Astăzi vă invităm la Mama Anica, în Porumbacu de Sus.
Cele mai frumoase amintiri se scriu în locurile pitorești, în frumoasele sate din Transilvania. La poalele munților timpurile au rămas neschimbate. Case vechi, ulițe pe care se plimbă văcuțe, mâncare tradițională și zâmbete la tot pasul.
Haideți într-un joc, imaginați-vă că sunteți copii și mergeți la bunici. Luați o piatră și bateți la poartă. Bunicii apar cu tot dragul în prag, să vă îmbrățișeze. E o întâlnire așteptată zi de zi. Cu lacrimi în ochi, resimțiți cum acele clipe s-au scurs. Acum puteți retrăi o fărâmă din copilărie la Porumbacu de Sus, la Mama Anica.
În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența. Cu ajutorul linkului din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.
Creați amintiri țesute la război și mâncați preparatele bunicii
Pierdeți-vă printre clipe, în grădină, prin camere și țeseți la război o amintire. Creați cu trudă țesături de tot fel: fețe de perne, cămăși, covoare. E o muncă migăloasă, care necesită atenție la orice detaliu, dar e o activitate relaxantă. Efortul merită tot timpul.
O asemenea activitate crează poftă de mâncare. În bucătărie bunica pregătește cele mai gustoase preparate pentru nepoți. Printre rețetele ei se află tocăniță de gălbiori, ciuperci la grătar cu brânză de burduf de la un vecin din sat, ciorbe, plăcintă, gogoși. Sună delicios, poftiți la masă!
Preparatele sunt gătite cu legume și fructe din producție proprie sau locală. De asemeni, casa fiind amplasată aproape de Munții Făgăraș, pădurea oferă resurse nelimitate de hrană, cum ar fi ciuperci, frăguțe, afine.
La Mama Anica, întoarcere la bunici, într-o casă autentic românească
Casa La Mama Anica o zăriți de pe uliță. Pictată în albastrul cerului, cu borduri ornamentale sfinte, casa emană calm și dragoste. De undeva, la ferestrele din lemn se zărește un chip drag, al amintirilor de la bunici. Fugiți ca niște copii la poartă și alergați în brațele celor dragi, măcar pentru un moment…
Poarta se deschide cu zâmbete, natura vă primește în grădină și fântâna vă ademenește cu apa rece de munte. În casă, se află un muzeul al trecutului prin ștergarele vechi țesute la război, farfuriile de ceramică pictate manual, mirosul autentic de lemn, canapele confortabile îmbrăcate în pături țesute, costum popular moștenit din generație în generație, scrisori și amintiri înrămate de la rude.
Fie că e cald sau frig, un ceai și o poveste despre anii ce au trecut si ce au sa vie sunt magice pentru suflet.
În curte sunt de fapt două căsuțe în care va puteți caza. Prima dintre ele dispune de două dormitoare și o baie, iar cealaltă de dormitor, mansardă și baie. Fiecare dormitor are câte un pat matrimonial.
Încăperile sunt decorate cu piese tradiționale, mobilier din lemn și țesături realizate la război. Amintiri din trecut – băile la lighean, au fost păstrate atent, și modernizate pentru un confort absolut. Acum ligheanul îl găsiți pe post de chiuvetă.
Interiorul e pur și simplu captivant. Lasă privitorul fără glas, fascinează complet… chiar simțiți ceva special aici. Experiența la bunici vă va face să căutați, an de an, locul din satele transilvănene. E liniște, pitoresc, natură nealterată, e viața trăită cu încetinitorul. E Casa La Mama Anica.
Rezervați-vă singuri experiența
Haideți în lumea viselor, într-o călătorie la bunici! Pe meleagurile pitorești ale Transilvaniei, la poalele Munților Făgăraș vă așteaptă o experiență specială, cu iz de amintire, Casa La Mama Anica.
În încăperi autentic românești, țeseți la război obiecte unice și mâncați preparate gătite cu drag de bunica. Porniți la drum, sunteți așteptați cu drag!
Dar mai întâi, luați legătura direct cu gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism. Toate acestea sunt facilitatea de cea mai moderna platforma turistica din Romania, Travlocals.com.
Text: Alice Cazan