaxare deplină.

Prima oprire la Cazinoul Slănic Moldova, un loc istoric, deosebit, care se oglindește în pădurea de conifere. Senzația va fi că sunteți la un castel, aveți și de ce să simțiți asta, deoarece construcția istorică este realizată în stilul Art-Nouveau, cu elemente decorative ce pot fi admirate în detaliu, în pofida faptului că au trecut peste ele mai bine de 170 de ani.

În interior, impozanta construcție găzduiește o sală de spectacole și o bibliotecă a orașului. Plimbarea prin grădina Cazinoului, sub adapostul falnicilor munți este tratament pentru suflet.

Al doilea popas e la un minut distanță de Cazionul Slănic Moldova, Crama Domnească. O poartă tradițională, cioplită în lemn ne poftește în inima tradiției.

Suntem înconjurați de obiecte din ceramică lucrate manual, animale împăiate ce stau martori vitejiei vânătorilor locului și mese atent realizate din lemn, îmbrăcate cu straie teșute cu motive românești și pături din lână, care să țină de cald în serile friguroase.

Pofta de bucate românești se citește pe chipul oricărui călător, iar aici se găsesc preparate de-ți lasă apă-n gură:

  • platouri țărănești;
  • șorici;
  • bulz ciobănesc;
  • mizilic moldovenesc;
  • ciorbă cu afumături, rădăuțeană, de perișoare;
  • borș moldovenesc, borș de fasole cu afumături;
  • tochituri și tocănițe din pui, vită, porc;
  • pastramă de oaie, cotlet de berbecuț;
  • păstrăv la grătar, crap file la grătar, saramură;
  • sărmăluțe moldovenești
  • prăjituri de casă: plăcinte, papanași și multe alte delicii.
  • Licorile sunt: vinuri, vișinată, pălincă, țuică.

Apusul se scaldă în natură, iar seara s-a instalat. Ne-am făcut planuri pentru a doua zi și așteptăm răsăritul cu entuziasm.

A treia oprire Traseul 300  de trepte. Un traseu deosebit, ușor de parcurs, în care omul devine unul cu natura, simțind din toți porii frumusețea dezvăluită de izvoare, cascade, fauna și flora pădurii.

Drumeția este recomandat să fie începută de la izvoare, ca să vă luați puterea din ape, pentru că energia vă va fi dată oricum de natură. În funcție de anotimp, natura vă va servi cu bunătăți de-ale sale, zmeură, frăguțe, bureți de cules pentru cunoscătorii acestor comori.

Nu uitați, pentru o drumeție frumoasă să vă echipați corespunzător. Indiferent dacă este cald afară sau nu, alegeți încălțăminte sport, cu talpă aderentă, pentru că unele cărări sunt abrupte.

Luați un  rucsac cu mici provizii: sticlă de apă, sandvișuri, pelerină de ploaie și o bluză. Un traseu impresionant, o relaxare de 2 – 3 ore, plină cu peisaje liniștitoare, aer curat și stare de bucurie.

Ultimul popas al călătoriei sunt traseele montane. Acestea sunt variate, pe sufletul fiecărui aventurier:

Platoul Cerbu, care dezvoluite panorama centrul stațiunii, împodobită de cromatica inedită a naturii. Plimbarea este una relaxantă și revigorantă prin mrejele pădurii, având o durată de aproximativ o oră.

Vârful Nemira Mare, o drumeție spectaculoasă printre cei mai sălbatici munți din țară.  Traseul este unul dificil, cu o durată de aproximativ două ore, dar, ajunși în vârf, privirea vă va fi cotropită de uimire, apa se împreunează cu pădurea și cerul, creând un spectacol întipărit veșnic în minte.

Pentru aventurierii experimentați, porniți să fie în centrul naturii timp de o zi sunt recomandate traseele mai lungi, cu dificultate ridicată: Poiana Uzului, Plaiul Ciungetului și Sălătruc, ambele având o durată de zece ore

La Kuburi: cazare spectaculoasă și ideală pentru vacanța voastră în Slănic Moldova

COMPLEX LA KUBURI

COMPLEX LA KUBURI

COMPLEX LA KUBURI

COMPLEX LA KUBURI

Am revenit la povestea cazării. Am vrut să o dezvăluim abia la final, pentru a va purta mai intai prin lumea minunata in care a fost amplasat acest resort.

Într-o inundație de liniște și prospețime a naturii, se revarsă șase căsuțe (kuburi) din lemn. Acestea sunt construite aparte, transformând lemnul în viață eternă, plină de frumusețe și noblețe. În viitor vă veți putea relaxa la marginea pădurii, în piscina cu încălzire solară.

CAZARE LA KUBURI

CAZARE LA KUBURI

Fiecare kub are un foișor, un grătar, spațiu verde și o terasă proprie, în care se admiră în tihnă infinitul de stele. Va trec prin minte tot felul de dorințe, dar pe una cu siguranta ati împlinit-o chiar aici, La Kuburi.

Interiorul surprinde prin finisajele atente ale lemnului, care puse în ipostaza de simplitate, emană un rafinament nebanuit.

Se dezvăluie o cameră pentru odihnă, un grup sanitar relaxant, o chicinetă modern utilată, un living în care se pot privi documentare ori filme interesante. Kub-ul este ideal pentru un cuplu sau o familie cu un copil.

cazare Slanic Moldova

cazare Slanic Moldova

cazare Slanic Moldova

cazare la kuburi Slanic Moldova

cazare Slanic Moldova

cazare Slanic Moldova

cazare Slanic Moldova

complex la kuburi

Cei care au fost vrăjiți acest resort unic și doresc să celebreze aici momente unice din viață au ocazia să transpuna visul in realitate. La Kuburi pun la dispoziție pe lângă minunatele căsuțe și sala restaurantului aflat la 150 de metri.

Pregătiți bagajele și porniți într-o călătorie magică?

Rezervați-vă singuri experiența

Vă doriți o vacanță unică pe meleagurile din Moldova? Căutați plimbări și trasee prin munți, văi, păduri, izvoare și cascade? Vreți să vă bucurați din plin de mâncarea tradițională făcută cu ingrediente din bătătură? Alegeți La Kuburi pentru răsfăț și relaxare.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…