Potecarii: Experiență unică într-o gospodărie tradițională de pe Transalpina

Potecarii: Experiență unică într-o gospodărie tradițională de pe Transalpina

Potecarii: Experiență unică într-o gospodărie tradițională de pe Transalpina 2044 1360 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă propunem să experimentați viața rurală autentică la căsuțele Potecarii, în Novaci, Transalpina. Pe un traseu fascinant, unde natura a cuprins totul, se zărește frumusețea muntelui îmbinată cu case tradiționale și albia cerului infinit.

Drumul duce gândul departe și e o plăcere să îl străbateți până când din vraja naturii, o curte cu trei căsuțe văruite în alb, îmbrăcate cu lemn și piatră, vă salută. E timpul să savurați bucate din ogradă… roșii dulci, brânză, pâine pe vatră, ouă proaspat adunate din cuibar și diverse preparate traditionale. Vi s-a făcut poftă? 

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperiți ii de peste 100 de ani, sculpturi cu povești și bucate tradiționale

Ajunși în Novaci, vă veți pierde într-o lume a tradiției, a poveștilor spuse în persoană de meșterii populari și a bucatelor tradiționale de care nu vă veți mai sătura.

Căutați-o în zonă pe Daciana Ungureanu, meșterul popular care vă va deschide cu drag zestrea sa de ii lucrate manual, unele având o vechime de peste 100 de ani.

Brodate atent și cu detalii spectaculoase, iile arată ca veritabile bijuterii ce exprimă liniștea, uimirea și profunzimea sentimentului de apartenență a unei lumi magice – lumea satului românesc.

Mâinile dibace ale meșterului popular creează accesorii, ceramică, tablouri cu picturi tradiționale. Aflați-i povestea fermecătoare. Are să vă spune multe, iar rândurile acestea par prea înguste ca să cuprindă întregile pagini umane.

O altă capodoperă a vacanței o veți întâlni prin meșterul popular, Nicolae Vințanu, care cu pasiune a cioplit din piatra de râu chipuri și busturi mitice, extrem de expresive, ce așteaptă să fie recunoscute de voi.

Povestea colecției este impresionantă, dar și viața meșterului de asemeni, el fiind de fapt fost profesor universitar, fost jurnalist și un om de cultură dedicat.

Vorbele sale de duh, istoria pe care o prezintă, vă vor face să meditați la adevărata valoare a prezentului. Trăiți din plin fiecare moment!

După ce inima și mintea v-au fost umplute de bucurie, fericiți și papilele gustative prin bucatele tradiționale pregătite după rețete din străbuni.

Aici veți găsi diferite feluri de brânză, pâine pe vatră, dulceață de casă, balmoș, afumături, slănină, zacuscă, prăjituri și multe delicii pregătite ca la bunica.

Imaginați-vă doar cum intrați în casă, miroase ademenitor a bunătăți, iar ospățul e la el acasă. Cerul se lasă în voie să fie pictat de soare, simfonia naturii își lasă acordurile în tihnă, iar voi savurați vinuri locale. Nimic nu mai contează.

E o stare atât de plăcută încât nu ați mai vrea să plecați de aici.

Potecarii: Cazare in casele traditionale de pe Transalpina

În armonia liniștii, pe plaiuri pictate de natură, stau semețe ca brazii ce le învecinează trei case tradiționale. Ati ajuns la Potecarii, în Novaci, pe traseul unei dintre cele mai spectaculoase sosele din lume – Transalpina.

Un gard din lemn prefateaza tabloul casutelor vechi de aproape un secol. Restaurate, îmbrăcate cu piatră de munte, lemn și var alb, acestea atrag atentia oricarui drumet.

potecarii transalpina

potecarii transalpina

case traditionale transalpina

case traditionale transalpina

case traditionale transalpina

cazare traditionala transalpina

cazare traditionala transalpina

cazare traditionala transalpina

cazare traditionala transalpina

 

Sunteti chemati înăuntru, acolo unde vor să vă surprindă cu piesele autentice de mobilier din lemn, sculptate ori pictate manual, covoarele din lână organică, vopsită cu pigmenți naturali, lucrate manual de către una dintre ultimele țesătoare din zonă, ceramică realizată manual, paturi confortabile îndreptate către ferestrele ce dezvaluie raiul verdele din gradina, strajuit de albastrul infinit al cerului.

Linia modernă e oferită de grupurile sanitare proprii, decorate într-o notă vintage.

potecarii transalpina

potecarii transalpina

ecoturism transalpina

ecoturism transalpina

ecoturism transalpina

potecarii turism rural transalpina

 

potecarii turism rural transalpina

potecarii turism rural transalpinapotecarii turism rural transalpina

potecarii turism rural transalpina

potecarii turism rural transalpina

potecarii turism rural transalpina

 

Cum e dimineață, vă treziți odihniți, zona vă încântă cu peisaje, iar în șopron ori în grădină, legumele, fructele culese din livada caselor voastre, brânza, afumăturile, slănina, pâinea de casă, dulcețurile și compoturile vă așteaptă la masă. Închipuiți-vă aceste trăiri.

E un festin spumos tot ce se întâmplă la Potecarii, iar experienta de aici nu pot fi pe deplin exprimata in cuvinte, ci trebuie traita de fiecare în parte. Pregătiți-vă să simțiți fericirea într-o vacanță tradițională la munte!

cazare traditionala novaci

cazare traditionala novaci

cazare traditionala novaci

cazare traditionala novaci

cazare traditionala novaci

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați o gospodarie traditionala la munte, unde să experimentati gastronomia locala si sa va limpeziti gandurile, unde peisajele să nu vă oprească din fotografiat, unde să descoperiți povești ale meșterilor populari și de unde să plecați în expediții? Atunci, casele tradiționale Potecarii sunt răspunsul vostru pentru o vacanță memorabilă în Transalpina.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…