Valchid Guesthouse: Experimentați viața rurală într-o casă săsească

Valchid Guesthouse: Experimentați viața rurală într-o casă săsească

Valchid Guesthouse: Experimentați viața rurală într-o casă săsească 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi fugim din tumultul orașului și mergem într-un sat mai puțin cunoscut din Transilvania, în satul Valchid, județul Sibiu. 

Pătrundem pe ulițele unui sat liniștit, cu căsuțe saxone, colorate în pasteluri. Deși bătrânele, casele se țin în picioare, lipite una de alta ca într-un joc tradițional cu dans și voie bună. Aici chiar vă veți simți așa, pentru că oamenii sunt veseli, deschiși la discuții și grijulii cu ceea ce au.

Pierduți prin frumusețea caselor, găsim și casa ce ne va găzdui – Valchid Guest House. Intrăm pe poartă, iar o grădină cu miros îmbietor de viță-de-vie ne ademenește la ea. Privim în jur… e doar natura.

Haideți că aici se mânâncă tradițional, doar din ograda casei sau a vecinilor!

valchid guesthouse

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Mâncați tradițional și descoperiți frumusețea satelor sasești pe biciclete

Imaginați-vă cum după un somn odihnitor, să vă începeți dimineața servind micul dejun cu produse locale: ouă, lapte, branză, slănină, legume și fructe din grădina Valchid. Dacă vă este poftă de un dulce sănătos, puteți mânca dulcețuri de casă, miere de la apicultorii din sat, gomboți cu prună ori alte delicii pe care gospodinele din sat, la cerere, le pot pregăti cu pasiune pentru voi.

Puteți să vă gătiți și voi, pentru că Valchid Guest House are o bucătărie utilată modern. Însă, dacă vreți să experimentați viața rurală, cel mai frumos ar fi să serviți prânzul și cina pregătite de familiile din sat. Aveți de ales dintr-un meniu tradițional, care diferă în funcție de produsele ce se găsesc în ogradă.

După o masă copioasă, vă puteți odihni în hamace sau direct pe iarba proaspătă din grădină.

Timpul pare că stă in loc, nici nu e ora 12, așa că ce puteți face prin zonă? Luați bicicletele și descoperiți împrejurimile:

  • La câțiva metri de casă se află Biserica fortificată, cu o frumusețe și un mister aparte. Cheia bisericii se află la o familie primitoare din sat, care vă poate fi ghid al lăcașului. Gazda vă va oferi detaliile. Înăuntru puteți admira orga situată în partea de sus a altarului și liniștea numai bună pentru meditare. Biserica datează din secolul XIV, iar în anul 1916, din pricina unui cutremur, bolta acesteia s-a prăbușit, fiind înlocuită cu un tavan din scânduri.
  • Porniți încet prin pădure, pentru un spectacol oferit de trunchiurile copacilor. În plimbarea voastră puteți să întâlniți animale sălbatice, cum ar fi: căprioare, vulpi, veverițe, fazani.

Învățați să gătiți lichiu cu gospodinele din sat

Dacă doriți să gătiți cu gospodinele rețete tradiționale, aflați că în satul Valchid se prepară lichiu în peste 15 feluri: cu varză, cu ceapă, cu mere, cu prune, cu brânză și nu numai. Întrebați, aflați, gătiți și savurați!

Valchid Guest House: vacanță într-o casă săsească

Într-un sat liniștit, cu case pastelate, cu ferestre mici și acoperișuri roșiatice, se află Valchid Guest House. Intrați pe poartă și ajungeți într-un crâmpei relaxant, cu natură oriunde ați privi și cu o grădină cu flori, legume și fructe pregătite să fie culese și savurate.

valchid guesthouse

valchid guesthouse

valchid transilvania

valchid transilvania

cazare valchid

cazare valchid

În grădină își are sălașul o casă săsească, recondiționată pentru a oferi confortul unei vacanțe perfecte la sat. Vă puteți caza în Camera cu Flori sau Camera cu Fluturi. Camerele cuprind mobilier din lemn, lămpi vechi și baie proprie.

cazare valchid guesthouse

cazare case sasesti

cazare case sasesti

cazare case sasesti

valchid guesthousevalchid guesthouse

Aveți la dispoziție și o bucătărie echipată, iar masa o puteți servi în aer liber.

Dacă unele task-uri de la lucru încă vă sâcâie ori v-ați găsit brusc inspirația, la Valchid Guest House WIFI-ul funcționează perfect. Casa putând fi și un loc prielnic de lucru pentru freelanceri sau cei în telemuncă.

Pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Căutați un loc unde să fie liniște, natură și mâncare tradițională? Haideți la Valchid Guest House, locul unde vacanțele sunt odihnitoare, iar zilele pline de inspirație.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…