Pensiunea și Pivnița La Teo: Vacanță la Sighișoara, cazare într-o casă veche de 500 de ani și degustări de băuturi tradiționale

Pensiunea și Pivnița La Teo: Vacanță la Sighișoara, cazare într-o casă veche de 500 de ani și degustări de băuturi tradiționale

Pensiunea și Pivnița La Teo: Vacanță la Sighișoara, cazare într-o casă veche de 500 de ani și degustări de băuturi tradiționale 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi mergem într-o călătorie în timp. Ajungem pe tărâmuri medievale, fiind pe cea mai veche stradă din Sighișoara – Strada Școlii, care ne duce la Pensiunea și Pivnița La Teo.

O clădire săsească, veche de 500 de ani, cu ferestre mici și arcadă de intrare ce privită din diferite unghiuri pare că ar vorbi, ne primește înăuntru.

Camerele spațioase, cu mobilier săsesc sunt perfecte pentru o vacanță în cuplu ori cu familia. Bineînțeles, dacă vreți să mergeți cu prietenii, puteți rezerva pensiunea doar pentru voi, având o capacitate de 9 persoane.

Apropo, distracția este în pivniță. Haideți!

pensiunea si pivnita la teo

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Atracții în Sighișoara?

Sighișoara este considerată cea mai veche cetate medievală din Europa locuită permanent. Deși orașul nu este mare, activitățile sunt destule pentru o vacanță memorabilă.

Obiectivele turistice sunt cu o alură de mister. Astfel, ziua o puteți începe din Piața Turnul Sfatului. Acolo aveți de vizitat:

  1. Casa Vlad Dracul, unde se zvonește că s-a născut Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula. Acesta ar fi locuit aici până la vârsta de 4 ani.
  2. Muzeul de Arme, unde puteți admira părți de armuri și evoluția armelor, de la spade din secolul XIII, florete, săbii de cavalerie până la pistoale din secolele XVIII-XIX.
  3. Muzeul de Istorie, unde puteți vedea piese de mobilier vechi, obiecte de meșteșug, ceasuri de epocă, ustensile medicale și expoziții temporare interesante.
  4. Turnul cu Ceas este una dintre atracțiile Sighișoarei, datorită mecanismului fascinant al ceasului, dar și datorită panoramei din turn. Mecanismul ceasului prevede figurine realizate în lemn, care reprezintă zilele săptămânii. Ele se schimbă la miezul nopții, marcând o nouă zi. Cei doi îngerași, care întruchipează Ziua și Noaptea, oferă un mic spectacol. Așadar, la ora 6 dimineața poate fi zărit îngerașul ce reprezintă ziua, iar la ora 18, ziua se ascunde și lasă loc îngerașului nopții. În vârful Turnului se află un cocoș, care, după cum povestesc locuitorii prevestește starea meteo. Dacă cocoșul este îndreptat spre apus, în scurt timp va ploua, iar dacă este îndreptat spre răsărit va fi o zi frumoasă.

Turnul cu Ceas a fost construit inițial pentru a proteja Cetatea, dar a fost pe rând – sediu al primăriei, al trezoreriei, judecătoria și închisoarea orașului. Pedepsele din Evul Mediu erau foarte dure, astfel: femeile bănuite de vrăjitorie erau arse pe rug, hoților li se tăia mâna și criminalii erau omorâți. Pentru cei curajoși, Camera de Tortură care poate fi vizitată. 

  1. Plimbare cu trăsura. În apropierea Turnului cu ceas, de obicei se află trăsuri, iar voi puteți face o incursiune prin frumoasa Cetate, simțind clipa și mreaja medievală. În plimbare puteți privi necontenit la casele colorate și la Turnurile breslelor.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale Sighișoarei. Descoperiți-le în tihnă și pe celelalte.

Băuturi tradiționale și pâine de casă cu cartof

Seara și-a lăsat ușor mantina. E timpul să mergeți la Pensiunea și Pivnița La Teo, pentru că, în aceeași notă medievală, în cramă, gazdele vă așteaptă la povești, în compania băuturilor tradiționale: pălincă de mere, de prune, de pere; lichior din fructe de pădure; Vinaras – care s-a odihnit timp de 20 de ani în butoaie de stejar, fiind premiat cu aur în anii 2014 și 2016; țuică fiartă; suc natural de mere și sirop din fructe de pădure.

crama la teo sighisoara

degustari la teo sighisoara

Gazdele spun povestea cu atâta pasiune, că drag vă va fi să le ascultați. Producția în pivniță a băuturilor a început în anul 1996, dintr-o pasiune pentru tradițiile locului moștenită din familie. Familia producea băuturi de peste 200 de ani, cu rețete și secrete date din generație în generație.

Pensiunea și Pivnița La Teo: Cazare la Sighișoara, într-o casă veche de 500 de ani

Pe cea mai veche stradă din Sighișoara, aproape de toate punctele turistice, începe vacanța voastră, la Pensiunea și Pivnița La Teo.

Casa veche de 500 de ani oferă tot confortul dorit, dezvăluind patru camere: trei pentru cupluri și una pentru familie. Interiorul cuprinde mobilier din lemn, cu o atmosferă relaxantă și băi proprii cu elemente vintage.

pensiunea si pivnita la teo

pensiunea si pivnita la teo

pensiunea si pivnita la teo

pensiunea si pivnita la teo

cazare sighisoara

cazare sighisoara

cazare medievala sighisoara

cazare medievala sighisoara

cazare medievala sighisoara

cazare medievala sighisoara

Cu o dragoste nesfârșită pentru tradiții și turiști, gazdele pregătesc restaurarea a încă două camere, situate în cea mai veche parte a casei.

Pregătiți bagajele și haideți într-o vacanță de suflet!

Rezervați-vă singuri experiența!

Vă doriți o vacanță frumoasă în România? Ce spuneți de o călătorie în timp, în Evul Mediu, la Sighișoara? Să descoperiți lumea de atunci pe străzile celei mai vechi cetăți medievale locuite din Europa și să vă cazați la Pensiunea și Pivnița La Teo, într-o casă veche de 500 de ani, care, în plus, să vă anime cu băuturi tradiționale produse în pivnița proprie după rețete de peste 200 de ani.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…