Casa Rațiu: Vacanță într-o casă istorică și descoperirea celei mai frumoase saline din România

Casa Rațiu: Vacanță într-o casă istorică și descoperirea celei mai frumoase saline din România

Casa Rațiu: Vacanță într-o casă istorică și descoperirea celei mai frumoase saline din România 1772 1181 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Când ați vizitat vreun castel, palat, o casă memorială, v-ați fi dorit să înnoptați acolo, dar acest lucru nu era posibil? Căutați o astfel de experiență? Astăzi vă propunem să vă împliniți nu doar o dorință, ci mai multe și să înnoptați într-o casă istorică, Casa Rațiu.

casa ratiu, turda

Casa Rațiu este situată în municipiul Turda, județul Cluj. Zona centrală este o încântare, case istorice, colorate ca niște bomboane fondante atrag privirea. In depărtări se întrezăresc Cheile Turzii, iar curiozitatea de a afla ce e acolo se instalează repede.

Turnul cu ceas amintește că e timpul să plecați și să explorați zona, bineînțeles nu înainte de a face sute de poze în locuri ce merită împărtășite cu cei dragi.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperiți una dintre cele mai frumoase saline din România: Salina Turda

Ați făcut destule poze? Hihi, da, niciodată nu sunt suficiente, dar ați hotărât că puteți continua excursia de la turnul cu ceas, care ținem să menționăm că este găzduit de cel mai vechi monument din Turda, Biserica Reformată – Calvină.

Vă îndreptați spre Salina Turda, ca să descoperiți o lume subterană spectaculoasă, aflată la adâncimea de 100 de metri.

Aceasta a fost amenajată turistic prin simțul artistic al omului, simbioza om-natură având aici o legătură puternică, pentru că, în urmă cu milioane de ani, în locul salinei se afla o mare, iar după evaporarea sa, din sarea depusă, oamenii au început să sape și să îi dea o nouă viață.

Fiecare loc are povestea și bucuria sa, alegeți să vedeți salina din roata panoramică, să vă plimbați romantic cu barca pe lac, să vă jucați ping-pong ori să admirați frumusețea naturală a minelor.

Cei care doresc un plus de relaxare, pot opta pentru un răsfăț la spa, aflat chiar în salină ori la ștrandul din apropiere, știți că v-am spus că aici nu se împlinește doar o dorință, ci mai multe.

V-ați luat doza de energie de care aveați nevoie? E timpul să mergeți la cazare, pentru că soarele își închide pleoapele, în pofida faptului că voi nu ați mai vrea să plecați din aceste locuri de răsfăț.

Cheile Turzii: trasee pentru drumeții, alpinism și escaladă

Este o nouă zi, iar Cheile Turzii vă așteaptă să le explorați. Mergeți prima dată în zona de panoramă, este incredibil ce a putut să facă natura – spectacol în priviri.

Apoi porniți prin chei, care s-au format în decursul a peste 150 de milioane de ani, ca urmare a acțiunii pârâului Hășdate asupra calcarului pe care l-a dizolvat și erodat.

Nu uitați de încălțămintea cu talpă aderentă, vă așteaptă 10 trasee de drumeție cu peisaje naturale magice, plante rare, peșteri, formațiuni stâncoase, cântece oferite de natură și mici porțiuni unde aceasta vă va lăsa să-i gustați licoarea; peste 300 de zone pentru alpinism și escaladă, care înglobează de la trasee de inițiere până la trasee de dificultate mare.

Se spune că zona Peștera Ungurească este unul dintre cele mai dificile trasee de escaladă. Puteți afla mai multe detalii despre trasee și echipament apelând numărul celor de la Salvamont.

Ce experiență fenomenală… să simțiți natura prin pașii de pe cărări, prin peisajele din jur, prin atingerea stâncii și a boltei albastre. Ziua aceasta v-a umplut cu energie, cu sănătate, dar picioarele par că au obosit, așa-i? Haideți să vă odihniți în Casa Rațiu.

Casa Rațiu: vacanță memorabilă într-o casă nobiliară

Aflată în centrul municipiului Turda, Casa Rațiu dezvăluie detalii fine ale unei case nobiliare păstrate atent în prezent. Deliciul eleganței captivează și prin faptul că aceasta a aparținut uneia dintre cele mai vechi familii din Transilvania.

cazare casa ratiu turda

cazare casa ratiu turda

Fiecare cameră atrage prin simplitate și bun gust, regăsind camere cu nume ale membriilor familie Rațiu și care par că au luat personalitatea acestora.

Nicio cameră nu seamănă cu alta, ele diferențiindu-se prin mobilierul din lemn făurit de meșteri naționali, care cheamă la reverie și la scrierea gândurilor prin design și prin decorațiunile rustice împletite cu cele contemporane.

casa ratiu, top cazari turda

casa ratiu, top cazari turda

casa ratiu, top cazari turda

cazare turda

case istorice turda

cazare case istorice romania

cazare case istorice romania

cazare case istorice romania

Bucatele sunt pentru toate gusturile, de la mâncare tradițională, până la preparate à  la carte.

Alegeți să vă îndepliniți o dorință, să experimentați o vacanță cu iz nobiliar, într-o casă asemeni unui muzeu. Pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Visați la liniște, natură, porție de energie și sănătate, obiective turistice impresionante, confort și eleganță? Atunci, alegeți o experiență inedită într-o casă istorică, Casa Rațiu.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…