Palatul Noblesse: Povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită palat arhitectural și cultural 

Palatul Noblesse: Povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită palat arhitectural și cultural 

Palatul Noblesse: Povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită palat arhitectural și cultural  1000 667 Wildventure

Palatul Noblesse

 Contact: +40 749 232 311 – event.manager@palatulnoblesse.ro

Scurta incursiune in trecutul casei boierești de secol XIX

In universul pestrit al finalului de secol XIX, printre livezi şi maidane, textura urbană a Bucureştiului era constituita dintr-un amalgam de maghernite si clădiri distinse si somptuoase, dispuse răzleţ de-a lungul străduţelor rudimentar pavate, acoperite cu straturi dense de praf sau noroi.

În această dezordine arhitecturală, in anul 1881, așa cum se arată și în Arhivele Municipiului București, se solicită eliberarea autorizației de construcție pentru o casă situată la acea vreme la numărul 75, pe strada Sfinților, iar cel care a desenat toate planurile casei este nimeni altul decât faimosul arhitect român Alexandru Săvulescu, cel care a realizat și actualul Muzeu Național de Istorie al României.

Clădirea de dimensiuni mari uimește prin coloane, elemente decorative și stil. De o frumusețe incontestabilă, este singura de acest gen care s-a mai păstrat în zonă, fiind o marcă a vremurilor demult apuse, fapt ce o încadrează ca monument istoric, clasa B.

O analiză detaliată, arhitecturală, a planurilor inițiale ale acestei case scoate în evidență faptul că arhitectul a fost influențat de casele boierești, dar se remarcă și o serie de elemente clasice. Tocmai de aceea, casa se înscrie într-un stil eclectic, la fel ca toate lucrările marelui arhitect. Este o casă cu parter înalt, cu încăperi bine delimitate, cu tavane înalte și ferestre mari, cu o arhitectură ușor austeră, un pic rigidă, dar frumoasă tocmai datorită acestor elemente.

Anul 1903 aduce o serie de schimbări pentru eleganta reședință din Stradă Sfinților. Multe dintre elementele arhitecturale sunt înlocuite, aceste modificări fiind realizate de antreprenorul L. Scmidt pentru noul proprietar al imobilului, Leonid Berkowitz. Noul proprietar este o binecunoscută figură a Bucureștiului de început de secol XX, fiind proprietarul băncii care îi purta numele, din zona Lipscani.

Anii 1900 se caracterizează, în arhitectură, printr-un stil care pune accent pe formele curbe, liniile sinuoase și pe motive de inspirație vegetală, observandu-se o influență art nouveau, fiind vizibilă deschiderea către cultura franceză a acelor vremuri. L. Schmidt a intervenit și la structura casei, pe care o recompartimentează total, pentru a-i fi pe plac noului proprietar.

De o elegantă și o frumusețe incontestabilă, păstrând un farmec aparte al unor timpuri de mult apuse, casa intră în proprietatea Partidului Comunist Român și începând cu anul 1950 până în 1988 găzduiește Cercul Copiilor sectorului 2. Chiar și în aceste condiții, se păstrează într-o stare bună, structura nefiindu-i distrusă de trecerea timpului.

In anul 2012, casa intră în posesia firmei Noblesse Group International, deținător a mai multor branduri, care activează în domeniul designului interior și al industriilor culturale.

Palatul Noblesse – locație de evenimente din Bucuresti, unic în Europa de Sud-Est

Din 2014, după un proces complex de consolidare, restaurare a elementelor originale, amenajare interioara și exterioară, clădirea devine ceea ce este astăzi Palatul Noblesse – Lifestyle Palace, unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design, un concept unic în Europa, o oază de stil într-o locație exclusivistă pentru evenimente în centrul Bucureștiului, zona Universitate, de care vă veți aminti întotdeauna cu plăcere.

palatul noblesse bucuresti

palatul noblesse bucuresti

palatul noblesse bucuresti

palatul noblesse bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

cazare palat bucuresti

evenimente palat bucuresti

evenimente palat bucuresti

inchiriere palat noblesse

inchiriere palat noblesse

baie palat

baie palat

De la deschidere și până în prezent, a găzduit numeroase evenimente deosebite, care au pus de fiecare dată pe prima poziție o motivație puternică pentru un stil de viață la standarde înalte.

Luxul și rafinamentul sunt definitorii și se regăsesc în toate elementele componente ale palatului. Curtea interioară, cu o parcare mai mult decat suficientă indiferent de anvergura evenimentului, aduce aminte de vremurile de odinioara, în care era ocupată de trăsuri și calești.

Stilul arhitectonic, decorurile și designul transpun pe cei care vin aici într-un cadru feeric, indiferent de tipul evenimentului găzduit. Palatul Noblesse își câstigă pas cu pas popularitatea în cercuri dintre cele mai diverse. Astfel, artiști (pictori, sculptori, designeri și colecționari de antichități), dar nu numai aleg locația pentru a-și pune în valoare creațiile.

Cei pasionați de cultură și tradițiile secolului XIX se pot regăsi într-un ambient ce va parea extras realmente din acea perioadă. Oamenii de afaceri, personalități ale momentului și persoane care apreciază bunul gust, cultura, luxul, rafinamentul și confortul găsesc la Palatul Noblesse cadrul perfect pentru organizarea diverselor întruniri.

Particularitatea și specificitatea prezentului se îmbină perfect cu stilul boem, degajat și încantător în egală măsură, caracteristic secolului XIX. Aici, totul este menit să transpună în realitate orice tip de eveniment, indiferent de natura sa culturală, mondenă, privată sau corporate.

evenimente palat noblesse

evenimente palat noblesse

evenimente palat noblesse

evenimente palat bucuresti

evenimente corporate

targ haine noblesse

sedinte foto palat bucuresti

sedinte foto palat bucuresti

Palatul Noblesse – stiluri de amenajare

Proiectul realizat de Studioul inSIGN și Noblesse Interiors  este o incursiune în nenumarate perioade și stiluri: de la stilul baroc, Ludovic al XV-lea si al XVI-lea, Rococo, întâlnite la parterul clădirii, la alte stiluri reprezentative la etaj (art deco, victorian, neoclasic, contemporan) la stilul industrial-design în demisolul și subsolul clădirii, care adapostesc birourile Noblesse Group International și Biblioteka Hub.

biblioteka hub

biblioteka hub

biblioteka hub

Palatul Noblesse se bucură astazi de frumusețea elementelor originale restaurate cu grijă: stucaturile, sobele, tâmplaria interioară, alături de finisajele de lux și dotările tehnice performante.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…