Casa Bunicii, portal spre lumea copilăriei

Casa Bunicii, portal spre lumea copilăriei

Casa Bunicii, portal spre lumea copilăriei 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă trecem printr-un portal secret spre lumea copilăriei, tocmai la Casa Bunicilor, în comuna Vama, Bucovina.

Două căsuțe tradiționale, plăsmuite printre coline împădurite, așteaptă să descoperiți aerul curat, liniștea, bucatele gustoase și timpul fără de margini. Sunteți curioși, vi se pare totul ireal?!

Haideți să descoperiți fericirea într-o scurtă călătorie virtuală!

casa bunicii, vama, bucovina

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc.

În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Locuri impresionante ce trebuie să le descoperiți în Bucovina

Bucovina deschide călătorilor un album viu cu poze, cadre perfecte, culori alese atent de natură și focus bine centrat pe moment.

Fără să vreți, deveniți fotografi profesioniști aici, pentru că atâtea peisaje vă fură privirea și vă fac să vă îndrăgostiți de ele, dorind să le păstrați la infinit.

Pe lângă natura maiestoasă și lăcașurile de cult, care sunt un simbol al regiunii, trebuie să mai descoperiți câteva locuri impresionante:

Muzeul Oului din Vama – cel mai mare muzeu al acestei arte din România. Este un obiectiv turistic vital pentru cei care doresc să simtă conexiunea cu tradiția Bucovinei prin prisma artei.

Ouăle moștenite de la bunicii și străbunicii din zonă, se regăsesc aici, având o vechime între 50 și 100 de ani.

Acestea nu au fost golite, iar culoarea cu care s-a lucrat a fost produsă prin pigmenți naturali, dând viață motivelor tradiționale ce amintesc de însemnele consacrate: simbolul crucii, ocupațiile și meșteșugurile locului, simbolurile naturii și ale vieții.

Peste 7 000 de ouă uimesc privitorii, având prilejul de a face un înconjur al lumii prin intermediul exponatelor, deoarece jumătate dintre ouă provin din țări de pe toate continentele.

Cu dedicare pentru ceea ce face, prof. Letiția Orșivschi, artistul român căruia îi aparține colecția, povestește timp de o oră despre minunile lucrate, dar și adunate din colțurile lumii, prezentând fiecare ou ca pe o bijuterie.

Vă va lua în lumea ei, o lume spectaculoasă, unde veți întâlni exponate de peste un secol, tehnici și stiluri diferite de artă, lucrate pe ouă de găină, ouă de struț, dar și pe ouă mici sau rare precum: cele de broască țestoasă, crocodil, flamingo, vrabie, fazan, păun și multe altele.

Sunteți curioși cum se transformă un simplu ou într-o operă de artă? Doriți să creați propriul obiect de acest tip și să aflați secretele încondeierii?

Puteți participa la ateliere practice, unde să lăsați imaginația să zburde prin dibăcia creatoare. Va fi un excelent exercițiu de relaxare. Muzeul este deschis zilnic, între orele 10:00 – 18:00.

Un alt loc deosebit ce trebuie să îl vizitați este Cetatea de scaun a Sucevei. Cu o vechime de peste 600 de ani, plină de legende, cu o istorie ce poate fi simțită, măreția castelului și a zidurilor tronează și astăzi.

Desprindeți-vă din cărțile de istorie și pătrundeți printre rândurile prezentului, închipuiți-vă pașii ageri ai lui Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun și a altor conducători ce au dus bătălii neînfricate. Luați-vă puterea din exemplul lor de vitejie și puneți-o în rutina voastră!

Dacă ajungeți prin Bucovina nu trebuie să ratați cel mai impresionant lăcaș de cult – Mănăstirea Dragomirna. Amplasată la marginea unui lac, cu o încărcătură sufletească liniștitoare, mănăstirea este spectaculoasă datorită unicității de construcție, fiind cea mai înaltă și cea mai strâmtă biserică ridicată vreodată.

Casa Bunicii: vacanță relaxantă, în lumea copilăriei

Cu peisaje desprinse din povești, cărări și obiective turistice însuflețite de istorii impresionante, seara se lasă încet și drumurile duc la Casa Bunicii, în comuna Vama, Bucovina. De la drumul principal, se cotește aproximativ 500 de metri și gata, v-ați teleportat în lumea copilăriei.

casa bunicii, vama, bucovina

Peste poarta și gardul din lemn cioplit vedeți două case tradițional bucovinene, ele vă cheamă înăuntru. Ați deschis ușa, iar expresia feței spune: “Wow!”

Ceramică lucrată manual, pături din lână pentru veri răcoroase, fier vechi de călcat, mobilier din lemn cu mirosul de altădată, vatra cu lemne, tradiția izvorâtă în pereți, straie populare, vă fac să vă simțiți ca în copilărie, când mergeați la bunica.

cazare casa bunicii bucovina

cazare casa bunicii bucovina

cazare casa bunicii bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

Vă cuprinde nostalgia… Sigur în minte curg o mulțime de amintiri… Împărtășiți-le cu cei dragi. E atât de liniște, încât doar greierii se aud la fereastră, e o seară perfectă, parcă vă imaginați cum bunica vă cheamă la masă, pentru că miroase îmbietor a bucate tradiționale.

vacanta traditionala in bucovina

traditii vama bucovina

iarna in bucovina

casa bunicii bucovina

casa bunicii bucovina

Lăsați-vă cuprinși de visare, pregătiți bagajele și haideți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Cărări din Bucovina, cu peisaje idilice, obiective turistice ce dăinuie de peste 600 de ani, colecție unică în România cu ouă încondeiate, cea mai înaltă și îngustă biserică construită vreodată, liniște și simțiri ca în vremurile copilăriei vă așteaptă într-un concediu memorabil la Casa Bunicii.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…