Samedru Guesthouse: Locul perfect pentru a profita la maxim de natură

Samedru Guesthouse: Locul perfect pentru a profita la maxim de natură

Samedru Guesthouse: Locul perfect pentru a profita la maxim de natură 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi aerul revigorant ne cheamă, așa că ne îndreptăm spre Samedru Guesthouse, în satul Măgura, județul Brașov. Acolo ne așteaptă două cabane din lemn, cu SPA și restaurant cu bucate tradiționale.

Drumul până acolo e o încântare. Un spectacol oferit de natură… căpițe cu fân, câini ciobănești ce aleargă veseli, câteva oițe și sunet de talăngi purtate mandre de văcuțele… Hmm, instant ni se face poftă de un pahar cu lapte proaspat.

magura, brasov

magura, brasov

samedru guesthouse

Ajungem la cabane, abia le zărim pentru că ele par a fi camuflate în decorul naturii. Zugrăveala albă e preluată cu siguranță de la vârfurile înzăpezite ce se zăresc atât de aproape, iar stinghiile întruchipează perfect pădurile seculare.

Intrăm cât să ne lăsăm bagajele, pentru că am văzut prea multe peisaje care ne-au furat privirea, sufletul și nu mai avem răbdare… vrem să le atingem și să le simțim aproape.

Haideți cu noi să vedeți ce puteți explora în împrejurimi!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Ce să faceți în satul Măgura și împrejurimi?

Spuneam că pe drumul spre Samedru Guesthouse ne-au atras peisajele și n-am mai avut stare să stăm la cazare, ci să pornim pe cărări. Aici, în satul Măgura, se întruchipează România pitorească. Oriunde ați privi, munții se revarsă în toată splendoarea, crestele inzapezite dându-vă impresia că sunt doar la o atingere. Pentru a vă încărca sufletul și mintea cu liniște e obligatoriu să stați pe pământ, să trageți aer în piept, să admirați natura și să ascultați liniștea.

Satul Măgura și satele din jur sunt locul unde tradiția se păstrează. Acest aspect e redat nu doar de peisaje, casele autentice, ci și de datinile păstrate din moși-strămoși. Iată ce nu trebuie să ratați:

  •         În martie are loc plecarea oilor la munte.
  •         În aprilie se alege cel mai bun crescător de animale.
  •         În luna mai se măsoară laptele, și puteți gusta savoarea naturală, doar să mergeți la fermierii din zonă, sigur vă vor primi cu drag.
  •         În iunie are loc Olimpiada de vară de la Șirnea, organizându-se un manifest cultural-sportiv prin ciclism, cross și activități artistice.  Ziua Olimpică este sărbătorită în întreaga lume din data de 23 iunie 1894, când a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic. A doua zi, în 24 iunie se sărbătoresc Sânzienele prin culesul florilor de leac, obicei cunoscut ca și Drăgaica.
  •         În iulie e Târgul de vară de la Moieciu. Amintind de vechile târguri, unde se regăsesc produse locale, covrigi din aceia buni pe sfoară, obiecte lucrate de meșteri pentru portul popular și obiecte pentru animale.
  •         În august e sărbătoarea Nedeia Munților pe Muntele Sântilie, la Fundata, având loc jocul popular, gustarea preparatelor culinare ale ciobanilor, întâlnirea cu meșterii populari și program folcloric.
  •         În septembrie și octombrie are loc întoarcerea oilor de la munte și târgul de toamnă cu produse din ogradă.
  •         În decembrie se organizează sărbători cu specific de iarnă.

Vizitați Castelul Bran si Muzeul Satului Brănean

Dacă vreți să vă întoarceți în timp, acum 100 de ani? Faceți o vizită la Castelul Bran si la Muzeul Satului Brănean. Acestea se află la 16 kilometri de Samedru Guesthouse.

Cum intrați pe poartă, se va deschide un mic sat cu case țărănești din zona Bran. Unele sunt cu o cameră, altele cu trei camere, împodobite cu zestrea populară: costume populare, război de țesut, ștergare, pături din lână, mobilier cu miros de trecut. Pentru cei care iubesc tradiția pot achiziționa o ie lucrată manual cu motive naționale.

Dacă vreți să admirați urșii în splendoarea lor, în natură, acolo unde le e locul, aflați că la 17 kilometri de Samedru se află Rezervația de Urși, de la Zărnești.

Cei care adoră ciclismul pot alege un tur de ciclism ghidat tot la Zărnești.

Seara relaxați-vă în centrul SPA al cazării, cu trei tipuri de saune (uscata, cu sare si infrarosu).

Samedru Guesthouse: Vacanta pe un varf de munte

Samedru Guesthouse este un loc ideal pentru cei care caută liniștea la munte. Pe cărări pitorești, cu peisaje ce lasă gândurile în armonie, în satul Măgura, județul Brasov se află două cabane rustice și un restaurant cu bucate tradiționale delicioase pregătite cu ingrediente locale procurate de la fermieri.

samedru guesthouse

cazare samedru guesthouse

cabane magura brasov

cazare magura brasov

cazare cu restaurant magura

cazare cu restaurant magura

cazare cu restaurant maguraÎnăuntru camerele adăpostesc un loc de relaxare pentru cupluri, familii sau călători celibatari. Acestea dezvăluie încăperi simple, unele dintre ele dotate cu seminee. Toate emană un calm aparte, cu ferestre la pervazul cărora puteți adormi privind munții și frumusețea naturii.

cazare cu spa magura brasov

cazare cu spa magura brasov

cazare cu spa magura brasov

cazare cu spa magura brasov

cazare cu spa magura brasov

samedru guesthouse

samedru guesthouse

Pregătiți bagajele și porniți la drum!

 Rezervați-vă singuri experiența!

Sunteți în căutarea unei vacanțe liniștite la munte? V-ați săturat de agitația și cozile de pe Valea Prahovei? Haideți într-un sat pitoresc, la Samedru Guesthouse, unde vă puteți relaxa prin drumeții, ciclism montan, sărbătorind datini din strămoși, mâncând bucate tradiționale și bucurându-vă de seri la SPA. 

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…