Palatul Brukenthal Avrig: Experiențe nobiliare în paradisul din Transilvania

Palatul Brukenthal Avrig: Experiențe nobiliare în paradisul din Transilvania

Palatul Brukenthal Avrig: Experiențe nobiliare în paradisul din Transilvania 2048 989 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvania

Astăzi vă invităm la Palatul Brukenthal Avrig, să experimentați viața nobiliară în paradisul din Transilvania, chiar la poalele nordice ale Munților Făgăraș.

Înnoptați într-un palat din România, care păstrează autentic farmecul trecutului, îmbinând eleganța și confortul contemporan. Camerele sunt spațioase, cuprind mobilier din lemn, parfumat cu esențe nobile, ferestre îndreptate spre crestele munților și facilități moderne pentru o vacanță de vis.

Veți savura bucate alese, din carne de pește, carne de pui, carne de porc, așa cum doar nobilii obișnuiau odată. Preparatele sunt inspirate din rețetele vechilor baroni, dar și al bucătăriei tradiționale muntenești: brânzeturi, lactate, dulcețuri, alese cu grijă pentru un ospăț desăvârșit.

Cum ar fi să serviți masa afară, în compania lumânărilor romantice, a șampaniei, privind munții și ascultând glasul naturii? Tot visul e posibil în paradisul din Transilvania, la Palatul Brukenthal Avrig.

Porniți la drum!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.

Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Istoria Palatului Brukenthal

Istoria Palatului Brukenthal, supranumit Edenul din Transilvania, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea. Paradisul se remarca la vremea respectiva prin parcul construit în terase, ce conduceau spre râul Olt. Parcul reședinței de vară a  lui Samuel von Brukenthal a fost conceput ca o grădină în stil baroc, cu stiluri de influență: franțuzesc, englez și olandez.

تم النشر بواسطة ‏‎Palatul Brukenthal Avrig‎‏ في الأحد، ١١ أغسطس ٢٠١٩

Inițial, grădina era un tărâm al plantelor exotice rare: aloe, ananas, lămâi, portocal, curmali, smochine, plante de cafea și o legumă aparte în acele vremuri, sparanghelul. Cu timpul plantele s-au pierdut în jocul naturii. Cel mai vechi arbore rămas în prezent, arborele lalea, are aproximativ 250 de ani și înflorește odată la câțiva ani. Pentru a afla cât mai multe detalii despre impresionanta destinație de călătorie, delectați-vă în grădină și citiți acest articol.

palatul brukenthal avrig

gradini brukenthal avrig

gradini brukenthal avrig

gradini brukenthal avrig

palatul brukenthal avrig

palatul brukenthal avrig

Plimbați-vă și descoperiți în tihnă viața nobiliară pe domeniul Palatului Brukenthal Avrig. Porniți prin grădina care împrejmuiește palatul, fiecare colț are o poveste ce merită pozată.

Ajungeți la Reședința de vară Samuel von Brukenthal, unde veți găsi un muzeu ce cuprinde expoziția bunurilor săsești din Transilvania: obiecte de ceramică pictate manual, perne, țesături realizate cu motive tradiționale românești, mobilier cu miros de vechi, pictat manual. Expoziția vă dă ocazia să vă conectați cu trecutul, să vedeți elemente definitorii ale vieții din Transilvania, care în puține locuri mai sunt păstrate atât de vii.

Drumeții pot afla mai multe despre istoria Reședinței de vară a baronului Samuel von Brukenthal, în cadrul unui tur individual, realizat în limba română, engleză, franceză sau germană.

muzeu brukenthal avrig

muzeu brukenthal avrig

muzeu brukenthal avrig

muzeu brukenthal avrig

muzeu brukenthal avrig

Gazdele voastre de la palat se ocupă de fiecare detaliu pentru a avea o vacanță de vis. Ca atare, ei organizează activități sportive, excursii în munți, vizite la Sibiu și la bisericile fortificate ale sașilor, tururi ghidate prin orașul Avrig, inclusiv la fabrica de sticlă. 

Puteți să vă aventurați singuri în explorarea zonei, și să vă creați un traseu impresionant. Pe traseu trebuie să descoperiți Muzeul Avrig, care a fost realizat ca un centru etno-cultural. Veți regăsi tradiția înfloritoare prin colecția de artă populară(port tradițional și obiecte de uz casnic), colecția de sticlă, de icoane pe sticlă și ateliere ocazionale destinate învățării meșteșugului tradițional.

Programul de funcționare al muzeului este de marți până joi, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar sâmbăta, la cerere, de la ora 09:00 până la 15:00. Pentru orice vizită, consultați în prealabil echipa muzeului, la numerele de telefon 0269 524 401 ; 0740120970.

Festin culinar la palat

La palat veți avea parte de un festin culinar, pregătit cu bucate inspirate din viața burgheziei secolelor trecute, dar și  din bucătătria tradițională transilvăneană. Farfuriile sunt înnobilate de preparate din carne de pește, carne de pui, carne de porc, ciuperci, brânzeturi, platouri cu mezeluri și afumături și multe alte bunătăți.

restaurant palatul brukenthal avrig

restaurant palatul brukenthal avrig

restaurant palatul brukenthal avrig

restaurant palatul brukenthal avrig

restaurant palatul brukenthal avrig

De asemeni meniul este diversificat, îmbinând stilul tradițional cu cel contemporan. Gustați platouri românești tradiționale cu ceapă, cârnăciori, ouă, telemea, salată de vinete și zacuscă. Alegeți la prânz bucate cu însemnătate: ciorbă ardelenească cu smântână și ardei, sarmale cu mămăligă și smântână, ștrudel cu mere. Drumeții care vor să se ospăteze cu preparate contemporane pot alege: cremă de icre, supă cremă, șalău prăjit cu risotto, tagliatelle cu piept de pui și ciuperci, tartar din somon , cotlet de porc cu gălbior.

gastronomie palatul brukenthal avrig

Festinul culinar este angrenat și de ambianța locului, pentru că se creează o notă romantică oferită de lumânări, de șampanie și de peisajele impresionante ale Munților Făgăraș.

La Palatul Brukenthal Avrig călătorii trebuie să se răsfețe cu dulcețurile și compoturi preăgite natural. Sortimentele cuprind dulceață de caise, de căpșuni, afine, compot de cireșe, sirop din muguri de brad. Ele pot fi achiziționate și pentru acasă, păstrând cu voi o amintire dragă.

Evenimentul vostru la palat! Nuntă, botez, evenimente corporate.

Căutați un loc special pentru a celebra un eveniment important din viața voastră? La Reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal, grădina devine pentru un moment doar a voastră. Veți fi nobili în prezent! Spațiul este ideal pentru 120 de persoane, în două săli festive impresionante, dar și în aer liber, într-un cort decorat tematic. Meniul va fi ales în funcție de dorințele voastre. Mai multe detalii regăsiți aici.

evenimente brukenthal avrig

evenimente brukenthal avrig

evenimente palat transilvania

Cazează-te într-unul dintre cele mai frumoase palate din Transilvania

Alegeți o experiență care vă va scoate din tipare, alegeți să înnoptați la Palatul Brukenthal Avrig. Descoperiți viața nobiliară a secolelor trecute, intr-o locație de vis, în care natura a croit ce este mai frumos. Vi se deschid porțile, haideți la palat! Plimbați-vă mai întâi prin grădinile de inspirație olandeză și englezească.

cazare palat transilvania

evenimente palat transilvania

cazare palat transilvania

Ajungeți la palat. În interior găsiți camere amprentate de eleganță, cu mobilier din lemn, paturi confortabile și facilități contemporane. Puteți alege dintre 13 camere duble și un apartament spațios. Cinci dintre camere sunt supranumite „de oaspeți”, având băi la comun, iar opt dintre aceste sunt supranumite „VIP”, având băi proprii.

cazare palatul brukenthal avrig

cazare palatul brukenthal avrig

Întorși în trecut, se creează acea imagine a vieții boierilor: nobili și ajutoare. Imaginați-vă cum ar fi să purtați veșminte alese, așa cum erau odată și să postați fotografii pe rețelele de socializare. Aici imaginația își face jocul, pentru că aveți acces la internet wi-fi gratuit, puteți închiria costume de la ateliere speciale de teatru, să vă îmbrăcați cu ele și să imortalizați momente din viața nobiliară în paradisul din Transilvania. De asemeni călătorii care vor să afle ultimele știri, le pot descoperi la televizorul din cameră.

Creați momente unice pe meleaguri românești!

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

contact palatul brukenthal avrig

Vreți să descoperiți viața nobiliară?

Să vă plimbați prin grădini fascinante, zburând cu gândul pentru o clipă la Schönbrunn, în Viena?

Să simțiți mirosul din trecut al lămâilor, smochinilor sau al plantelor de cafea?

Să vă delectați cu bucate alese?

Să explorați vecinătățile și muntele pentru o vacanță unică într-un paradis al Transilvaniei, Palatul Brukenthal Avrig.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…